Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Átadták a Kecskeméti Labdarúgó Akadémiát - galéria

Kecskemét – Csütörtök délután ünnepélyes keretek között átadták a Kecskeméti Labdarúgó Akadémia épületét.
A KTE új akadémiáját Kecskemét egyik csendes kertvárosi városrészében alakították ki, ahol a fiatalok minden igényt kielégítő környezetben tölthetik majd mindennapjaikat. A csütörtöki ünnepélyes átadóünnepségen a hazai szakma, és a helyi gazdasági élet több meghatározó alakja is képviseltette magát.

A megjelent vendégeket Reszeli Soós István, az akadémia igazgatója köszöntötte, majd Rózsa Pál, a KTE-Ereco többségi tulajdonosa mondott ünnepi beszédet. Mint fogalmazott, a város sportéletében egy új fejezetet nyitnak az akadémia megnyitásával. Három éve szerepel a csapat az élvonalban, rengeteg gyerek érdeklődik a sportág iránt. Nagyon fontos, hogy a jövőben az utánpótlás minél több tehetséges játékost adjon a felnőtt keretbe, és ennek elérése érdekében rendkívül fontos a mai nap.

Itt élnek majd a KTE Labdarúgó Akadémiájának növendékei - KÉPGALÉRIA

Dr. Zombor Gábor, Kecskemét polgármestere elsőként az akadémia ifjú tanítványait köszöntötte, mint fogalmazott, ez a nap elsősorban róluk szól. - Évekkel ezelőtt a város abban nyújtott segítséget, hogy több évnyi sikertelen próbálkozás után sikerüljön végre feljutni a csapatnak az élvonalba – mondta a város első embere. Akkor egy stabil NB1-es csapat kialakítása volt a cél, most itt volt az ideje, hogy tovább lépjen a kecskeméti labdarúgás. Sajnos az elmúlt esztendőkben az akadémia hiányában több tehetséges labdarúgót is elvesztett a város, és ezért is rendkívül örömteli, hogy az akadémia létrejöttével ide tudják majd vonzani a környék tehetségeit. Útravalóul azt kívánom a fiataloknak, hogy éljenek, ne pedig visszaéljenek a lehetőséggel.

Az MLSZ képviseletében Dunai Antal arra biztatta az akadémia fiataljait, hogy mindig képezzék magukat. A szakma iránti alázat, és a szenvedés elengedhetetlen, csak így lehet eljutni egy jó focista szintjére. Mindent meg kell tenni, hogy sikereket érjenek el. Hajrá KTE, Hajrá Akadémia – zárta beszédét a korábbi olimpiai bajnok.

Átadták a Kecskeméti Labdarúgó Akadémiát - KÉPGALÉRIA

Reszeli Soós István az intézmény igazgatója ünnepi beszédében elmondta, hogy nagy örömére szolgál, hogy immár a harmadik utánpótlás akadémia elindításában vehet részt. - Nagyon örültem a kecskeméti felkérésnek, hogy a segítségemmel oldjuk meg az utánpótlás kérdését. Először is végignéztük a kollégákkal, hogy miként működnek hazánkban az eddig átadott utánpótlás-nevelő intézmények, és próbáltuk kialakítani a legideálisabb rendszert. Az alapok megvoltak, hiszen több tehetséges fiatal is volt ebben a korosztályban. Három lépésben szeretnénk felépíteni az akadémiát. A mai átadást követően, akik eddig itt-ott, szerteszét laktak a városban, most egy helyen tanulhatnak, élhetnek és étkezhetnek. A következő lépés a ’95-ös születésű gyerekek beiskolázása lesz. Ezzel biztosíthatjuk a lehetőséget, hogy az iskolai órák számát csökkentve meglegyen a megfelelő edzésszáma a fiataloknak. A jövőben - amennyiben több korosztályt is sikerülne beiskolázni - egy még komolyabb akadémiát vennénk majd igénybe, nyilván a hely szükségessége miatt. Nagy hangsúlyt kap majd akadémiánkban az egyéni képzés. Külön csoportba járnak majd például a különböző posztokon szereplő tehetségek. A lényeg, hogy a felnőtt csapat küszöbén ott toporogjanak a fiatalok, és üzletileg is sikeressé tegyük az akadémiát – fogalmazott az akadémia igazgatója.

Átadták a Kecskeméti Labdarúgó Akadémiát - KÉPGALÉRIA

A KTE-Ereco vezetőedzője, Tomiszlav Szivics az építkezés folytatásának tartotta az akadémia megnyitóját. Mint mondta, a helyzet most sem rossz, több tehetséges játékos is ott van már a felnőtt csapat keretében, és a jövőben még jobb lehet a helyzet az akadémiának köszönhetően. Végül, de nem utolsósorban kiemelte az utánpótlás edzők szerepét, akik magas szintű munkát végeznek, és remek képességű játékosokat neveltek eddig is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hamis számlákat bocsátottak ki Kolompárék

A Kolompár Orbán és társai ellen indított büntetőügy két vádpontjában is valótlan tartalmú számlák kibocsátása a vád. Tovább olvasom