Délmagyar logó

2019. 02. 17. vasárnap - Donát -2°C | 12°C Még több cikk.

Borral öntözték meg Szent Orbán szobrát

Semjén Zsolt általános miniszterelnök-helyettes, tárca nélküli miniszter köszöntötte a több ezres érdeklődő látogató tömeget vasárnap, a 31. Orbán Napi Borünnepen, Hajóson.
A fesztiválon hívogató muzsikaszóval várta a borbarátokat a Hajósi Ifjúsági Fúvószenekar, majd az ünnepélyes megnyitót követően köszöntötték a borkirálynőt, kihirdették a borverseny eredményeit, megöntözték borral a fából készült Szent Orbán szobrot, felvonultak a borlovagok a Szegedi Mazsorett Csoport kíséretében, végül pedig új borlovagokat is avattak.

Semjén Zsolt a hajósi Szent Orbán szoborral kapcsolatos vasárnap reggeli „élményét" osztotta meg a hallgatósággal. Az egyik budapesti szerkesztőség munkatársa hívta fel a sajtótitkárát telefonon, és érdeklődött arról, hogy valóban Hajósra megy-e a miniszterelnök-helyettes, ahol tényleg Orbán szobrot avat?
- Nem, ez a szobor már régóta meg van – felelte az újságírónak a képviselői titkár.
- De Orbán szobor! – vágott vissza a médiamunkás, majd azután faggatózott, hogy mikor avatták szentté az illetőt. Ekkor derült ki, hogy két malomban őrölnek. A titkár a hajósi Szent Orbán szoborról beszélt, míg a csalódott újságíró úgy gondolta, hogy Orbán Viktor kapott (kap) szobrot a településen. Mivel a félreértést tisztázták, a pesti kiadású lapot már nem is érdekelte tovább az esemény.

Hajóson vasárnap borral locsolták meg a fából készült szobrot. Hiszen egyelőre szépen mutatkozik a szőlőtermés, de a jó hírről óvatosan beszél pincefalu. Biztos, ami biztos, Szent Orbán segítségét kérték a jeles ünnepen, melyen – becslések szerint - mintegy 15-20 ezer vendég fordult meg a pincékben, illetve a pincefaluban. Köztük volt Bányai Gábor, a Bács-Kiskun megyei közgyűlés elnöke, valamint Bagó Zoltán, az Európai Parlament képviselője is.

Olvasóink írták

  • 1. gumikacsa111 2011. május 30. 10:41
    „Már nem csak király, szent is??????????????????”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jokics a KTE elsőszámú kiszemeltje?

A KTE-Ereco vezetőedzője, Tomiszéav Szivics elmondta, öt játékos szerződtetését tervezik a nyáron, a… Tovább olvasom