Délmagyar logó

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

90 centis vízbe ugrott fejest - csigolyatörést szenvedett

Kunfehértó - 90 centiméter mély vízbe ugrott fejest a mólóról egy 22 éves mórahalmi fiatalember vasárnap délben Kunfehértón. Súlyos nyaki gerincvelő-sérülést szenvedett, nyaktól lefelé lebénult. Mentőhelikopterrel szállították a szegedi újklinikára – még nem tudni, örökre mozgásképtelen marad-e.

– Épp akkor értünk a strandra, amikor a mentők vákumágyba fektették a srácot. Rengetegen állták körbe, kíváncsiskodtak. Aztán a mentők a hordágyon kivitték a strandról egy tisztásra, oda szállt le érte a mentőhelikopter – mondta el lapunknak egy szemtanú, aki a kunfehértói sörfesztiválon résztvevő több száz strandolóhoz hasonlóan izgulta végig az elsősegélynyújtás pillanatait. Vasárnap délben a kunfehértói mólóról ugrott fejest a 90 centiméter mély vízbe a több mint 190 centiméter magas 22 éves mórahalmi fiatalember, aki barátaival érkezett a rendezvényre.

A család kérésére a kórház nem adhat felvilágosítást a fiatalember állapotáról. Információink szerint súlyos nyaki gerincvelő sérülést szenvedett, nyaktól lefelé lebénult. A szentesi mentőhelikopter a Szegedi Újklinika traumatológiai osztályára szállította, ahol megműtötték: az ötös nyaki csigolyája tört el – lemezzel rögzítették. A 22 éves férfi intenzív osztályra került. Úgy tudjuk, stabil az állapota, de hogy mozgásképtelen marad-e, egyelőre nem lehet megállapítani.

A kunfehértói tóra két móló nyúlik be a strandnál. A sörfesztivál idején ezeken folyamatosan biztonsági őrök járőröztek. A hosszabbikon tábla figyelmeztet arra, hogy nem szabad ugrálni. A rövidebbiken nem volt, a mórahalmi fiatalember innen ugrott be. A baleset után erre is kitették a figyelmeztetést. – A rendőrség nyomozást nem indított az ügyben – tájékoztatta lapunkat Rákosi Mihály, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

Korábban írtuk

Csigolyatöréssel szállították kórházba azt a 22 éves mórahalmi férfit, aki a kunfehértói Sörfesztivál idején, vasárnap délben fejest ugrott a mólóról a másfél méter mély vízbe. A férfi mellkastól lefelé lebénult.

– A rendőrség nyomozást nem indított az ügyben – tájékoztatta a delmagyar.hu-t Rákosi Mihály, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

A kunfehértói mólóról ugrott fejest egy 22 éves mórahalmi fiatalember. A férfi szerencsétlenül érkezett az alig másfél méteres vízbe, és beverte a fejét vasárnap délben, a Sörfesztivál ideje alatt. A baleset következtében csigolyatörést szenvedett, a helyszínen kiskunhalasi mentősök látták el, de szállításához Szentesről mentőhelikopter érkezett. A fiatalember mellkastól lefelé lebénult.

Olvasóink írták

83 hozzászólás
 • 83. Dorchyyy 2011. július 15. 22:14
  „Köszönjük!”
 • 82. Cyber 2011. július 15. 02:44
  „#81
  Sok erőt, kitartást neki, gyógyuljon meg!”
 • 81. Dorchyyy 2011. július 14. 20:16
  „Igen! Tul van az életveszélyes állapoton,ma átkerült másik osztályra ami nagyon jó hir.A bénulást a gerincvelö sulyos károsodása okozza,de a duzzanat szépen megy le róla igy a bénulás is kezd szép lassan engedni,ami azt jelenti hogy a kezét már egyedül fel tudja huzni és emelgetni is ,tudja nyujtani a kezét és integetni de az ujjai még merevek,bár a jobb kezén 3 ujjal már tud szoritani.A mellkasát és hasát is tudja már mozgatni,a lába sajnos merev,de ma már a lábujjai is a boka szoritására megmozdultak. Mindent érzékel mindenhol a testén ha simogatjuk nyomogatjuk csak még a mozgással van probléma de ez hosszadalmas felépülés lesz.Most jelenleg lázas,de ez ugy gondolom normális.Nagyon nagy akaratereje van és hihetetlen küzdeni akarás van benne ,a kedve szerecsére nagyon jó,a fájdalmakat jól türi,igazi hösként éli tul ezt a tragédiát de ezt a hatalmas szurkolo táborának is köszönheti akik folyamatosan bombázzák a biztató levelekkel.Mi hiszünk benne hogy igen is ujra lábra fog állni.”
 • 80. Cyber 2011. július 14. 18:08
  „Lehet tudni valamit a srácról? Hogy van?
  Jobbulást neki!”
 • 79. Fatboy35 2011. július 13. 00:53
  „Szívszorító történet. Mielőbbi gyógyulást és felépülést kívánok a srácnak.”
 • 78. CID 2011. július 12. 19:49
  „"Köszönyük azoknak akik szurkolnak neki...." Mi is köszönjük :)

