Délmagyar logó

2019. 05. 24. péntek - Eszter, Eliza Még több cikk.

14 év fegyház a kurjantópusztai baltás gyilkos büntetése

Fellebbezésnek nincs helye. 10 év fegyház, 10 év kitiltás Magyarország területéről és 11 ezer forintos vagyonelkobzás lett a gyilkos büntetése.
A táblabíróság nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek a férfit, akit a szabadságvesztés mellett tíz évre kiutasított Magyarország területéről.

A jelenleg Romániában, egy 2010-ben elkövetett emberölés miatt fegyházbüntetését töltő vádlott 2007. május 1-jén érkezett Magyarországra. A férfi egy kurjantópusztai tanyán kapott szállást, ahol a későbbi sértett is élt, szegényes körülmények között. A következő napokban a két férfi együtt italozott, május 4-én is közösen fogyasztottak alkoholt. A sértett lerészegedett, és számon kérte, hogy a vádlott miért nem keres magának munkát és szállást. Erre a vádlott felkapta a tűzhely mellett lévő fejszét és azzal kétszer lesújtott a sértett fejére, aki belehalt sérüléseibe.

A férfi a holttestet a tanya udvarán található kútba, az öt méter mély vízbe hajította, majd rádobálta az áldozat ruháit, hogy elrejtse a nyomokat.

A vádlott ezután átöltözött, lemosakodott, hogy eltüntesse magáról a vérnyomokat, majd a tanyán értékek után kutatott. Magához vette a sértett mobiltelefonját és mintegy hatezer forintot, és távozott. Másnap az apjától kért pénzből - ő Magyarországon élt, de a fiával csak nagyon ritkán lépett kapcsolatba - visszatért Romániába. A sértett holttestét május 26-án a közelben lakók találták meg.

A vádlott az eljárás során mindvégig tagadta a bűncselekmény elkövetését.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Emberölés történt Bács-Kiskun megyében

Emberölés történt Bács-Kiskun megyében - közölte a police.hu kedden hajnalban. Tovább olvasom