Délmagyar logó

2019. 02. 17. vasárnap - Donát -2°C | 12°C Még több cikk.

Cseke Pétert megizzasztja eleven kisunokája

Kecskemét – Civilben című rovatunkban ezúttal Cseke Pétert, a kecskeméti Katona József Színház igazgatóját kérdeztük, akinek a közelmúltban született meg első unokája. A kilenc hónapos Dani éppen olyan eleven és érdeklődő, mint amilyen gyermekkorában Cseke Péter volt.
– Nagyobbik lányom, Sára egyelőre „vad anyuka". Nem tudja elképzelni, hogy leadja a gyereket, és nélküle menjen el bárhová. Ha nehezen is, de a múltkor rá tudtuk beszélni, hogy az édesanyjával kettesben csináljanak programot, menjenek el vásárolni. Mondtam a lányomnak, tegye le Danit, majd én vigyázok rá. A gyerek békésen alszik, mi baj lehetne? Persze mielőtt elindultak volna, a lányom mindenben kioktatott, mikor, mit és hogyan kell csinálnom. Aztán kitessékeltem őket az ajtón. És amilyen az én szerencsém, Dani három perc után felébredt, elkezdett keservesen sírni. Felvettem, járkáltam vele a szobában, beszéltem hozzá. Sára megérezhetett valamit a dologból, ugyanis felhívott, hogy minden rendben van-e. Dani a karomban feküdt, én pedig mondtam a lányomnak, persze, semmi vész, alszik, mint a tej. Közben pedig imádkoztam, hogy meg ne szólaljon a kicsi – meséli nevetve Cseke Péter, akit igencsak megizzasztott a csöppség. A kis Dani már most olyan huncut, mint egykor nagypapája.

Cseke Péter első unokájával, Danival.

Az immáron nagypapa szerepben is tündöklő színházigazgató különösen örül annak, hogy fiú érkezett a családba, lesz kivel focizni. Ő maga is gyakran húz stoplis cipőt. – Mióta Kecskeméten lakunk, a Színészválogatottba csak nyaranta tudok feljárni. De a színház közelében kibéreltük az egyik iskola tornatermét. Mivel az előadások este 10 körül érnek véget, csak ezután tudunk időt szánni a focira, de feltölt bennünket, úgyhogy nem hagyjuk ki – árulja el. Cseke Péter nagy sportrajongó hírében áll, így nemcsak a KTE meccseken láthatjuk. – A kosármeccsekre is gyakran kijárok. A Körmend elleni mérkőzést hatalmas eufóriában szurkoltam végig. Nagyon örültem a győzelmünknek – mondja a delmagyar.hu-nak.

A hangját Okoskának is kölcsönző Cseke Péter nemcsak a sport, hanem az utazás szerelmese is. Mindig aktívan pihen: ahová eljut, ott igyekszik bejárni a környéket, felkeresni a nevezetességeket és felkutatni a helyi értékeket. Családdal és baráti társasággal bejárta már Európa szinte összes országát. Megfordult az Egyesült Államokban és Kanadában is. – Nagyon vonz a Kelet: az ottani emberek és a kultúra. Ahová a leginkább vágyom, de még nem jutottam el, az Japán. És a közelmúlt történései miatt azt hiszem, sokáig nem is adódik majd lehetőségem rá. A közös utazások azonban rengeteg szép emlékkel ajándékoztak meg. Mivel általában egy állandó csapattal, baráti társasággal utaztunk, a gyerekeink szinte együtt nőttek fel.


A színházigazgató bejárta egész Európát. 2008-ban Brüsszelbe látogatott el a feleségével.

Cseke Péternek a családja mindennél fontosabb. – Amikor megszületettek a lányaim, a hivatásom az apaság lett, és csak azután következett a színház – tudjuk meg. A lányok mára felnőttek, kirepültek a családi fészekből. A színházigazgató nehezen élte meg ezt az időszakot. – Mi mindig nagycsaládban éltünk. Furcsa volt megélni, hogy mostanra kettesben maradtunk a feleségemmel. Eladtuk a családi házat, és egy kisebbre cseréltük azt. Az ajtó természetesen mindig nyitva áll a gyerekek előtt. Sára immáron családos anyuka. Élete vágya teljesült, amikor édesanya lett. Dorka pedig még egyetemen tanul, idén végez, ő sem lakik már velünk, de kapcsolatunk mindkét lánnyal szoros és töretlen – meséli a változásokat.

Feleségével, Sára Bernadettel csaknem 30 éve élnek boldog házasságban. Amikor a sikeres párkapcsolat titkáról kérdezzük, csak annyit mond, nincs univerzális recept. – Minden párkapcsolat más és más, a mindennapokat nem lehet lemodellezni, pont erről szól a Vacsora négyesben című előadásunk is, amit most játszunk a színházban. A lényeg az, hogy két ember – még ha teljesen különbözőek is, mint mi a feleségemmel – hogyan tudják egymást tiszteletben és megbecsülésben elfogadni.

Olvasóink írták

  • 1. tarkan 2011. május 02. 12:10
    „Szimpatikus házaspár,és egy kicsit elgondolkodtam,hogy min???Hát az időn,és annak múlásán,olyan mint ha nem is olyan rég,lestük volna a tévén a gyalog honvéd "kalandjait"időközben bevonultunk leszereltünk,stb...lám unoka meg minden......megy az idő tagadhatatlan,de rajtuk mint ha ez nem hagyott volna nyomo::))”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Olcsóbb úszójegyek a kecskeméti élményfürdőben

A tavalyi évhez képest csökken majd több belépőjegy is a május végén nyitó kecskeméti csúszdapark és… Tovább olvasom