Délmagyar logó

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

40 éves a kecskeméti rajzfilmstúdió - fotók

A kecskeméti rajzfilmstúdió július 1-jén ünnepelte alapításának 40. évfordulóját. Ebből az alkalomból tartottak születésnapi ünnepséget a stúdió épületében.
A generációk egész sora által kedvelt, számos nemzetközi díjban részesült rajzfilmek és sorozatok alkotó műhelyéül szolgáló Kecskemétfilm múltját, jelenét és jövőjét egyaránt reprezentálta az a meghitt megemlékezés, amelyet szombaton tartottak a kecskeméti rajzfilmstúdió hunyadivárosi épületében.

A kedves, oldott hangulatú születésnapon Mikulás Ferenc – a stúdió alapítója, és megalakulása óta igazgatója – köszöntötte a vendégeket, és emlékezett vissza az eltelt évtizedekre. A köszöntés mellett egy válogatást is levetítettek a Kecskemétfilm 40 év alatt készült filmjeiből – melyekkel a műhelyben dolgozó kiváló alkotók előtt tisztelegtek.

40 éves a kecskeméti rajzfilmstúdió - Fotók (Komlós József Jr.)

A jeles alkalomból meghívták mindazokat az alkotókat és munkatársakat, a rajzfilmstúdió munkáját segítő városvezetőket, barátokat, akik a stúdió létrehozásában, megőrzésében és fejlesztésében az alapítók – majd a kollektíva segítségére voltak. A jubileum alkalmából – megköszönve segítségüket, mellyel hozzájárultak a stúdió megalakulásához és sikereihez - részükre Mikulás Ferenc emléktárgyat adott át.

A díjat a következő 22 személyeknek ítélték oda: Dr. Adorján Mihály, Dizseri Eszter, Farkas Gábor, Gattyán György Zoltán, Gémes József, Jankovics Marcell, Katona László, Kerényi József, Komáromi Attila, Lezsák Sándor, Lőcsey Gabriella, Dr. Matolcsy György, Dr. Mező Mihály, Dr. Peredi Katalin, Dr. Pongrácz József, Pozsgay Imre, Probstner János, Sára Sándor, Szenes Márton, Dr. Szécsi Gábor, Szoboszlay Péter, és Dr. Zombor Gábor.

A kedves gesztust követően az egykori és mai munkatársak köszöntötték a stúdiót megálmodó és máig vezető Mikulás Ferencet; aki ezt követően a Kecskemétfilm épületeit tervező, és Kecskemét történelmi arculatának megőrzésében kulcsszerepet játszó Kerényi Józseffel együtt emlékfát ültetett a rajfilmstúdió parkjában.

Olvasóink írták

  • 1. BabócsaiEugénia 2011. július 08. 19:12
    „Horváth Márti is ott volt? :) Puszi Neki!!!! :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aranyat és GPS-t vitt a tolvaj

Egymillió forint értéket vitt el a tolvaj magával egy kiskunmajsai családi házból az elmúlt… Tovább olvasom