Délmagyar logó

2019. 04. 23. kedd - Béla Még több cikk.

Bródy: Rezignált nyugger vagyok

Kecskemét - A Múzeumkerti Esték utolsó júliusi fellépője, Bródy János egy szál gitárral és érdes hangjával, az elmúlt negyven év legsikeresebb slágereinek előadásával nem mindennapi időutazásra vitte a kecskeméti közönséget.
– A 65. születésnapom alkalmából írtam a Nyugger dalt annak örömére, hogy már ingyen utazhatok a különféle tömegközlekedési eszközökön – mondta nevetve Bródy János, amikor arról kérdeztük, mi inspirálja készülő lemezének dalait. A következő Bródy-albumot szeptember végén vehetik először kezükbe a lelkes rajongók. – Eredetileg a Magyar Dal Napját akartam megtisztelni a koronggal, de mostanra egyértelművé vált, hogy nem készül el addigra. Jelenleg a felvételek zajlanak – árult el egy-két kulisszatitkot a zeneszerző-szövegíró-előadóművész.

Bródy János megénekeltette a közönséget - KÉPGALÉRIA

A most készülő album különlegessége, hogy a 60-as évektől egészen jelenünkig gyűjti össze a művészt ért impulzusokat, éppen ezért nagyon változatos és érdekes korongnak ígérkezik. – Úgy terveztem, hogy lassan visszavonulok, de nem minden nap keresi fel az embert egy lemezkiadó. Voltak a tarsolyomban dalok, igaz nem egy teljes albumnyi, éppen ezért húzódnak a munkálatok.

Méghogy rezignált nyugger?! Bródy János most érzi csak igazán elemében magát: önálló estjével járja az országot, régi albumainak újra kiadására készül, és közben fáradhatatlanul dolgozik legújabb lemezén. A színpadon pedig megismételhetetlen csoda.

A kecskeméti közönség nem mindennapi időutazáson vehetett részt a Múzeumkerti Esték keretein belül. Bródy János az elmúlt negyven év legsikeresebb slágereivel tisztelte meg a nagyérdeműt: elhangzott a Filléres emlékeim; a Mama, kérlek; a Földvár felé félúton; az Engedd, hogy szabad legyek; a Légy hű magadhoz, a Ha én rózsa volnék; a Kockázatok és mellékhatások, illetve a most készülő albumról a Nyugger dal.

Bródy János megénekeltette a közönséget - KÉPGALÉRIA

Némi rendszerkritika megfűszerezve egy csipet öniróniával és nemcsak egy zenés estet, hanem egy komplett stand up műsort is kapott a közönség. A pontot arra a bizonyos i-re a Micimackó dal refrénjének közös éneklése tette fel. A 30 fok közeli meleg sem zavarta a közönséget, hirtelen mindenkiből előbújt a gyerek, és énekelte, hogy „Minél inkább havazik, annál inkább hull a hó,/ Minél inkább hull a hó, annál inkább havazik./ Hull a hó és hózik-zik-zik,/ Micimackó fázik-zik-zik./ Hull a hó és hózik-zik-zik,/ Micimackó fázik-zik-zik."

Bródy János: Filléres emlékeim

Bródy János dalain generációk sora cseperedett fel. - Leginkább a saját korosztályom érti, érzi át a dalaimat, de jó látni, hogy a fiatalok között is akad olyan csoport, amely a kíváncsiság miatt olyan zenét hallgat, aminek mondanivalója is van, én is pont ilyen voltam annak idején.

Olvasóink írták

  • 2. JoyceLynn_Aryan_Nation_Campbell 2011. július 14. 11:45
    „Oszt az Artisjus jól fizet, János bátyám?”
  • 1. deszkás 2011. július 14. 10:21
    „Én önt "leirtam " ., ez persze az Illés-re nem vonatkozik!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kalocsa rendezheti az országos vadásznapot

Idén ismét Bács-Kiskun rendezheti meg az országos vadásznapot, mely egyben a megyei vadásznap is. Szeptember 10-én, szombaton Kalocsa ad otthont a rendezvénynek. Tovább olvasom