Délmagyar logó

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -2°C | 1°C Még több cikk.

Életfogytiglanra ítélték a barátnőjét brutálisan kivégző kalocsai férfit

Szeged - Életfogytig tartó fegyházbüntetéssel sújtotta a Szegedi Táblabíróság azt a 23 éves kalocsai férfit, aki tavaly áprilisban bestiális módon végzett barátnőjével.

„Bocsánatot kérek a tettem miatt. Mindenekelőtt Gyöngyvér családja előtt esedezem, de tudom: ez nagyon kevés. Közös barátainktól és szeretteimtől is bocsánatot kérek, akik most szégyenkeznek miattam. Bocsánatot kérek a társadalomtól, hogy megfosztottam őket egy olyan ember megismerésétől, mint Gyöngyvér. A féltékenység a szerelem jele, de hogy mitől alakult át ilyen betegessé bennem, azt nem tudom megmagyarázni" – mondta megtörten az utolsó szó jogán a Szegedi Ítélőtábla előtt kedden délelőtt a 23 éves András Péter.

A kalocsai fiatalember tavaly áprilisban gyilkolta meg szörnyű brutalitással barátnőjét. Részeg féltékenységében egy otthonában tartott tőrkéssel a 20 éves I. Gyöngyvért előbb hasba, majd hátba szúrta, felemelte az ágyra, ahol átvágta a nyakát. A hentesként dolgozó férfi ezután le akarta vágni a nő fejét, de nem sikerült neki. Ezt követően a már halott lány hátába egy horogkereszt formát metszett. A holttestet ezután egy horogkeresztes zászlóval takarta le. Tette után apja lakására ment, majd feladta magát a rendőrségen.

A Bács-Kiskun Megyei Bíróság a férfit különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt 15 év fegyházbüntetésre ítélte márciusban: az ügyész súlyosbítás, a vádlott és védője enyhítés, valamint az ügy emberölés alapesetének való megállapítása végett fellebbezett. A Szegedi Táblabíróságon Ilia Péter ügyész hosszan ecsetelte az emberölés körülményeit és a vádlott azon vallomását, miszerint az első tőrdöfések után még beszélt a sértettel; az ügyész szerint a férfi tudatában volt, hogy él a nő, és eközben akarta levágni a fejét a testéről.

Életfogytiglant kapott a kalocsai horogkeresztes gyilkos. Fotó: Frank Yvette (galéria)

– Ez a bestialitás kimeríti a különös kegyetlenséggel elkövetett emberölést. Az áldozatot a vádlott a bőrébe metszett horogkereszttel megbecstelenítette – mondta az ügyész, aki szerint tévedett az első fokú bíróság, amikor határozott tartalmú szabadságvesztést szabott ki. Hegedűs István büntető tanácsától a büntetés életfogytig tartó fegyházbüntetéssé való változtatását kérte. András Péter ügyvédje az enyhítő körülményeket tárta a táblabíróság elé: védencét a féltékenység vezette, nem volt tudatában annak, hogy áldozata az első szúrások után életben van, tette után azonnal feladta magát, és a hatóságokkal is együttműködött. Olyan méltányos büntetést kért, amelynek letöltése után védencének még lesz esélye egy normális élethez.

A táblabíróság hosszabb tanácskozás után az ügyészi fellebbezést tartotta alaposnak, ezért András Pétert életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte. A feltételes szabadlábra helyezés leghamarabbi időpontját 30 évben állapították meg. – A jogalkalmazó ezzel jelzi, hogy fellép a Magyarországon tapasztalható egyre agresszívebb hullám ellen, és a törvényes keretek között a súlyosabb büntetést választja – mondta Hegedűs István.

Olvasóink írták

64 hozzászólás
 • 64. 4Angel 2010. szeptember 01. 18:07
  „Kérdező 2010.09.01. 13:38

  Ötlet jóóó :))))”
 • 63. dublini 2010. szeptember 01. 15:23
  „Bakkerrrrr!! novaklaszlo56-nél elgurultak a gyógyszerek, és most sokkot kapott :D”
 • 62. 4Angel 2010. szeptember 01. 14:50
  „Cinea 2010.09.01. 13:01

  Igazat adok neked !!!

  Csak lehet annak a léleknek eszt kelet megtapasztalni, hogy meg öljék !!! ( Nem elette vagyok ))

  Kitudja kinek mit kell megtapasztalni !!”
 • 61. Kérdező 2010. szeptember 01. 13:38
  „Hasznosítani kéne a fiatalembert benn. Javaslom hozzá , és a többi agyrém életfogytos mellé zárják el azokat akiket a bíróság pld.: bolti lopás miatt ítél el. Szívesen megnézném némelyik arcát , mikor 3 kifliért , meg egy csokiért kap tíz napot és közlik vele , hogy bizony csak a kalocsi rém mellet van hely .”
 • 60. Cinea 2010. szeptember 01. 13:01
  „59!
  Amit Isten adott, ember ne vegye el... kár h a gyilkosok ezt nem igy gondolják. ők elvehetik, az áldozat mellett nem állnak ügyvédek, meg hiába az isteni meg állami törvény, hogy megvédjék az életét.”
 • 59. 4Angel 2010. szeptember 01. 11:14
  „NE AGGÓDJATOK !!!!!! 30 ÉVIG MI ADÓ FIZETŐK , FOGJUK ETETNI , A VIZET , A FŰTÉST IS MI FOGJUK NEKI KIFIZETNI !!!!!
  MI MAGYAROK MEG A SZÁMLÁINKAT NEM BÍRJUK KIFIZETNI, ÉS MAJD MI FAGYOSKODUNK , MEG "ÉHEZÜNK"

  AKI A BŰNCSELEKMÉNYEKET ELKÖVETIK RAJTUNK NEVETNEK !!!!

