Délmagyar logó

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

Az Audijával száguldozó 20 éves fiú lehet a felelős két diák haláláért - videó

Kiskunhalas - A szakértő szerint legalább 126-130 kilométeres sebességgel haladhatott az az Audi, amely halálos balesetet okozott márciusban a jánoshalmi úton.
Egyikük biztonsági öve sem volt bekapcsolva a baleset idején, ezért repültek ki a kettétört Audiból - többek között ez derült ki a halasi közlekedésrendészet vizsgálatából, amelyet a március 21-ei, kora reggel bekövetkezett, két tizenéves halálával végződő karambol kapcsán indított. A nyomozás lezárult a napokban és vádemelési javaslattal az akták a kecskeméti ügyészségre kerültek - írja a halasmedia.hu.

A rendőrségi tájékoztatóból kiderült, hogy az Audi a szakértői vélemény szerint 126-130 kilométeres sebességgel közlekedett a baleset előtt. Az is nyilvánvaló volt, hogy a jánoshalmi úton lévő jobbos kanyarban 60 km/h, míg az ütközés helyénél 90 km/h a megengedett sebesség. A jármű a vizes úton csúszhatott meg, e miatt csapódott neki a szemből, szabályosan érkező Mercedes kisteherautónak. Az ezt vezető jánoshalmi férfi használta a biztonsági övet, de így is súlyosan megsérült.


Az Audi utasai nem voltak bekötve, az egyik közösségi oldalon az volt olvasható, hogy éppen reggelizni készültek, ezért csatolták ki magukat. A 17 éves Irén és a 19 éves Gergő azonnal meghalt, a sofőr, a 20 éves Viktor életveszélyes állapotban került kórházba. A halasi közlekedésrendészet igyekezett teljes körű, minden részletet tisztázó, alapos nyomozást végezni. A több hónapos eljárás végén döntött úgy, hogy halált okozó közúti baleset gondatlan okozásának alapos gyanúja miatt, vádemelései javaslattal átadja a kecskeméti ügyészségnek.

Olvasóink írták

 • 14. vuk 2011. augusztus 01. 13:55
  „20 eves sofor. Audival. Koszonjuk, szulok.
  "Reggelizni keszultek". En inkabb ugy fogalmaznek, hogy az ov bekapcsolasa nem meno, ezert eszukbe sem jutott. Vagy tan a sofor is a hatso ulesen kotoraszott hatraforduklva, ezert kellett kikapcsolni? Ne etessenek mar ilyen hulyeseggel.
  Legyen ez pelda mindazok szamara, akik az ovet opcionalisnak tartjak. Azoknak is, akik elvbol nem kapcsoljak be (ez utobbiak teveszmejet szimplan nem ertem). Es plane legyen pelda a szuloknek, akik nem ismerik a gyerekuket, es alatolnak egy szuperkocsit.”
 • 13. banderas 2011. július 31. 08:04
  „"Az Audijával száguldozó 20 éves fiú lehet a felelős két diák haláláért"

  Mondjuk, ez szerintem már márciusban is egyértelmű volt...”
 • 12. Ferrer 2011. július 30. 21:30
  „Nehogy már az autó legyen a hibás! Nem muszáj ám annyira nyomni a pedált, az Audi nem csak 100 felett operál!”
 • 11. CID 2011. július 30. 18:06
  „Biztos én csinálok valamit rosszul, de nekem nem volt ekkora autóm 20 évesen, pedig nem is putrifalván lakok( gondolok én a legális pénzkeresetre ). Kell a kölyöknek ekkora autó, ugye kedves nagyeszű szülők.......................”
 • 10. ascendum 2011. július 30. 15:58
  „Az én autómban, ha valakinek enni támad kedve, az be tud kapni egy szendvicset az öv viselése közben is. Más lehetősége nincs, ugyanis az öv nem bekötésére allergiás vagyok.
  Jó kifogás sosem rossz... már bocsánat.
  A sofőr is reggelizett?
  És a reggeli kakaóért sietett 130-cal egy hatvanas kanyar után közvetlenül?
  Triviális hibák....”
 • 9. X_Y 2011. július 30. 15:58
  „"3. klj_54 2011.07.30. 11:47
  Ha büntet a röndér akkor meg az a gond!"

  Az a gond, hogy a büntetés a cél, nem a biztonság. Persze biztosabb "eredményt produkálni" egy ottfelejtett 30-as táblánál. Pár éve volt a Totalcar-on, hogy Budaörs környékén egy olyan vasúti átjárónál trafiztak, ahol a síneket már felszedték (az út két oldalán kb. 1-1 méter volt meg), de mivel volt átjáró, táblával-lámpával - ezért aztán volt lehetőség pénzt beszedni...pedig olyan sok vonat nem járt arra.”
 • 8. THK 2011. július 30. 14:33
  „1,
  ilyen balesetnél sosem a rendőrség, hanem műszaki szakértő tárja föl a körülményeket, kiváltó okokat, ami alapján a bíróság dönthet.
  Persze az sem 5 hónap, hanem utána az ez alapján indított eljárás a lassú - mint minden a hazai jogrendszerben”
 • 7. DMagóg 2011. július 30. 13:36
  „Nos, a józan ész szerint annak is bűnhődnie kellene aki a 20 éves segge alá adta az autót, anélkül, hogy meggyőződött volna arról, hogy a vizsga letételén túlmenően vezetni is tud, méghozzá felelősséggel! Az én szememben Ő az igazi gyilkos! Bíróság előtt is vállalom a kijelentésemért a következményeket!”
 • 6. balihoho 2011. július 30. 12:44
  „Nem akarok rossz indulatú lenni, részvétem a szerencsétlenül jártaknak, de nem értek volna rá enni egy rövid megállással járó pihenő idő alatt? Amikor húsz éves voltam, nagyon örültem hogy tudtam venni egy rigai mopedet! 4800 forintért természetesen újat! Autó? nem tellett arra! Új autót csak a Merkurnál lehetett kapni több évi várakozás után. hol volt még az Audi a magyar utakon!”
 • 5. Falcao 2011. július 30. 12:44
  „Mondanám, hogy példás büntetést de Abszurdisztánban ilyen nincs.Nem volt meg nem is lesz.”
 • 4. succmorgo 2011. július 30. 12:02
  „Szemét zsaruk! Büntetik szerencsétlen gyorshajtókat!
  Ha a sofőrök nem képesek maguk és mások érdekében betartani a szabályokat, büntetéssel kell őket rászorítani.
  Amúgy nem a rendőrség vacakol, a törvényeink ilyen bénák. Példa a Bucika esete. Tavaly májusban történt, szeptemberben lesz másodfokú ítélet? No comment...”
 • 3. klj_54 2011. július 30. 11:47
  „Ha büntet a röndér akkor meg az a gond!
  Fura népség vagyunk az már bizonyos...”
 • 2. bubuska73 2011. július 30. 11:42
  „Emberek,fiatalok!! Még mindig nincs elég rémes baleset? Nem okultok belőlük? Inkább később érjünk oda mint soha!!!
  Apropó! Mi a dolga a közeledésrendészetnek??”
 • 1. A.R. 2011. július 30. 11:04
  „És ezt 5 hónap alatt sikerült kideríteni.
  Gratulálok a rendőrségnek - pár év múlva ítélet is lehet.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fesztiválról fesztiválra: jegy vagy bérlet?

A fiatalok számára a nyár szó kétségkívül egyet jelent a bulikkal, a koncertekkel, vagyis a fesztivál szezonnal. Mire érdemes figyelni, ha fesztiválozásra adjuk a fejünket. Tovább olvasom