Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

A Hét témája: Önnek mennyi a mobilszámlája?

Kecskemét - A Hét témája című rovatunkban ezúttal arról kérdeztük a kecskeméti embereket, hogy mekkora számlát fizetnek havi mobiltelefonbeszélgetéseik után.
Tóth Szilárd
Tóth Szilárd
Tóth Szilárd
, tanár: - A múltban nagyon magas volt a telefonszámlám, ezért nemrég úgy döntöttem, hogy szolgáltatót váltok. Az új társaságnál több előfizetési akciót is igénybe tudok venni. A családdal ingyen beszélünk, egy családi csomagkedvezmény keretein belül és ajánlottak egyéb kedvezményeket is, amelyeket természetesen elfogadtam, mert így anyagilag jobban megéri. Azóta havonta közel 5000 Ft-tal kevesebbet fizetünk a társaságnak, de sajnos az internet előfizetéssel még nem vagyok teljesen elégedett. A mobiltelefonomat szoktam internetetésre használni, amely egyrészt gyakran túl lassú, másrészt pedig sok helyen nehezen tudok csatlakozni a hálózatra, ami egyes esetekben megnehezíti a munkámat. Jó lenne, ha a lefedettség egy kicsit szélesebb körű lenne, de az árat megfelelőnek tartom. Talán már a 100 %-os lefedettség is csak rövid idő kérdése.

Szeitz Péter
Szeitz Péter
Szeitz Péter
, ügyvezető igazgató: - A saját telefonszámlám havonta 12-13 ezer forint körül szokott alakulni. A céges számla már egy kicsit más téma - az a kétszázezer forintot is el szokta érni. Egyik sem tűnik horrorisztikusnak ha azt nézzünk, hogy mivel foglalkozom. Szerintem ügyes szervezéssel, és egy kis utánajárással nagyon sokat lehet csökkenteni a telefonszámlákon, mind a magánszemélyeknek, mint pedig a cégeknek.


Marsa Norbert
Marsa Norbert
Marsa Norbert
, televíziós vágó: - Két telefonom van, egy céges és egy magán. A kettő számlája együtt körülbelül 15-20 ezer forint szokott lenni havonta. Úgy gondolom, ez nem túl sok ahhoz képest, hogy mennyit kell telefonálnom. Fél éve vettem utoljára készüléket. Márkahű vagyok, és nekem elsősorban az számít, hogy strapabíró, megbízható legyen egy telefon. Volt olyan mobilom is, amit hat évig használtam. A készüléknek az alapfunkcióit használom leggyakrabban, telefonálok és sms-t írok vele, ezen kívül a zenelejátszóra van még szükségem belőle. Kikapcsolni pedig még éjszakára sem szoktam.

Kovács Anikó
Kovács Anikó
Kovács Anikó
, titkárnő: - Én havonta olyan 15 ezer forintot költök a számlámra. Ez azért is lehet viszonylagosan ilyen alacsony, mert napközben telefonálhatok a cégesről, így munkaidőben erre nem kell költenem.

Olvasóink írták

 • 3. Draki 2012. július 16. 10:11
  „Akinek sok a számlája és akar belőle faragni az próbálja ki ezt. Szerintem nagyon jó. Azok töltsék ki, akiknek 10.000 Ft felett van a havi mobilszámlájuk.
  gyumolcsozo.blogspot.com”
 • 2. szegarazs 2011. június 17. 22:21
  „Ezek szerint Kecskeméten jól megy az embereknek.

  Az utolsó csajnak üzenem, hogy havi 15e az sok. Jobb ha tudja.
  Úgy, hogy napközben én is telefonálhatok a cégtől, én kijövök havi egy ezresből. (Több szám, összeadva.) SMS-t ősidők óta nem írtam, van email.

  Jozsoci: nemcsak beszélgetés lehet az, hanem f.szbuk, twitter, netezés, meg egyéb marhaságok. Telefonon én akkor netezek, ha muszáj/sürgős. Olyan meg évente egy ha van.

  Ha nem volnánk függők, és a személyes beszélgetésekre visszaszoknánk, akkor a mobilszolgáltatók tönkremennének.”
 • 1. Jozsoci 2011. június 17. 17:27
  „Mondjátok, hogy irigy vagyok. Nekem kajára nem jut 15 ezer egy hónapban, nem hogy telefonálni. Aki nem vállalkozó, annál nem is tudom elképzelni, mit lehet ennyit dumálni. Mert telik rá. Nekem 1.800,- Ft az alapdíjam, ezt teljes egészében le lehet beszélni, és általában beleférek.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lógunk a mobilon - több tízezrekért

Buszon, autóban, sétálgatva, ebéd közben, bevásárlóközpontban, télen, nyáron, úton útfélen lógunk a mobilon. De vajon mindez mennyiért?
Tovább olvasom