Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 11°C Még több cikk.

Disznóvágással példázódott a tompai hármasgyilkosság elkövetője

Kecskemét - Egy disznóvágáshoz hasonlította a 2009 novemberében elkövetett tompai hármas gyilkosságot a kedden életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélt Sz. István. Ráállt áldozatai fejére, úgy ütötte őket.
A Bács-Kiskun Megyei Bíróság a keddi ítélethirdetéskor aljas célból elkövetett emberölés, valamint jármű önkényes elvétele bűntettében mondta ki bűnösnek Sz. István vádlottat, amiért 2009 novemberében megölte az alsósáskalaposi lovas tanyán élő a 65 éves K. Józsefet, a 63 éves feleségét és 41 éves lányukat. Ezért a bíróság tényleges életfogytig tartó fegyházban letöltendő börtönbüntetésre ítélte a férfit.

A vád tényállásának ismertetésekor elhangzott, hogy a vádlott egy traktor tolólapjának visszaillesztése közben keveredett szóváltásba a tulajdonos K. József feleségével, miután a nő ügyetlennek nevezte. A férfi ezen annyira felidegesítette magát, hogy egy másfél kilogramm súlyú feszítővassal leütötte, majd a lábával a nő fejét leszorítva még további két alkalommal fejbe verte a szerszámmal. Miután a Sz. István meggyőződött arról, hogy az asszony meghalt, úgy döntött, szétnéz a házban értékek után. K. József sértett – aki tolószékkel tudott csak közlekedni – ekkor az ágyon feküdt. A vádlott odament hozzá, majd összesen hat alkalommal fejbe ütötte a feszítővassal. Miután a házigazdát is meggyilkolta, készpénzt, valamint ékszereket vett magához, összesen mintegy 9 millió forint értékben.

A vádlott ezt követően megpróbálta elrejteni a házaspár Mercedes típusú személygépkocsiját, majd elindult volna haza, de ekkor hazaérkezett a meggyilkolt házaspár lánya is a bevásárlásból. Sz. István eldöntötte, hogy ezt a nőt is megöli, ezért az istállóba csalta, majd az előzőekhez hasonlóan agyonverte. Az elkövető ezután egy Renault személygépkocsival betolatott az istállóba, majd a csomagtartóba rejtette a holttestet, amit egy dróttal körbe is kötözött. Miután a a másik női holttestet is mellé helyezte, egy traktorral hagyta el a tanyát. A feszítővasat és az elkövetéskor viselt kesztyűt elrejtette egy erdőben, a bakancsot pedig elégette szülei házának konyhájában.

Sz. István élete végig fegyőri őrizetben marad.
Sz. István élete végig fegyőri őrizetben marad.

A vádlott később elment a család temetésére is, ahol részvétet is nyilvánított. A rendőrség hétszer hallgatta ki tanúként a férfit, de ekkor még azt mondta, hogy semmit nem tud arról mi történt. Egy telefonhívás buktatta le, hiszen arról azt mondta a vádlott a rendőröknek, hogy otthonában kapta, de kiderítették, hogy a tanya területén volt a hívás idején. Később a gyilkosságokat elismerte, a rablást azonban tagadta.

Feleky István tanácsvezető bíró elmondta, a vádlott gátlástalan módon, egy "menetben" ölt meg három embert. Ezért aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés az ítélet. Idézték a férfi vallomását, amelyben egy disznóvágáshoz hasonlította az emberölés módját. Úgy fogalmazott, hogy ahogy a disznóvágáskor lép az állat sonkájára, úgy lépett áldozataira fejére a gyilkosság elkövetésekor. Sz. István végig lehajtott fejjel hallgatta végig a két órás ítélethirdetést. Ezt követően enyhítésért fellebezett annak érdekében, hogy feltételesen szabadlábra bocsátható legyen. Védője további enyhítési kérelemmel fordult a bírósághoz amiatt, hogy határozott idejű szabadságvesztésre módosítsák az ítéletet, ami így nem jogerős. A vádlott továbbra is előzetes letartóztásban marad.

Korábban írtuk

Mint arról korábban beszámoltunk, a vádlott a március 21-i tárgyaláson beismerte a gyilkosságokat. Sz. István egy toló lappal földmunkákat végzett a birtokon, ami lekapcsolódott a traktorról, és a tulajdonos feleségétől kért segítséget, aki azt a megjegyzést tette a férfinek „Hogy lehet ilyen ügyetlen", a férfit ez dühítette fel annyira, hogy egy feszítővassal hátulról leütötte az idős asszonyt, és miután az a földre esett még kétszer lesújtott rá. A nő azonnal meghalt.

