Délmagyar logó

2019. 07. 18. csütörtök - Frigyes 15°C | 25°C Még több cikk.

Alsógatyát húztak a fejükre, úgy mentek lopni

A kamerán felismerhető volt a felismerhetetlenné tevő maszk mintája. 3,6 millió forint értékű zsákmányt szereztek több részletben - az alsónadrágot lefoglalták a rendőrök.

Az egyik helyi üzem képviselője 2019. február 22-én feljelentést tett a Kunszentmiklósi Rendőrkapitányságon, mert észrevették, hogy a vörösréz hulladék tárolására szolgáló konténerből nagyobb mennyiségű – körülbelül 3000 kilogramm – színesfém tűnt el. A nyomozás során felmerült, hogy a bűncselekmény elkövetésében olyan személy is részt vett, aki jól ismeri a tárolás körülményeit.

A rendőrök – a gyár vezetőségével együttműködve – feltérképezték a jelenlegi és volt munkavállalókat, elemezték a térfigyelő és biztonsági kamerák felvételeit. Eljutottak a két feltételezett tetteshez, akik 2019. március 11-én éjjel ismét bemásztak a gyár udvarára rezet lopni, és a nyomozók tetten érték őket. Egy 28 éves helyi lakost a helyszínen sikerült elfogni, 23 éves társa elmenekült. Őt néhány órával később találták meg - áll a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében.

A férfiak lopás közben meghökkentő módon álcázták magukat: egy gyermek alsónadrág elején két lyukat vágtak, és ezt húzták a fejükre. A kamerafelvételeken jól felismerhető, mintás alsót a rendőrök lefoglalták.

Íme a maszk. Fotó: police.hu
Íme a maszk. Fotó: police.hu

Kiderült, hogy az elkövetők legalább nyolc alkalommal jártak a gyárban, és hozzávetőlegesen 3,6 millió forint értékben tulajdonítottak el rezet. A nyomozók a színesfémet illegálisan átvevő férfit is beazonosították. A 41 éves dunavecsei lakost orgazdaság bűntett, míg a két kunszentmiklósi tolvajt lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A rendőrök mindhárom gyanúsítottat őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lángolt egy szeméttelep Kecskemétnél: 50 tűzoltó dolgozott a lángok megfékezésén - Fotók, videó

Lángolt egy szeméttelep Kecskemétnél: 50 tűzoltó dolgozott a lángok megfékezésén - Fotók, videó
Közel ötven tűzoltó, összesen nyolc vízsugárral dolgozott a lángok megfékezésén. Tovább olvasom