Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

A kecskeméti luxusbörtönbe kerülhet Stohl András - fotók

Kecskemét - Ha jogerősen is letöltendő szabadságvesztésre ítélik Stohl Andrást, csak az első pár hónapot kell túlélnie a börtönben. Utána kérheti, hogy a kecskeméti "parkettás börtönbe" vigyék – írja a Bors.
Minden elítélt álma, hogy a kecskeméti „parkettás börtönben" tölthesse le a büntetését. Stohl Andrásnak meg is lesz rá az esélye, hogy a kivételezettek közé kerüljön, igaz, a szanatóriumi elhelyezés még neki sem jár automatikusan. Amennyiben a színész- műsorvezetőt a másodfok is jogerősen letöltendő szabadságvesztésre ítéli, valószínűleg Budapesten, a Nagy Ignác utcai büntetés-végrehajtási (bv-) intézetbe kell be- vonulnia. Mint első bűntényesnek, arra jó esélye van, hogy börtönfokozatról fogházra csökkentse a bíróság a büntetését. Ha magatartásával elégedettek lesznek, akkor Stohl három hónap elteltével kérvényezheti, hogy a kecskeméti „szanatóriumban" tölthesse le büntetése többi részét. Ha viszont börtönnel sújtják jogerősen, erre csak hat hónap múltán kerülhet sor. Mindenesetre a behívón szereplő időpontban érdemes lesz pontosan megjelennie az RTL Klub műsorvezetőjének, mert ha késik, Kecskemétre nem mehet.

Nem csoda, hogy minden rab álma a kecskeméti parkettás börtön
Nem csoda, hogy minden rab álma a kecskeméti parkettás börtön

Az intézmény három külön részre tagozódik. Stohl az L alakú részlegbe kerülhet, ami szigorúbb és enyhébb fokozatú szárnyból áll. Zárkák helyett parkettás szobák vannak, az ajtók kulcsait az elítéltek zsebre tehetik. Mindenki tetszése szerint berendezheti szobáját, saját tévéjét ugyanúgy beviheti, mint a mackógyűjteményét. Stohl akár kedvenc vadásztrófeáival is díszítheti szobájának falát. Az étkezés sem a cellában történik, hanem a közös étkezőben, ahol egyébként különféle kultúrműsorokat is rendeznek. Nem kizárt, hogy Stohl saját estjével is fellép majd, ha erre igény mutatkozik harminc rabtársa részéről. Összesen ugyanis ennyien lakják az intézmény ezen szárnyát. A fürdés naponta kötelező, óránként tíz percet lehet telefonálni, és internetezni is van mód.

Akár itt is szórakoztathatja majd a rabtársakat Stohl
Akár itt is szórakoztathatja majd a rabtársakat Stohl. (a börtön ebédlője a fotón)

Stohl a kertben babakocsis kismamákkal is találkozhat, hiszen a börtönben szülő nők is ide kerülnek újszülött csecsemőikkel. Dolgozni a mosodában és a faiskolában lehet, de a rabok egy része a városban találtmunkát. A cégek ugyanis kikérhetik és leszerződtetik a börtönből a szakembereket. Még az sem kizárt, hogy Stohl a kecskeméti Katona József Színházhoz kerül, ha Cseke Péter színi direktor áldását adja az új fiú érkezésére. Az igazgató először azt hitte, áprilisi tréfa, hogy Stohl András akár az ő társulatának is a tagja lehet, aztán elmélázott a lehetőségen.

– Amennyiben tényleg így alakul, térjünk erre vissza. Stohl András nagyszerű, kiváló színész – fogta rövidre Cseke Péter.

A városban természetesen nem kell viselni a rabruhát. A szanatóriumhoz hasonló „parkettás börtönben" egyedül intimszoba nincs. De ez nem okozhat problémát, mivel Stohl házon kívül is fogadhat látogatót. Havonta négyszer 24 óránál rövidebb eltávra is jogosult, sőt büntetése második felében egy-egy hétvégére haza is mehet. Ilyenkor, mint egy szállodában, leadja a recepción a szobakulcsát.

Olvasóink írták

36 hozzászólás
12
 • 36. deszkás 2011. április 10. 22:04
  „Már kb húsz éve van eltáv a börtönökben. Hány balhét csináltak meg "ezalatt".? És csak nyugi 3 azaz három rab nagyobb felfordulást tud okozni mint az a szemkilövetőseltaposós ráegymásratologatott tömeg. Egyébként ide kerülnek ha kerülnek (nem a "kétajtós szekrények" közzé) a cocalista politikusok is úgyhogy csigavér ki van ez találva.”
 • 35. chabbix 2011. április 08. 01:27
  „Légyszíves erősítsetek meg abban, hogy ez nem igaz! Vagy a gengszterváltást elkövető, ma is aktív politikai hulladékok (maszop-szadesz-fidesz)maguknak építették? Számítva a jövőbeni, s egyre közelebb kerülő sorsukra?

  Képzeljétek el a gyurcsány(i)t vagy a kókát, magyarbálintot,oszkót,molnárt,jeszenszkyt,pethőt,kunczét,simliskót,sosost, a helyük biztosítását tízmilliókért memutyizott kigyúrt vadcigányok között!

