Délmagyar logó

2019. 04. 20. szombat - Tivadar Még több cikk.

Állásbörze a Kecskeméti Főiskolán

Kecskemét - Immár a 13. állásbörzére készülnek a Kecskeméti Főiskolán, a helyszín a GAMF kar, időpont április 28., az egyik fő támogató a Mercedes.

Nem babonásak a Karrier Tanácsadó és Hallgatói Szolgáltató Központ munkatársai a Kecskeméti Főiskolán, hiszen már most látszik, hogy az idei állásbörze - amelyet április 28-án 9-től 15 óráig rendeznek meg a GAMF karon - sikeresebb lesz, mint a tavalyi, hiába ez a 13. a sorban. A gazdasági helyzet lassú javulását a börze szervezésénél is érzékelték a központ munkatársai.

- Tavaly a gazdasági válság miatt nagyon nehéz volt behozni a cégeket az állásbörzére, de képzőintézmények kínálatával kiegészítve, azért megrendeztük a kiállítást, miközben több hagyományos helyszínen el is maradt - hangsúlyozza Szabó Antal a Karrier Tanácsadó és Hallgatói Központ vezetője. Most annyival volt könnyebb megszervezni az állásbörzét, amennyivel jobban áll a gazdaság.

Szabó Antal
Szabó Antal

Idén már minden megkeresés nélkül több cég is jelentkezett, hogy szeretnének megjelenni kínálatukkal. Igaz, vannak még sokan olyanok, akik nem mernek, vagy nem tudnak bővíteni, hivatkozva arra, hogy csak most lábalnak ki a válságból. Az azonban biztos, hogy akik itt lesznek, azok hoznak magukkal állásajánlatokat.

- A kiállítókat áttekintve elsősorban milyen állásokba keresnek munkatársakat?

- Főként a műszaki területekhez kapcsolódó ajánlatokra lehet számítani, hiszen a börze elsősorban a hallgatóink, illetve a nálunk végzettek számára nyújtott szolgáltatás, de nincsenek zárt ajtók, minden érdeklődőt várunk. Annál is inkább, mert a kiállítók palettája széles, a világcégek és a kisebb helyi vállalakozások mellett többek között jelen lesznek személyzeti tanácsadók, álláskeresési portálok, segítő kiadványok, és természetesen a munkaügyi központ is.

- Milyen kísérőrendezvények színesítik a kiállítást?

Több cég is tart bemutatkozó előadást, így például két fő támogatónk, a Mercedes-Benz és a LEGO Manufacturing Kft. is. A személyzeti tanácsadó cégek előzetes jelentkezéssel próba állásinterjút szerveznek, amelyen minden érdeklődő megtudja, hogyan zajlik egy meghallgatás és tanácsokat kaphat a sikeres szerepléshez.

- Már működik az állásbörze honlapja http://allasborze.kefo.hu, ahol nem csak a próbainterjúra lehet jelentkezni, hanem sok hasznos információt is találni.

- Honlapunkon már előzetesen tájékozódhatnak az érdeklődők a cégek kínálatáról. Ha tanácsolhatok valamit, akkor azt javaslom, hogy az álláskeresők a börzére hozzanak magukkal önéletrajzot, kész pályázati anyagot. Megírásához segítséget adunk az oldalunkon, ahol választ kaphatnak gyakran ismételt kérdésekre, de lehet fórumozni is. Érdemes regisztrálni, nem csak a nyereményjáték kedvéért, hanem azért is, hogy a börze után is eljuttathassunk álláskereséssel, ajánlatokkal kapcsolatos információkat. A Kecskeméti Főiskola Karrier Tanácsadó és Hallgatói Szolgáltató Központja ugyanis nem csak a börzén, hanem egész évben szeretné megkönnyíteni az álláskeresést.

Olvasóink írták

  • 1. favágó 2010. április 30. 10:11
    „Elképzelem a Kecskeméten végző tanár- és óvónőket a Merci gyárban!:-)) Kecskeméten tudtommal nem csak a GAMF van!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közös magyar-amerikai repülőkiképzés Kecskeméten

Április 26. és május 7. között közös amerikai-magyar hadgyakorlatot rendeznek Kecskeméten. Tovább olvasom