  Egyébként meg, senki nem vitatkozik, esetleg az álláspontját ismerteti. Ezen nincs mit vitatkozni..........
  Abban meg szinte biztos vagyok, hogy mindenki azt szeretné, ha az ismerősötök csak az idei nyarát <moderálva> el egy ilyen felelőtlen hülyeség miatt.”
 • 77. cukorbogy0 2011. július 12. 19:08
  „Senki se kérte h rugják ki az öröket meg stb.... ezt nem mi, meg a család rendelte el h feltétlen ki kel rugni őket.Ezt mi utána tudtuk meg...bár az úszómester semmit se tudott, az én barátom mondta h mit kell csinálni mivel ö tényleg úszómester.
  Nah szerintem ez már unalmas h nap mint nap erről kell vitatkozni olyan emberekkel akiknek semmi közük sincsen az egészhez.Köszönyük azoknak akik szurkolnak neki....”
 • 76. vityillo65 2011. július 12. 16:31
  „Sajnálatos eset. Bárhol, bárkinek a családjában, ismeretségi körében előfordulhat, kár egymást hergelni. Inkább kívánjunk gyógyulást a fiatalembernek, akkor is, ha saját butasága miatt, akkor is, ha mások vétke miatt történt.”
 • 75. QM 2011. július 12. 14:05
  „Dorchyyy ... ne olvass hozzászólásokat, mert mindenki a saját gondolatát írja le. Éppen ezért ne várj részvétet, sajnálkozást. Sajnos ebből a cikkből egyáltalán nem derül ki pontosan mi történt. Arra jó, hogy a népet hergeljék.
  Sajnos ezt megtörtént. Figyelni kell máskor.”
 • 74. QM 2011. július 12. 14:02
  „Nem árt ellenőrizni a víz mélységét ugrás előtt.
  A cikk író pedig biztos nem ismeri a helyesírást. A vákum helyesen vákuum.... DOS-ban írni cikket...”
 • 73. jordache 2011. július 12. 13:51
  „cukorbogy0!
  Kiugrott a nyúl a bokorból: ha "tudta, hogy mekkora a víz", akkor miért is hibás az úszómester meg a biztonsági őrök?
  Ha "tudta, hogy mekkora víz", akkor ugye nem azért történt a baleset, mert nem jelezte tábla a vízmélységet?
  A polgármester most fellélegezhet, hiszen akkor nem az üzemeltető mulasztása miatt történt a baleset.”
 • 72. Dorchyyy 2011. július 12. 13:45
  „Nem én és nem a család rugatta ki az alkalmazottakat mi senkivel nem beszéltünk és nem is tudjuk azóta mi van a strand teróletén.Annyit tudok hogy hivatalbol elinditották a rendörségi eljárást és a tanukat beidézték a rendörségre!A testvérem kritikus állapotban fekszik az intenziv osztályon,jó lenne most már ha mindenki befejezné ezt az undoritó hibázgattatásokat.Ami megtörtént már nem lehet változtatni.Nincs szüksége a mocskolodásra,jó lenne ha leállitanátok magatokat.Bármilyen normálisan gondolkozó embernek lehet a családjában hasonló eset,bár senkinek nem kivánom ezt az érzést.Csak egy kicsit bele kéne gondolni milyen rosszul esik a családnak ez a mocskos szapulás.”
 • 71. cukorbogy0 2011. július 12. 13:33
  „Be lehetne fejezni a pattogást... tudta h mekkora a víz csak más hogy akarta csinálni, nem így.....undorító egyesek h ilyenkor is más kárán pörögnek a helyet h szurkolnának neki h megjavuljon. De azt megnézném h akivel ez előfordulna akkor pattogna e... nem így akarta csinálni ......és be lehet fejezni Aki nem volt ott ne magyarázzon.
  Nehogy a végén vissza fele süljön el a dolog aki ennyire okos!!!!”
 • 70. kiokushyn 2011. július 12. 13:08
  „Mi a büdös francért NINCSEN kiírva, hogy a part mellett milyen mély a víz? (régen megnézte a büdös kölke, hogy milyen mély)
