Délmagyar logó

2019. 02. 17. vasárnap - Donát -2°C | 12°C Még több cikk.

A nagymama sütije: Kakaós lepény

Sokunk gyermekkorának kedvenc süteménye a kakaós lepény, ami illatával oly édesen lengte be otthonunkat. Ennek most egy krémes, banános változatát készítettük el olvasóinknak.
Minden vasárnap bemutatunk egy-egy süteményreceptet, amit akár a nagymamánk is elkészíthetett volna. Eheti édességünket egyszerűen, baracklekvárral megkenve is elkészíthetik.

Hozzávalók a tésztához:
2 tojás
20 dkg cukor
10 dkg margarin
2 dl tej
4 dkg kakaópor
25 dkg liszt
1 csomag sütőpor

Kakaós lepény.
Kakaós lepény.

A krémhez:
15 dkg margarin
15 dkg porcukor
3 púpozott evőkanál liszt
3 dl tej
1 vaníliás cukor
2 banán


Elkészítés: A tojást a margarinnal habosra keverjük. Hozzáadjuk a tej felét, a cukrot és a kakaóport. Így együtt robotgéppel jól elkeverjük. Végül hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a maradék tejet, és jól kidolgozzuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben, közepes hőfokon 30-35 percig sütjük. A krémhez a lisztet egy kevés tejjel simára keverjük, hozzáadjuk a többi tejet, és sűrűre főzzük. Kihűlésig keverjük.

Kakaós lepény.
Kakaós lepény.

A margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, és az előző krémhez kanalanként hozzáadva jól kikeverjük. A kihűlt tésztát kétfelé vágjuk, az egyiket a krém kétharmadával megkenjük, majd vékony karikákra szeletelt banánt teszünk rá. A másik lappal beborítjuk, a maradék krémet pedig a tetejére kenjük. Reszelt csokoládéval vagy tortadarával díszítjük. Ha egy egyszerűbb desszertet szeretnénk készíteni, a krém helyett megkenhetjük baracklekvárral is a kisült tésztát.

Olvasóink írták

  • 3. randika 2011. április 17. 09:24
    „én csak azt nem értem miért nem lehet kimenteni a recepteket:(:(....”
  • 2. Nórikám 2011. március 21. 00:47
    „Kedves keiner! A genetikus prof. szerint, a koleszterin szint a fogamzás pillanatában dől el. Esztelen táplálkozással biztosan lehet rontani rajta, de egy kis sütike néha nem árt!”
  • 1. keiner 2011. március 20. 11:09
    „Ez jó hangszik és bisztis finom. Beteszem receptet kedvenceim között.
    Doki mehet a fr...ba magas koleszterinemmel együtt, néha keel ilyesmi. :-)))”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyúrunk, vazze?!

A tavasz közeledtével egyre többen járnak edzőtermekbe: nyárra mindenki feszes popsit és izomtól duzzadó bicepszet szeretne. Tovább olvasom