Délmagyar logó

2019. 03. 22. péntek - Beáta, Izolda 1°C | 17°C Még több cikk.

Együttműködés a MOL és a Kecskeméti Főiskola között

Az oktatásban és a kutatásban is együttműködik mostantól a MOL kenőanyaggyártással foglalkozó leányvállalata, a MOL-LUB Kft. és a Kecskeméti Főiskola – erről írt alá szándéknyilatkozatot Richard Milošovič, a MOL LUB ügyvezető igazgatója és Danyi József rektor.
A Kecskeméti Főiskola milliárdos fejlesztéssel és széles körű járműipari kapcsolatok kiépítésével készül az autóipari szakemberképzés beindítására. A megállapodással a Mercedes után a MOL-LUB Kft. lett a főiskola második stratégiai partnere, míg a MOL-csoport immár 12 felsőoktatási intézménnyel áll stratégiai partnerségben a régióban.

Kecskemét nemcsak az autóipar, hanem az autóipari képzés egyik magyarországi központja lesz hamarosan – hangsúlyozta Danyi József rektor a szándéknyilatkozat ünnepélyes aláírásán. Uniós forrásból hamarosan megkezdődik a GAMF Karon az új járműipari intézet másfél milliárd forintos beruházása, és a járműipar legjelentősebb cégeivel alakítanak ki együttműködést. A MOL kenőanyaggyártással foglalkozó nagy múltú leányvállalata a most aláírt együttműködési szándéknyilatkozat alapján a leendő autóipari szakemberek kenéstechnikai tudásának fejlesztésével aktívan részt vesz a főiskola gyakorlatorientált képzésében.

A MOL-csoport így összesen 8 magyarországi felsőoktatási intézménnyel – a Pannon Egyetemmel, az ELTE-vel, BME-vel, a Corvinus Egyetemmel, az SZTE-vel, a Miskolci Egyetemmel, a Debreceni Egyetemmel és mostantól a Kecskeméti Főiskolával – működik együtt stratégiai partnerként, emellett még négy jelentős szlovákiai egyetemmel van hasonló megállapodása. Richard Milošovič ügyvezető igazgató az aláírás kapcsán kiemelte, hogy a MOL-LUB Kft. – a MOL-csoport gyakorlatát követve - nagy hangsúlyt fektet a felsőoktatási intézményekkel történő kapcsolattartásra.

A MOL-LUB Kft. közreműködik a szakmai tantárgyak tematikájának összeállításában, vállalja diplomamunkák szakmai támogatását, szakemberei előadásokat tartanak az iparági tantárgyakban, illetve a járműipari szabadegyetem keretében. A hallgatók gyárlátogatáson ismerhetik meg a MOL-LUB almásfüzitői telephelyét. Az oktatáson túl a cég és a főiskola együttműködik a kutatás területén is, valamint a MOL-LUB Kft. támogatja a főiskolán belül működő Környezetbarát Technológiák Tudásközpont munkáját.

Szőcs László, a MOL-csoport HR ügyvezető igazgatója hozzáfűzte: tekintettel arra, hogy a természettudományos és mérnökképzés minősége kiemelten fontos a MOL-csoport számára, a vállalat stratégiai kapcsolatrendszer kialakítására törekszik a felsőfokú oktatási intézményekkel, köztük jelenleg is 7 magyar egyetemmel, és most már nyolcadikként a Kecskeméti Főiskolával is. Célunk többek között, hogy olyan képzési programokat hozzunk létre, amelyek fokozottabban figyelembe veszik a munkaerőpiac igényeit - tette hozzá.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Betörte a kirakatüveget a betörő

Péntek hajnalban kirabolták az egyik petőfiszállási élelmiszerüzletet.
Tovább olvasom