Délmagyar logó

2019. 04. 23. kedd - Béla Még több cikk.

Dobrády Ákos pótolná az elmaradt félegyházi koncertjét

Elmaradt Dobrády Ákos koncertje a kiskunfélegyházi strandon. Az énekes megjelent az eseményen, gázsiját is felvette, de nem állt színpadra. A felek azon vitáznak, hogy jogosan tette-e zsebre a pénzt. A zenész kárpótolni akarja a közönséget.
Példátlan eset főszereplője volt Dobrády Ákos Kiskunfélegyházán: anélkül távozott a koncert helyszínéről, hogy egy hangot énekelt volna. A tiszteletdíját mégis felvette. Menedzsmentje szerint jogosan, a szervezők szerint nem.

Dobrády július 3-án 18 órakor a helyi strandnapon koncertezett volna, de a gázsi átvétele után fél órával közölte, hogy az alacsony nézőszám miatt nem tud fellépni. A strand ügyvezetője, Váradi Ákos azonnal a helyszínre hívta a cég jogi képviselőjét, majd Dobrády Zsolttal, a művész menedzserével másfél órán keresztül vitatkoztak, de nem tudtak egyezségre jutni az összeg egy részének vagy egészének visszafizetéséről.

Váradi sajtóközleménye szerint szerződésük értelmében Dobrádyéknak abban az esetben volt joguk lemondani a fellépést, ha száz főnél kevesebb néző jelenik meg a rendezvényen, de a Kiskun Szabadidő és Sport Kft. kimutatása szerint 222 fő készpénzes jegyet váltó és 42 fő bérletes törzsvendég néző jelent meg az előadás kezdete előtt, továbbá 38 alkalmazott és biztonsági személyzet volt jelen.

Dobrády Ákos menedzsmentje másképp látja az esetet, mondván, a strand üzemeltetője az egész napi látogatottságról beszél, de a rossz időjárás miatt a hatórás kezdésre száznál is kevesebben maradtak a helyszínen. Ráadásul a zenészek csak a szokásos eljárást követték: megérkezésükkor felvették a gázsit, s mivel rajtuk kívül eső okok miatt maradt el a buli, jogosan tartották meg. Ákos mindezek ellenére kész kárpótolni a kiskunfélegyházi közönséget.

– Maroknyi ember tartózkodott a helyszínen, valószínűleg a rossz időjárás miatt. Maga Váradi Ákos is elismerte, hogy a körülmények alkalmatlanok a koncertre, nagyon kevesen vannak. Épp ezért nem tudom mire vélni a támadó hangvételű nyilatkozatát. Nem vagyok egy „fogd a pénzt, és fuss" típusú ember, legutóbb Kulcson nem tudtak fizetni, mégis lenyomtuk a műsort, nekem az a fontos, hogy megfelelőek legyenek a fellépéseim körülményei. Mindenesetre nyitott vagyok békésen rendezni a konfliktust, oly módon, hogy egy közösen elfogadott időpontban valamilyen formában pótolom az elmaradt koncertet – magyarázta a TNT egykori frontembere.

Megkerestük a Kiskun Szabadidő és Sport Kft.-t is, de képviselője nem kívánt semmit hozzátenni a cég sajtóközleményéhez.

Olvasóink írták

  • 1. Jozsoci 2011. július 06. 16:18
    „Szerződés van, aszerint kell eljárni. Ha akkor, ott nem voltak 100-an, nem köteles tátogni.
    A szegedi Nemzeti Színházban is volt olyan /igaz, vagy 40 éve/, hogy kb 50-en voltunk nézők, mégis teljes odaadással lenyomták a darabot. Miért? Mert ők MŰVÉSZEK voltak nem ilyen senkiháziak.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

15 éves fiú törte fel autók tucatjait

Elfogták a rendőrök azt a két gyanúsítottat, akik az elmúlt két hónapban összesen 14 autót törtek fel Kiskunhalason. Egyikük mindössze 15 éves.
Tovább olvasom