Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | 0°C Még több cikk.

Az életéért küzdött Kecskemét alpolgármestere a Balatonban

Két kecskeméti kötődésű hajó szállt vízre Balatonfüreden, a híres Kék Szalag Vitorlásversenyen. Egyik dobogós lett, míg a másik a tó fenekén kötött ki az iszonyatos viharban.
„Két órán keresztül szó szerint az életünkért küzdöttünk" – mondta el a város honlapján Szemereyné Pataki Klaudia alpolgármester.

A Kék Szalag Vitorlásversenyen idén 588 hajó állt rajthoz. Többek között kecskeméti színekben a „La Diva" fedélzetén Salánki Tamás kapitánnyal, Vrabély Imre taktikai irányítóval, Kajzinger Róberttel, Kovács Zsolttal és Kálmán Zsolttal. - Tucatnyi alkalommal vettem részt a Kék Szalagon, de ilyen ítéletidőt még nem láttam – mondja Vrabély Imre. –A hatalmas vihar ellenére nekünk sikerült befejeznünk a versenyt, mégpedig igen jó eredménnyel, hiszen a hajóosztályok versenyében harmadik helyezést értünk el.


- Büszke voltam a La Diva legénységének teljesítményére: dobogós helyezésük némileg feledtette velem, hogy előzőeste a verseny a mi hajónk legénysége számára rémálommal végződött – mesélte az alpolgármester. – Egy hozzátartozóm hajóján, kilencfős, többnyire profi legénységgel álltunk rajhoz. Megjegyzem, a család több mint három évtizede vesz részt a Kék Szalag Vitorlásversenyen, tehát szó sincs arról, hogy kezdő csapat lenne. Kezdetben minden remekül sikerült, a keszthelyi fordulónál hajónk az első ötven között volt. Szigligetnél viszont elszabadult a pokol, mi pedig már nem a versenyért, hanem szó szerint a hajón maradásért és a hajó épségéért küzdöttünk több mint két órán keresztül. A hatalmas szélben, a viharban végül az árboc kidőlt. Szerencsére komolyabb sérülést egyikünk sem szenvedett, de rémisztő órákat éltünk át. A Vízi Mentők Magyarországi Egyesületének önkéntesei több száz résztvevőt mentettek ki a Balatonból, így bennünket is profi mentéssel a szigligeti kikötőbe szállítottak.

Az alpolgármester versenyen való részvétele egyébként szintén része annak az együttműködésnek, amelyet idén kötött Kecskemét és Balatonfüred. Ennek keretében a hírös város már számtalan füredi kulturális és idegenforgalmi programon képviseltette magát.

Olvasóink írták

  • 1. Jozsoci 2011. július 27. 17:05
    „A befutottak azt mondták, hogy nem volt vihar, csak sportos szél volt.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem lesz veszélyben a július 27-i melegrekord

Július 27-én eddig Kecskeméten mérték a legmagasabb hőmérsékletet Magyarországon, igaz, ez már nem ma volt: 1921-ben 38 fok volt árnyékban. Tovább olvasom