Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 0°C Még több cikk.

Drogkereső kutya járőrözik az iskolák környékén

Szeptember óta kábítószer-kereső kutya teljesít szolgálatot Kiskunfélegyházán. Kena, a három és fél éves német juhász keverék kutya és gazdája főként piacnapokon járják a várost, hetente pedig többször edzenek együtt. A rendőrkapitányság tervei szerint a későbbiekben járőrkutyát is szolgálatba állítanak a városban.
A három és fél éves német juhász keverék kutya Orosházáról jár át hetente két alkalommal gazdájával, Peres Péter főtörzsőrmesterrel, hogy jelenlétükkel és munkájukkal erősítsék a félegyházi lakosság biztonságérzetét.

Kena Németországból került hazánkba. Tenyészszukának szánták, végül kábítószer-kereső végzettséget szerzett Dunakeszin. Kena egyébként nemrégiben még Budapesten dolgozott, ahol számos alkalommal segítette gazdáját a kábítószerek felkutatásában – tudtuk meg Peres Pétertől.

A főtörzsőrmester véleménye szerint a kiskunfélegyházi rendőrkapitányság is nagy hasznát veszi munkájuknak, hiszen hosszú évek után ismét dolgozik kutyás rendőr is a városban. Kena és gazdája általában piacnapokon teljesítenek szolgálatot. Óránként járőröznek.

Rendszeresen célba veszik az iskolákat, szerencsére eddig még sehol sem bukkantak kábítószerre. Természetesen a szolgálatok mellett időt kell szakítani Kena tanítására, szinten tartására is, így a páros minden nap közösen edz, több alkalommal szervezetten épületekben keresnek drogokat más, Kenához hasonló kábítószer-kereső kutyákkal együtt – mondta el Peres Péter.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A romáknak szánt milliárdok tíz százaléka jutott el a címzetteknek?

Balog Zoltán: Nincs megbízható nyilvántartás arról, hogy valóban romák kapták a támogatásokat. Tovább olvasom