Délmagyar logó

2019. 03. 23. szombat - Emőke 5°C | 19°C Még több cikk.

Azért is büntettek, mert nem adtak elsőbbséget a babakocsit toló párnak a zebrán

Új ellenőrzési módszert vetettek be a szabálytalankodók ellen Kecskeméten: a városban telepített térfigyelők segítségével figyelik a gyalogátkelőket.

Kecskeméten egyre gyakoribb jelenség, hogy a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeken közlekedők, és a „zebrákat" megközelítő gépjárművezetők nem szabályosan hajtják végre az átkelést. A Kecskeméti Rendőrkapitányság munkatársai a balesetek visszaszorítása érdekében sajátos akciót indítottak, írja a police.hu, amelyhez a városban kiépített térfigyelő rendszert használták fel. Pénteken 10 órától 14 óráig a Petőfi Sándor utca egyik átkelőhelyét ellenőrizték a térfigyelő kamerák segítségével.

A szabálytalankodókat az utca folytatásában rendőri egységek várták. Az akcióban négy szabályszegő sofőrrel szemben - összesen 60.000 forint összegű - helyszíni bírságot szabtak ki a járőrök.
 

Ezen felül egy gépjárművezető egy - az átkelést már megkezdő - babakocsit toló párnak nem adott elsőbbséget. Ezért a szabálysértési hatóság a 30.000 forintos bírságon felül, még 4 hónapra a járművezetéstől is eltiltotta.

Kecskeméten a szabálytalankodó sofőrök a jövőben egyre gyakrabban találkozhatnak ilyen típusú ellenőrzésekkel, figyelmeztettek a rendőrség honlapján.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Virágot akart lopni, rablás lett belőle - aztán mehet a börtönbe - fotó

Virágot akart lopni, rablás lett belőle - aztán mehet a börtönbe - fotó
Több virágot is elvitt egy kecskeméti társasházból, fellökött két idős lakót a gyanúsított. Tovább olvasom