Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Egy disznóólból költözhettek új lakásba

Kecskemét – Kecskeméten tartottak sajtótájékoztatót a Viasat3 népszerű, ÁlomÉpítők műsorának készítői. A producer egy nem mindennapi történetről is beszámolt ennek keretében.
Az ÁlomÉpítők producere, Koklács Konrád gyorsan tisztázta, miért is az Akker Tüzép kecskeméti telephelyét választották sajtótájékoztatójuk helyszínéül: a nehéz kezdetek idején az Akker állt elsőként a műsor támogatójának, és ezt most, a sikerek fényében sem felejtik el a cégnek.

Az Akker Tüzép tulajdonos-ügyvezetője, Endrődi Ferenc így nyilatkozott az együttműködésről: - Minden év elején a határidőnaplómba beleírom, hogy mit várok az adott esztendőtől. A 2010-es évtől szeretetet és reményt vártam, illetve várok. Az év elején még nem tudtam, hogy lesz egy árvíz, lesz egy iszapkatasztrófa, és hogy megjelenik az év elején egy stáb, aki olyan műsort készít, amiben tényleg rendkívül rászorult emberek otthonai szépülnek meg. Ha már a Jóisten úgy adta, hogy az Akker tud segíteni, akkor ahol csak lehet, össze kell fogni és támogatni kell másokat. Véleményem szerint a műsor fogadtatása olyan magyaros. Értem ezt arra, hogy amíg a hasonló amerikai műsorokat szépnek és jónak tartják, egy magyar stáb, magyar sztori esetén mindjárt több a kritikus szem. Úgy látom, hogy a műsor még nagyon az elején jár és sokkal több érdeklődője lesz a jövőben.

A sajtótájékoztatón megjelent a műsor hetedik epizódjában szereplő Éva és lánya, akit a produkció készítői menekítettek meg az embertelen körülményektől.

A háttérben látható romos épületben élt Éva és lánya hét éven keresztül.
A háttérben látható romos épületben élt Éva és lánya hét éven keresztül.

Anya és lánya ugyanis hét éven keresztül egy disznóólban volt kénytelen élni, mivel a házuk összedőlt az árvíz során. A hét év embertelen körülményei között is megmaradtak vidámnak, és barátságosnak, nem csoda, hogy hozzáállásuk, emberségük könnyeket csalt a műsor készítőinek szemébe is. A két nőt a stáb nyaralni vitte, majd a közeli Ongán, az Ökomenikus Szeretet Szolgálat és Onga plébánosának segítségével vettek egy házat, amelyet csodálatosan felújítottak és berendeztek a sokat szenvedett család részére.

És ebbe a teljesen felújított, korszerű családi házba költözhettek az ÁlomÉpítőknek hála.
És ebbe a teljesen felújított, korszerű családi házba költözhettek az ÁlomÉpítőknek hála.

Olvasóink írták

 • 17. THK 2010. november 13. 08:37
  „ezek szerint USA is az, kedves megmondóember?”
 • 16. jozko 2010. november 13. 07:42
  „Csodavárók országa...”
 • 15. info 2010. november 12. 23:33
  „3. hozzászólás dodó 2010.11.11. 20:55
  aztán neköd van-é, te csupa szánalmas hozzászóló”
 • 14. macs 2010. november 12. 19:58
  „Ezt hogy érted? Remélem nem Éváról és lányáról beszélsz? Mert, ha igen, akkor ez ritka nagy ocsmányság részedről.”
 • 13. Méregfog 2010. november 12. 19:28
  „azon gondolkozom, ha a kutyáimat beköltöztetem egy palótába, királyok lesznek-e és megtanulnak-e beszélni?”
 • 12. igazságkereső 2010. november 12. 17:06
  „Több ilyen műsor kellene a "Győzikék, a fekete gyerek, kiszeltündék"helyett és mindazokat, akik ennek magvalósításának gáncsoskodói, elzavarni az irodáikból a francba! Miért nem merjük ezt megtenni Magyarországon,mikért kell a nyomor szintjén élni nagyon sokaknak,miközben értéktelen emberek,celebek! nagy gázsiból fertőzik az ország kultúráját?!”
 • 11. kovácsnééscsaládja 2010. november 12. 16:46
  „Bárcsak rájönnének a médiák összes képviselői, hogy ilyen és ehhez hasonló témájú műsorokat kérne az ország többsége..., hogy sejtszinten kell kezdeni egy nemzet mentális rehabilitációját, ami Mindenki érdeke hosszútávon. A Médiáé is!

