Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

13 év egy rablási kísérletért

Kecskemét - Tizenhárom évi szabadságvesztésre ítélték Kecskeméten azt a román férfit, aki ittasan támadott meg lajosmizsei tanyáján egy gazdát.
Éjszaka akarta meglopni az idős embert, akit aztán kis híján megölt. A Bács-Kiskun Megyei Bíróság úgy ítélte meg, hogy nyereségvágyból emberölést kísérelt meg a Vajdahunyadon született, 37 éves L. D. A férfi 2004-ben érkezett Magyarországra, házat bérelt és letelepedett Lajosmizsén. A település környékén vállalt alkalmi munkákat.

Tavaly december 15-én az ismerőseivel italozott napközben a vádlott – foglalta össze a bűncselekmény előzményeit Szabó Ferenc megyei főügyészhelyettes. Sört és pálinkát, valamint 5 liter bort fogyasztottak közösen. Az este már meglehetősen ittas állapotban lévő férfi elhatározta, hogy lopni indul egy 70 éves ember tanyájára. Ismerte a férfit. Zoknit húzott a cipőjére, a fejére sapkát tett és kapucnit. Zsebre tett egy forgótáras gázpisztolyt, magához vett egy teleszkópos fémrudat – úgynevezett „viperát" –, és így felfegyverkezve indult a sötétben a benei tanyára. Amikor be akart óvakodni a házba, a gazda felébredt, a támadó az arcába lőtt a gázfegyverrel. Az idős ember kiáltozott, ezt hallották meg a szomszédok. Mire odaértek, a férfi már a földre került gazdán feküdt, és az idős ember aranyláncát tépte le.

A bíróság úgy látta, hogy a gázpisztollyal leadott lövés maradandó fogyatékosságot okozhatott volna. Amikor pedig a gazda nyakát szorongatta a vádlott, csak a véletlenen múlott, hogy a pajzsporc nem tört el, és nem fulladt meg a sértett. A 13 éves fegyházbüntetést az ügyészség tudomásul vette. A vádlott enyhítésért fellebbezett.

Olvasóink írták

 • 3. dodó 2010. szeptember 21. 12:12
  „Román = romániai cigánybűnöző, esetleg bűnöző cigány.”
 • 2. soligor 2010. szeptember 21. 11:17
  „helyes”
 • 1. KolompárRómeó 2010. szeptember 21. 07:09
  „Nem tudtunk meg mindent az esetről. Milyen sört, milyen bort és milyen pálinkát fogyasztottak? Hányan? Korsóból, vagy pohárból, esetleg üvegből söröztek? A bor vörös, vagy fehér volt? Esetleg tablettás?

  Az elkövetés módja amúgy az integrálódni vágyó színes kultúrára utal, ők bátrak idős, beteg emberekkel szemben, vagy ha 30-an támadnak egy emberre.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Villanyoszlopnak csapódott egy BMW - nem bírt az S kanyarral

Feltehetően nagy sebességgel közlekedett az a BMW, amely hétfő kora este villanyoszlopnak csapódott Kecskemét és Helvécia között. Tovább olvasom