  Így azért élvezetes a kép!

  Különben röhej!”
 • 34. kenguru 2011. április 06. 10:46
  „A kutya szeme miért van kitakarva? :D”
 • 33. corebonts 2011. április 05. 17:43
  „Inkább magam csinálom:
  < kimodarálva >”
 • 32. 4Angel 2011. április 05. 16:56
  „pénz beszél kutya ugat :)) tudjuk ez egy jó közmondás !!!!

  Ez igazságtalanság az idős bácsival szemben az meg nyomoroghat életen keresztül :(((

  Szemét világ ez amibe bele születünk !!”
 • 31. Carlo 2011. április 05. 11:05
  „na ne, Ő mivel különb, ?”
 • 30. butagyerek 2011. április 05. 10:43
  „luxusbörtön ? Atya világ.
  Tisztelt jogalkotó ( jogvédő) "urak". Nem lehetne az ilyen helyek helyett luxus kórházat csinálni? Esetleg a tisztességes emberekre is költeni annyit mint az elítéltekre ?”
 • 29. Dema 2011. április 05. 09:42
  „Olyan jót bazsajogtam rajtatok! :D
  :D:D:D:
  Tenni úgy sem tudtok ellene! :D Nekik ez jár! A proli meg dolgozzon, és tartsa el! :D!”
 • 28. ibibi 2011. április 05. 08:55
  „El se ítéljék teljesen felesleges, ha ilyen börtönélet vár rá akkor kár a bíróságot az ügyével lefoglalni , egyszerűen hihetetlen , hogy Magyarországon nem lehet a bűnözőket rendesen megbüntetni.”
 • 27. Jozsoci 2011. április 05. 07:48
  „Felháborító.”
 • 26. Godina 2011. április 04. 23:52
  „Ez minden csak nem börtön.Úgy ahogy írták:SZANATÓRIUM.És erre van az államnak a becsületes adófizetőktől pénze.Másodfokon inkább kapjon feltételest.Menjen haza és dolgozzon továbbra is.Tartsa el a kis családját,ne mi tartsuk el őt.Na meg az ilyen luxus börtönöket bezárnám.Ez az állam nem normális ilyen szempontból.Mindegy,hogy vétkeztél vagy sem,rád húznak több évet,mert most szigorúbban akar állambácsi büntetni.De valaki felfogta,hogy ezt milyen pénzből finanszírozzák.És akkor még akad ilyen luxus börtön is.Hát gyönyörű.A nagy kutyák is maradjanak csak a lepusztult börtönökben.Hát pont ez a büntetés lényege.Ne legyen kivétel!!!”
 • 25. utazó81 2011. április 04. 22:16
  „Ha nem csal a memóriám a Stadler is ült ebben a luxus börtönben.Úgy emlékszem,hogy péntek délután eltávozást kapott és hétfő reggel kellett neki visszamenni.”
 • 24. benzy 2011. április 04. 21:49
  „Szánalmasan próbálja mentegetni magát...picit hiteltelenné vált emberünk. Az összes hozzáfűznivalóm a cikkhez: kutyaaa!:D”
 • 23. Lacusch69 2011. április 04. 21:45
  „22. Ezt mondod egy nyíltan ballibbancs újságról?”
 • 22. Martynko 2011. április 04. 20:59
  „Mas bortonokben is van eltav egesz hetvegere..”
 • 21. tol 2011. április 04. 17:50
  „nagyon szánalmas történet. Olyan magyarosch. Olyan fapadosch. Oppardon! Parkettásch...”
 • 20. Dema 2011. április 04. 15:46
  „Luxus + a börtön szó hogyan kerül egy lapra! ?? Szerintem aki büntetést kap azt büntetés ként kell átélnie. DE Mindenkinek elrettentő példát is kell mutatni a törvénynek! Hát ez minden, de az nem! Felháborító! Egy Dél amerikai börtönt Európai szemmel nézve kegyetlennek tartunk, pedig mindenki azt szeretné látni, hogy nálunk is sanyarú élete legyen egy rabnak! De miért is ne?
  Sthol Andrásnál sem az a bajom, hogy balesetet okozott, részegen, drogosa. Ezért jár a büntike! :D De az, hogy elhagyta a helyszínt, és másra akarta aljas módon kenni!!!!! Felelősséget nem vállalta ÖNKÉNT! Na az már halál büntetést érdemel! Aki ezt nem érzékeli abból hiányzik már valami! De a tömegek társadalmi nevelése az efelé halad!”
 • 19. atkos 2011. április 04. 15:43
  „hogy lehet ide bekerülni?
  komolyan pesten 1/3 szobába szarabbul élek lényegesen....”
 • 18. demeterkornel 2011. április 04. 15:22
  „De jó, hogy szóltál jq! Amúgy észre sem vettem volna. Ez az év képe! Szétröhögtem magam!!!! :-)”
 • 17. 6664 2011. április 04. 15:19
  „Ez tényleg börtön?”
36 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lopott teherautóval akart távozni az országból

Ausztriában lopás miatt körözték azt a teherautót, ami a hétvégén akadt fenn egy ellenőrzésen a tompai határátkelőnél.
Tovább olvasom