Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | 0°C Még több cikk.

A Víz Világnapja - Nyílt nap a vízműtelepen

Hány embernek jut eszébe, amikor kinyitja a csapot, iszik, fogat és kezet mos, fürdik, lehúzza a WC-t, mos és mosogat, hogy mindez nem tarthat örökké?
A Zöld ernyő – kecskemétiek az élhetőbb környezetért projekt és a Bácsvíz Zrt. szervezésében március 22-23-án nyílt napra várják az iskolai csoportokat a Víz Világnapja alkalmából. A Bácsvíz Zrt. Kecskeméti I. sz. vízműtelepén (Kecskemét, Izsáki u. 13.) a cég szakemberei megismertetik az óvodás és iskolás gyermekeket Kecskemét vízellátó rendszerével, a víz tisztítási technológiájával, valamint a számítógépes irányítás folyamatával, elmagyarázzák, honnan és hogyan jut el otthonunkba éjjel-nappal a tiszta és egészséges ivóvíz. A résztvevő csoportok megismerkednek a víztermelésel, víztisztításal, irányítástechnikával, és megnézhetik, hogyan működik a műszeres hibahely-keresés. A program 8-15 óráig tart, a résztvevők 25-30 fős csoportokban vesznek részt a bemutatókon.

A Víz Világnapja

Az 1992. évi Rio de Janeiro-i környezetvédelmi konferencián kezdeményezték, hogy az ENSZ március 22.-ét nyilvánítsa a víz világnapjává, ezzel felhívva a kormányok, szervezetek és magánszemélyek figyelmét a víz fontos szerepére.

Hiszen a víz meghatározza mindennapjainkat. Tévedés azt hinni, hogy bolygónk édesvízkészlete kifogyhatatlan forrás, bár természetesnek vesszük, hogy a jó minőségű ivóvíz a kellő mennyiségben mindig a rendelkezésünkre áll. De ez nem így van. A mennyiség korlátozott, a minőség romlóban, ezért ideje végre rádöbbennünk, hogy fontos feladat hárul ránk. Egyrészt nem szabad pazarolnunk, másrészt nagy figyelmet kell fordítanunk környezetünk védelmére is. Oda kell figyelnünk arra, hogy felszíni és felszín alatti vizeinket ne szennyezzük. A szelektív hulladékgyűjtés, a csatornázás, a környezettudatos gondolkodásmód előtérbe helyezése mind-mind hozzájárul ahhoz, hogy éltető elemünk, a víz minél tovább (és minél jobb minőségben) rendelkezésünkre álljon. A kecskeméti Zöld ernyő projekt épp ezt a szemléletmódot próbálja a mindennapokba átültetni előadásokkal, vetítésekkel, rendezvények és iskolai témanapok segítségével. Mindehhez pedig kiváló partner a Bácsvíz Zrt., akik ezen a két napon bemutatják, mit tesz egy cég, azért, hogy az általunk oly természetesnek vélt csapvíz eljusson a háztatrtásokba. Minél tovább, és minél jobb minőségben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Füredi győzelem Kecskeméten - galéria

Döntőnek bizonyult, hogy a hazaiak 14-14 után 12 percen keresztül nem tudtak gólt szerezni. Tovább olvasom