Délmagyar logó

2019. 04. 20. szombat - Tivadar Még több cikk.

A Hét témája: milyen rádiót hallgat?

Kecskemét – Ezen a héten arra voltunk kíváncsiak, vajon a kecskemétiek, milyen rádiókat hallgatnak? A Hét témája rovatunkban arra kerestük a választ, mikor és milyen adókat hallgat a nagyérdemű, van-e kedvenc műsora, esetleg műsorvezetője?
Ma már rádióadók százai közül választhatunk, hiszen az interneten bármilyen adó műsorát letölthetjük, függetlenül attól, milyen frekvencián szól. Nincsenek földrajzi határok. Arra voltunk kíváncsiak, vajon a kecskemétiek, milyen rádiókat hallgatnak szívesen, és miért.

Jámbor Csaba
Jámbor Csaba
Jámbor Csaba
, a Gong Rádió programigazgatója: – Nemcsak műsorvezető vagyok, hanem programigazgató is, és nem tehetem meg, hogy nem hallgatok más adókat, figyelni kell, merre halad a rádiózás, hogyan alakulnak az egyes tendenciák. A szakmai érdeklődésen túl pedig az információéhségemet is így a legegyszerűbb és a leggyorsabb legyűrni. A rádió nagy előnye az összes többi médiummal szemben, hogy azonnal képes eljuttatni a híreket, a történéseket az emberekhez. Mindenféle adót hallgatok: a kaliforniai rádióktól kezdve a BBC-n át egészen a Rádió 88-ig.

Joel Nino
Joel Nino
Joel Nino
, edző: - Gyakran hallgatok rádiót, de nem ragaszkodom görcsösen egy adóhoz sem. Elsősorban háttértevékenységként kapcsolom be például, amikor autóval utazom, ilyenkor nagyon jól jönnek a közlekedési információk, de elsősorban nem a hírek miatt hallgatom, sokkal inkább a zene az, ami megfog, ugyanis mindenféle ritmust szívesen hallgatok. Amint valamilyen beszélgetős műsorra bukkanok, tovább is kapcsolok. Szeretem többek között a Kék Duna Rádiót, a Rádió 1-et, és a Szeged Rádiót is. Amikor Kecskeméten vagyok, hallgatom az itteni adót is, a Gongot.

Farkas Péter
Farkas Péter
Farkas Péter
, tanuló: - Az autóban főleg a Gong Rádiót szoktam hallgatni. A legkönnyebben itt jutok hozzá a friss hírekhez, időjáráshoz, és a baleseteket, útlezárásokat is itt hallom kecskeméti viszonylatban, és mindez nem jön rosszul vezetés közben. A Budapesti rádió szép és jó de mit kezdjek egy olyan információval itt, hogy beállt az M0-ás. Otthon a Hot 108-at szoktam hallgatni, ami egy New York-i hip-hop stílusú online rádió. Magyarországhoz képest mindig egy vagy másfél hónappal előrébb járnak a slágereket tekinve. Ami itt menő, az ott már lejárt lemeznek számít. A hazai rádiók közül még a Rádió 1-et szoktam hallgatni, ami a fiatalos hangulata és a zenei stílusa miatt ragad meg.

Fodor Károly
Fodor Károly
Fodor Károly
, futár: - Nagyon ritkán hallgatok rádiót. Igaz a munkám során sokat ülök az autómban, de ilyenkor általában a magam által összeállított CD-ket hallgatom. Az a baj, hogy a jó rádiók többségét Kecskemét és környékén nem lehet fogni. A híreket, azért napi többször is meghallgatom. Mivel érdekelnek a nagyvilágban és a városban történő események is, ezért általában a Gong Rádió hírműsorát szoktam figyelemmel követni. Igaz, ezután rögtön csatornát váltok, hisz a zenei felhozatal nagyon nem az én világom. A rádiók színvonala évről évre csökken, de ez szerintem ez azért alakul így, mert mindenki hozzá tud már jutni az interneten keresztül a kedvenc zenéihez és az épp aktuális slágerekhez. Hazamegy megkeresi a számot, majd letölti, kiírja egy CD-re, és tudja hallgatni egész nap. Ma már az óránkénti hírműsorokat se várja úgy az ember, mint régebben, hisz lassan már okostelefon és laptop nélkül a XXI. Századi ember ki se lép a lakásából, így bármilyen friss hírről azonnal tájékozódni tud. A rádiózás kora lassan véget ér.

Olvasóink írták

  • 1. malesz 2011. augusztus 19. 11:29
    „Ez a gong rádió egy katasztrófa!
    Főiskolás voltam Kecskeméten egy albérletben. Általában amikor bekapcsoltam a rádiót, mindig valami beszélgetés volt benne, de ha éppen zene, akkor utána jött egyből valami beszélgetés, valakivel....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Együtt ébredtünk a Gong Rádióval

Együtt keltettük álmából a Duna-Tisza közének lakóit az éteren keresztül a Gong Rádió programigazgatójával, Jámbor Csabával. Tovább olvasom