  Az irigyek, rosszindulatúak pedig idővel lemorzsolódnának, mert a gaz sem nő ki onnan, ahol rend van.”
 • 10. scorpiosecret 2010. november 12. 16:36
  „Én is láttam a műsort! Bevallom őszintén a végén még sírtam is. Azt hozzá kell tenni, hogy a kedves hölgy, akinek segítettek...sose panaszkodott...próbálta csendben megoldani az életét! Azt is hozzá kell tenni, hogy próbálták úgy megcsinálni a házat, hogy odafigyeltek, később fent is tudják tartani!
  Azt hiszem nem csak azoknak lett jobb az életük, akiknek segítettek, hanem azoknak is akik segítettek!
  Adni jó és kapni sem rossz! :) www.szivesseg.net”
 • 9. SzMgabi 2010. november 12. 14:05
  „Nagyon szép kezdeményezés, a ház is nagyon szép lett. Remélem tudják majd értékelni azok akik kapták.
  Nehogy az ablak keretekkel legyen majd egyszer befűtve.”
 • 8. zoltanszabo 2010. november 12. 13:34
  „Nagyon örülök,hogy már Magyarországon is van ilyen műsor.Pár éve láttam ilyet az USA-ból.Szinte nem hittük el ,hogy van ilyen.Nagyon jónak tartom és követendőnek.Sokáig maradjanak itt Magyarországon mert rengeteg rászoruló család él itt.A magyar TV. a sok hülye műsoruk hellyett inkább ezt utánnoznák le.Volna néző elég. Gyönyörű a ház , csak nem túl nagy ez 2 személynek? Hogyan tudják fenntartani? számlákat kifizetni? Szegények eddig is nehezen éltek vajon miből tudják fenntartani? Vagy eladják? Jó pénzért ?Jó lenne erről is olvasni.”
 • 7. alfa258 2010. november 12. 12:54
  „Nagyon örülök, hogy ilyen szép dolgot felvállal valaki, valakik. Pár műsor láttam már, kár hogy ezt pont nem. Végre valami jó hír ebben az irigy világban!!!!
  6. hozzászólás kutyuskavilaga 2010.11.12. 10:21
  Teljesen egyetértek Veled!!!!”
 • 6. kutyuskavilaga 2010. november 12. 10:21
  „dodó!
  Mielőtt kommentálsz, informálódj! Ha ártéren épült a ház, nincs az a biztosító, aki kötne rá biztosítást! Lehet hogy pénzük sem volt rá. Nem hiszem hogy jókedvükből költöztek disznóólba, bár ilyen nagyképű seggeknek mint Te ki kellene próbálni.”
 • 5. liongate 2010. november 12. 08:31
  „Én is imádtam azt a műssort,bár látszik ott mennyi pénz volt erre és itt mennyi van,örülök,hogy ilyen dolgok is történnek kishazánkban és tényleg olyan embereken segítenek,akik megérdemlik!Aki irigy,haljon meg:)”
 • 4. Joda 2010. november 11. 21:07
  „Hajrá, hajrá!!!!!!!!!!!!
  Így tovább gyerekek, szép munka :)
  A "Nagy házalakítás" volt az a bizonyos műsor amit én is rengeteget néztem annó. Rászoruló családoknak építettek egy házat 1 hét alatt, és az időben elküldte a résztvevőket nyaralni. Az egész város ingyen dolgozott segédkezett, és még sok sok szakember és vállalkozó ajánlotta fel az embereit ingyen. Nagyon tetszett az a műsor.”
 • 3. dodó 2010. november 11. 20:55
  „"...a házuk összedőlt az árvíz során"

  Biztosításuk vót-é? Most van-é?”
 • 2. macs 2010. november 11. 19:43
  „Én ilyen történetet eddig egy TV csatornán futó filmsorozatban láttam. Ott is hátrányos helyzetű családoknak segítettek új házzal a műsorban részvevők és a sponzorok. Sőt a környéken élő emberek is kivették részüket a munkából. Nagyon örülök, hogy ezt az ötletet átvették. Sok sikert kívánok!
  Láttam a filmet, szívet melengető volt.”
 • 1. Davicc 2010. november 11. 19:34
  „ez szép munka le a kalappal, de fajintos ház lett... és végre tényleg a rászorulók kapták az ajándékot és a támogatást! Biztos nagyon boldogok lehetnek!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

KKSE: Bencze és Siriscevic játéka is kérdéses

Kecskemét – Egyelőre Bencze és Siriscevic játéka is kérdéses a hétvégi, Kaposvár elleni… Tovább olvasom