  Most már más szelek fújnak.”
 • 69. jordache 2011. július 12. 10:36
  „Az meg alap, hogy combig érő vízbe nem ugrok fejest. Ja, nem tudta, hogy milyen mély a víz? Akkor meg pláne nem!
  Szerintem előbb-utóbb a partról is fejre ugrik valaki a térdig érő vízbe, aztán majd panaszkodik, hogy nem volt kiírva, hogy nem lehet...”
 • 68. jordache 2011. július 12. 10:22
  „Kunfehértón nőttem fel, egész gyerekkoromban ugráltunk a mólóról a tóba, nem volt kint semmilyen tábla, úszómester sem volt. Akkor is történt néha hasonló baleset és mégse, mert akkor még úgy gondolkodtak az emberek, hogy a saját tetteikért ők a felelősek.
  Ma már persze mindenki másban keresi a hibát ha a saját hülyesége miatt pórul jár. Vajon hány úszómester kellene, hogy mindenhol egyszerre ott legyenek? Hány tábla és hány méterenként? Vagy mondja be a hangos percenként, hogy veszélyes ugrálni? Nevetséges másokban keresni a hibát.
  Ráadásul az ilyen idióták miatt került ki az ugrálni tilos tábla, így most az aki a móló végéről - ahonnan kell - normálisan ugrálna az sem teheti. Saját idiótaságával az élete mellett mások szórakozását is tönkreteszi, aki így jár. Köszönet érte!”
 • 67. igazságkereső 2011. július 12. 09:59
  „Szeretném ha felépülne,de az ilyenre szokták azt mondani, hogy:" aki hülye haljon meg"!”
 • 66. failboat 2011. július 12. 08:27
  „de, ha ennyire tisztában voltatok vele, hogy a vízmélység ilyen szélsőségesen változó továbbá korábban is rengeteg bakeset történt, MI A FENÉNEK KELL AZ ÉLETÉT KOCKÁZTATVA FEJEST UGRÁLNI MÓLÓRÓL ?!?! aztán meg hárítgatni a felelősséget mindenki másra. vízirendészeknek szerinted az első számú feladata a potenciális öngyilkosjelöltek megfigyelése?!”
 • 65. SzMgabi 2011. július 12. 06:46
  „1976-óta van nyaralónk a part mellett, NEM EZ VOLT AZ ELSŐ, AKI FEJEST UGROTT ÉS BALESET ÉRTE. VOLT MÁR HALÁLOS FEJESUGRÁS IS.”
 • 64. ldorinal 2011. július 11. 23:40
  „Tényleg senkit nem szeretnék megbántani és senki ellen nem szeretnék szólni...Kunfehértói lakosként elég jól ismerem a part egész területét. Sajnálatos ami a sráccal történt de gondoljunk bele, hogy valójában kié a felelősség? A barátoké lenne? Nem hiszem. Esetleg a családé? Végképp nem. Nem is az úszómester,sem a biztonsági őrök sem a falu akármelyik beosztottja. Minden egyes embernek van annyi esze, hogy nem csinál hülyeségeket és hiába fogja rá bárki arra, hogy nem volt kint egy tábla annál a mólónál(igaz a másik mólónál kint van egy tábla pedig az a móló beljebb van a vízben mint ahol a baleset történt, már csak ebből is gondolhatta volna a férfi, hogy ott kisebb a víz) Bárkire rá lehet fogni ezt az egészet de ha M. gondolkozik és kicsit körülnéz mindez nem történt volna meg. Kár ezért akárki mást hibáztatni! Tényleg sajnálom ami történt és minden esetre a legjobbakat kívánom számára!Sok támogatásra van szüksége és valósínű, hogy mindezt megkapja a családjától és a bartaitól na meg persze a több száz embertől akik ezt a cikket elolvasták és szurkolna/aggódnak érte.”
83 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ismeretlen tetteseket keres a rendőrség

84 éves asszonyt loptak meg trükkös tolvajok Orgoványon. Az idős néni figyelmét elterelték, majd a konyhából eltulajdonítottak 600 ezer forintot. Tovább olvasom