Ezt követően a lovas fogadó főépületébe ment, ahol értékek után kutatott, valamint végzett az asszony ágyban fekvő mozgásképtelen, beteg férjével is, hogy ne maradjon a gyilkosságnak tanúja. Második áldozatát is szó szerint agyonverte. Ezt követően elvitte a család Mercédeszét, és az erdőben elrejtette, majd gyalog visszament a házba.
Készpénz és arany ékszereket szedett össze, de közben haza érkezett a házaspár 41 éves lánya. „Kénytelen voltam vele is valamit tenni" – vallotta Sz. István a bíróságon, kicsalta z istállóba, ahol öt ütéssel végzett vele. A nő holttestét a fészerben álló Renault személygépkocsi csomagtartójába rejtette el. A család traktorjával haza ment Kelebiára a szülei házába, ahol a kertben elásta a családtól rabolt hétmillió forint készpénzt, és másfélmillió forint értékű arany ékszert.

Sz. Istvánt már a nyomozás elején, a gyilkosság elkövetésének estéjén kihallgatták a rendőrök, de akkor még tagadta, hogy köze lenne a hármas gyilkossághoz. A későbbi adatgyűjtés során szerzett információk azonban egyre inkább Sz. István felé terelték a gyanút, ezért a rendőrök előállították a férfit, a második kihallgatása során mindent beismert. A nyomozók megtalálták az ellopott Mercédeszt és a traktort is és a kelebiai ház udvarán elásott értékeket. Ha bizonyítást nyer a bíróság előtt is, a hármas emberöléssel vádolt kelebiai férfi életfogytig tartó szabadságvesztésre számíthat.

Olvasóink írták

 • 14. info 2011. április 08. 15:50
  „6. 4Angel 2011.04.05. 16:58 - ???????”
 • 13. info 2011. április 08. 15:49
  „Több ember életét kioltotta!! akit csak lehetett mindenkit tönkre tett!- mi pedig szépen kulturált körülmények között etetjük itatjuk ezt a rohadékot! ha fáj a foga majd kikezelik, ha szívbeteg meggyógyítják, csak azért, hogy bűnhődjön.S ez kinek jó???? végül is, koszt kvártély megvan neki, kint nem kapott volna ennyit”
 • 12. queenmargareth 2011. április 06. 12:28
  „levennék már ezt a cikket a főoldalról?????????????????”
 • 11. Onis 2011. április 06. 12:15
  „Úristen!!Hogy tud ilyen élőlény születni erre a világra.....”
 • 10. tom_peris 2011. április 05. 22:29
  „Ha kerékbetörés lenne az ítélet mindenki meggondolná mielőtt ilyet tesz...

  viszon már nem a középkorban élünk... és az egész mögött talán az lehet hogy mi "társadalom" hagyjuk hogy néhány ember ennyire tudatlan legyen... csak a butaságot éreztem át amikor olvastam... hogy lehet valaki ennyire buta hogy ilyet tegyen...

  éppen ezért nem az elzárás, nem a halálbüntetés a megoldás (a jövőre tekintve) hanem az hogy nem hagyjuk hogy a társadalom peremén élők idáig eljussanak...”
 • 9. turboman 2011. április 05. 18:56
  „én ezt sosem értettem, hogy az ilyen tagoknak mért nem lehet látni a pofáját? Nem mindegy már neki? Elismerte, hogy ölt, nem csak vádolják. Miért nem lehet megismerni az agyonverők, erőszakolók, élveboncolók stb.stb. míves ábrázatát? Talán valami személyiség jogok? háháháháh
  Jogászok tanítsatok!”
 • 8. deszkás 2011. április 05. 18:00
  „Azért nem hihetetlen:megalázták és ölt persze ez nem mentség.Egyik másik nagy magyart ismerve még magával se szivesen áll szóba.”
 • 7. 3évesférfi 2011. április 05. 17:44
  „4Angel: Most akkor börtönben szeretnél élni, vagy inkább öngyilkos lennél, minthogy odakerülj?”
 • 6. 4Angel 2011. április 05. 16:58
  „Én is ebbe a börtönbe szeretnék lakni, legalább addig sem kell se lakáshitelt, se rezsit se kajáról gondoskodni, azokat a szép virágokat gondoznám én is !!!”
 • 5. 4Angel 2011. április 05. 16:51
  „szép élet egy életen át börtönbe :((( én inkább lennék öngyilkos !!”
 • 4. viza 2011. április 05. 12:19
  „Majd fizetjük neki az ellátást....”
 • 3. butagyerek 2011. április 05. 10:18
  „Hátha nem kell sokáig raboskodnia.”
 • 2. azénéletem 2011. április 05. 09:34
  „Ő életben marad, csak egy másfajta életbe. Lehet, hogy humánusabb és gazdaságosabb lenne a három feszítővasas lesújtás?”
 • 1. KamuNeni 2011. április 05. 08:57
  „Miert is engednek ki valaha is? Az aldozatai soha nem tudnak vissa terni az eletbe akkor O minek terne vissza?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Negyedmilliárdos támogatás a fociakadémiáknak

Öt magyar labdarúgó akadémia is 200 millió forint feletti központi támogatáshoz jut a napokban – értesült a delmagyar.hu. A januárban átadott kecskeméti akadémia nem került be a „nagyok" közé. Tovább olvasom