Délmagyar logó

2019. 02. 22. péntek - Gerzson -3°C | 10°C Még több cikk.

18 éves lánnyal zuhant le egy vitorlázórepülő

Jakabszállás - Vitorlázórepülő táborban egy 18 éves lány kényszerleszállást hajtott végre gépével, mert felszállás közben elszakadt a vontatókötele. A pilótalány nem sérült.

Jakabszálláson a Kecskemét és Vidéke Aero Club (KVAC) által szervezett vitorlázórepülő táborban kényszerleszállást kellett végrehajtania egy 18 éves lánynak. - A csörlős vontatás közben a két kötél egyike elszakadt, ezt észlelte a gépet irányító pilóta, és az ilyenkor szokásos módon elvágta a másik kábelt is - tájékoztatta a delmagyar.hu-t Mihályné Bornemisza Eleonóra, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes sajtóreferense.

A 18 éves pilóta nem sérült meg a balesetben, a vitorlázórepülő szárnya és farka roncsolódott a zuhanás következtében. Mihályné Bornemisza Eleonóra azt is elmondta, hogy a rendőrség nem folytat nyomozást, mert megállapították, hogy a baleset előre nem látható okok miatt történt. Senki sem tehető felelőssé.

A delmagyar.hu júliusban Bekecs Dorottyával készített interjút a vitorlázórepülésről. Itt olvashatják cikkünket.

Olvasóink írták

 • 11. fulopkacsa 2011. augusztus 07. 20:45
  „Az egész cikk hülyeség az utolsó kommentelő írta le valamennyire az igazságot. Laikusok na mind1. Amúgy félreértés ne essék nem Dorottya ült a gépben.”
 • 10. xxxyyy4 2011. augusztus 07. 13:04
  „hát ez a cikk nem igazán jött össze. a lényeg az volt, hogy a beakasztott a kötéllel elindult a lány, a másikon meg átfutott a gép, és a farokcsúszója felkapta a kötelet, így volt rajta két kötél. és a pilóta nem tudja elvágni a kötelet, az aggregátor kezelő vágta el a potyakötelet,a pilóta meg leoldotta a másikat,amivel 200 méterig felhúzták.”
 • 9. littlebird 2011. augusztus 05. 21:48
  „Üdv mindenkinek! Valaki világosítson már fel, hogy miért két kötéllel csörlőzik a vitorlázó gépeket, és hogyan lehet azt elvágni a gépből? Anno 1986-ban a B vizsga előtt már az oktatóval való repüléskor kötelező volt gyakorolni a kötélszakadás esetén a teendőket, pontosan azért, hogy tudjuk mit kell tenni az ilyen esetekben. És mi történt a B vizsgámon: a zászlójelző ötször körzött...”
 • 8. Sandman 2011. augusztus 05. 19:05
  „Milyen két kábel és mit vágott el a pilóta?? Egy igazi újságban "kényszerleszállt" szó állna a címben, ez a DM-ben lezuhant! Ajjajajj!
  Kedves Ágota! A repülők és légi járművek a legtutibb közlekedési eszközök! Láttál például te már olyan repülőt, amelyik fenn maradt az égen? Na ugye!?”
 • 7. rolee 2011. augusztus 05. 18:27
  „Gratulálok, nagy lélekjelenlétre utal, hogy higgadtan és sérülések nélkül megúszta”
 • 6. jozko 2011. augusztus 05. 17:53
  „"Finomítva" annyi belefér, hogy kényszerleszállás közben "lezuhant"....
  Ilyesmi sajnos szokott történni.
  Ennek a leányzónak úgy tűnik, helyén van a szíve:
  Adott esetben a főernyőt is el merné engedni és csak a mentőernyőre bízni magát!

  Agáta!

  Nem minden repülő /vagy inkább általában közlekedési/ eszköz bizonytalan lélekvesztő!
  Na jó, van egy két tipus, ami neccesebb a többinél: azokat özvegycsinálóknak neveztük a seregben!”
 • 5. klj_54 2011. augusztus 05. 17:35
  „3. Agáta 2011.08.05. 16:31
  Végigjártam 34 országot kamionnal én ott nem féltem de itthon a közútjainkon igen!
  Sajnos már nincs szakszóm a vitorlázásra (mert ugye pénzem sincs...) de azt a nyugalmat, amit fent érez az ember máshol soha nem tapasztaltam meg!”
 • 4. varadipal 2011. augusztus 05. 17:04
  „3., Agáta! Kerüld a villamost, buszt és vonatot is, az autóról és a hajóról már is merek említést tenni. Nézd meg a baleseti statisztikákat. A motoros kisgépeket és helikoptereket egyebek mellett mentésre használják, igen jó hatásfokkal. Ausztráliában egyenesen éhen halnál ezek nélkül. Ezekkel biztonságosabb repülni, mint az extasival. Azért csak legyen a kedved szerint, egye fene. A 18 éves leánynak bizony helyén volt az esze, nagy lélekjelenlétre utal, ahogy megoldotta a váratlanul fellépő gondot. Gratulálok neki, sok sikert és élményt kívánoka hobbijában.”
 • 3. Agáta 2011. augusztus 05. 16:31
  „Mindenki azt tesz, amit akar, de nekem nem tudnának olyat ígérni, amiért ilyen bizonytalan lélekvesztőre felszállnék (motoros kisgépre, helikopterre sem).”
 • 2. Mike3 2011. augusztus 05. 15:52
  „1: Magyarázhatod ezeknek :)

  A lánynak gratula! Az oktatójának pedig főleg!”
 • 1. klj_54 2011. augusztus 05. 15:28
  „Nem lezuhant, kényszerleszállt!
  Ég és föld a két szó és jelentése között a differencia!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Számítógépet, teleobjektívet loptak

Kecskemét - Betörtek egy családi házba, és eloptak egy számítógépet, egy teleobjektívet és… Tovább olvasom