Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Anyák napja: Klaudia szemébe mindig könnyet csal a kislánya

Kecskemét - Szemereyné Pataki Klaudia kislánya, Szinta mindig könnyet csal a mamája szemébe Anyák napján. A kecskeméti virágüzletbe külföldről is érkezett megrendelés: 131 szál tulipánt küldtek Riminiből.
Május első vasárnapján az édesanyákat ünnepeljük. Dalokkal, versekkel, illatos virágcsokrokkal köszöntjük azokat, akik szívével egyszerre dobbant a miénk. A ballagások után ma ismét virágba borult a város. Az utcákon sokakat látni hatalmas, illatos csokrokkal sétálni.

Szemereyné Pataki Klaudia kislánya, Szinta hat éves. Az alpolgármester asszony elárulta, az Anyák napjának reggele náluk mindig virágvásárlással indul. - A nagymamák az elsők ilyenkor, nekik veszünk először virágot. Közben a kislányom egyszer csak eltűnik a férjemmel. Egy idő után megjelennek egy csokor virággal – mesélte a delmagyar.hu-nak Szemereyné Pataki Klaudia.

Szemereyné Pataki Klaudia kislánya, Szinta hat éves
Szemereyné Pataki Klaudia kislányával, a hatéves Szintával.

Az alpolgármester asszony elárulta, minden Anyák napi ünnepségen meghatódik. - Érzékenyebb típus vagyok, így mindig elerednek a könnyeim, de a női szerep velejárója ez is. Nap mint nap látom a kislányomon, hogy a szülő mindig egy minta, egy modell a gyermek számára. Egyre többször észreveszem, hogy egy-egy cselekedetemet, kifejezésemet, mozdulatomat hogyan utánozza, úgyhogy hatalmas felelőssége van egy anyukának – tette hozzá az alpolgármester asszony.

Boros Attila, egy belvárosi virágüzlet tulajdonosa elmondta, a vásárlók vegyes virágcsokrokat és cserepes növényeket is szívesen választanak Anyák napjára. - A rózsa minden évben sláger, de a vevők nyitottak a különleges csokrokra is. Nagyon népszerű például az egyik idei újdonságunk, a lampionos-flamingós kompozíció – tudtuk meg Attilától, aki rózsából ma tizenöt féle színnel várja a vásárlókat.

A lampionos flamingós képet azért küldtem,
A lampionos flamingó az idei anyák napja egyik újdonság kreációja.
A virágüzletbe sok megrendelés érkezik azoktól, akik külföldön élnek, és személyesen nem tudják felköszönteni édesanyjukat. Idén a legkülönlegesebb kérés Riminiből jött. - 131 szál lila, fehér és rózsaszín tulipánt vittünk ki egy nagy kosárban, gyönyörű volt – mesélte Attila, miközben éppen egy illatos orgonacsokrot készített.

Czumbil Zoltán és kisfia, a három és féléves Misi már szombaton délután kiválasztott egy gyönyörű virágot. – Ezzel a páromat lepjük meg Anyák napján. Egy szép cserepes virágot választottunk neki, mert azt jobban szereti, mint a vágottat. Holnap a nagymamát is felköszöntjük. A kisfiunkat arra tanítjuk, hogy ez egy nagyon szép ünnep – tudtuk meg Zoltántól. Misi óvodájában jövő héten lesz az ünnepség. A kisfiú édesapjához bújva elárulta, hogy megtanulta már az anyukájának szánt verset. Zoltán szerint párja biztosan meghatódik majd.

Czumbil Zoltán és kisfia, a három és féléves Misi már szombaton délután kiválasztott egy gyönyörű virágot.
Czumbil Zoltán és kisfia, a három és féléves Misi már szombaton délután kiválasztott egy gyönyörű virágot.

A Hürkecz testvérek ma egy igazi különlegességgel lepik meg édesanyjukat. – Általában vágott virágból köttetünk neki csokrot, de a bátyám most talált egy gyönyörű cserepes növényt, és úgy döntöttünk, most ezzel lepjük meg anyukánkat. Ma az egész napot vele töltjük majd – mondta a most végzős középiskolás, Hürkecz Jennifer.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Diákfilmek Kecskemétről: megvan a nyertes!

Hét kecskeméti iskola diákjai jelentkeztek, hogy kisfilmet készítenek a hírös városról azzal a céllal, hogy aztán a nemzetközi porondon bemutassák az egyik csapat alkotását. Tovább olvasom