  Ezért kellene a halál büntetés, tudom amit isten Adott azt ember ne vegye el de......?????”
 • 58. flexsnake 2010. szeptember 01. 10:02
  „48. te csuktad rá az ajtót vagy én? miről beszélsz?”
 • 57. franzvon 2010. szeptember 01. 05:45
  „Ennyi idióta kommentert...
  Há mé nem alusszátok ki magatokat fiúkák-filmekben, kalandjátékokban éltek bocikák!
  Ideje lenni ébredni, oszt mindenki tegye a dógát:))))”
 • 56. novaklaszlo56 2010. augusztus 31. 23:50
  „Úgy lesz, kedves Henriette.m. Ne aggódj, minden rendben. :)
  Most így próbálkozom, hátha megrémülnek néhányan a saját tükörképüktől. S közben igyekszem igazat beszélni is, már ami a szubjektivitáson túli, valós tényeket illeti. Hátha... ;)
  Kösz, hogy aggódsz!
  Nyugi! csalánba nem üt a ménkű... Többnyire. :D”
 • 55. novaklaszlo56 2010. augusztus 31. 23:45
  „Családot már nem fog alapítani, nyugodj meg Kamunéni. mire kikerül, összetört vénember lesz, örül, ha a tejbegrízt le tudja küzdeni. De az is kár lesz belé. Feltéve, hogy hozzájut, mert nem sokan lesznek már addigra, akik esetleg vissza/befogadnák. A szülei: halottak. A barátai: tesznek rá, meg öregek már. A hajléktalanszállókon meg másféle egytálételek vannak ma, és ki tudja, lesznek-e még harminc év múlva egyáltalán. Öregek otthona: kilőve, mert nincs elég jogviszony, nincs elég nyugdíj a térítési díj megfizetéséhez... Szóval az is lehet, hogy a fene fogja megenni a szabadulása előtti években, hónapokban a félelemtől: "mi lesz velem odakint?". Semmi, wazze. felfordulsz, mint a többi. Ha szerencséd van, akkor már odabent. Bár azt nem hagyják olyan könnyen, mert azután beindul a vizsgálat, hogy ki mulasztott, mit mulasztott...
  Szóval nyugi! Nem lesz "kinti" családalapítás. A családalapítás benti formáihoz meg sok sikert kívánok neki! Az legalább nem produktív.”
 • 54. ferdzso 2010. augusztus 31. 23:42
  „...Hát, egy életfogytiggal a "zsebemben", már én is bánkódnék egy picikét...”
 • 53. henriette.m 2010. augusztus 31. 23:23
  „Novaklaszlo56, szia! Mi történt Veled, nem ismerek Rád :-)))
  Nagyon is értelek, minden mondatodat, én is igy reagálnék a helyedben! De azért próbálj megnyugodni, mert csak magadnak ártasz. Aki nem érti a mondanivalódat, az úgyis szórakozik rajta! Legalább mi tartsunk össze! :-)))”
 • 52. KamuNeni 2010. augusztus 31. 23:16
  „Jol Tettek. Csak azert sajnalja mert bortonbe kell lennie. Sajnalta volna akkor mikor ra gondolt hogy megoli. 30 ev is keves az ilyeneknek.
  A lanynak eselye se lesz hogy valaha is kiszabaduljon. Ez meg meg csaladot is alapithat mikor ki kerul.”
 • 51. novaklaszlo56 2010. augusztus 31. 22:42
  „Még sehol, Sovány. De majd felzárkóznak ők is, hiszen mindent megtesz értük a kicsi hazájuk. Vannak remek felzárkóztató programok..., igaz, nem az iskolákban, hanem a bv wellness hotelokban. És nagyon hatékonyan működnek. Igaz, néha nemkívánatos mellékhatásokkal, például van, aki ott tanul meg olvasni, meg írni. De olyan is, aki ott szerez diplomát, mondjuk jogit. Hát most mondd meg, nem megható? Azt a rehabilitációs mindenségit nekije!
  Most kicsit meghatódtam. :@”
 • 50. sovány 2010. augusztus 31. 22:33
  „Hol vannak ehhez képest a romák:S”
 • 49. novaklaszlo56 2010. augusztus 31. 22:31
  „Én is magyar vagyok. Tessék mondani, gyilkos legyek, vagy áldozat?
  Magyar gyilkos, vagy magyar áldozat... Hm, nagy dilemma. meglátjuk, melyik éri meg jobban. Figyelem a magyar gyilkosokat, meg a magyar áldozatokat. Más náció nem érdekel.”
 • 48. morcika 2010. augusztus 31. 22:08
  „31.Nem tényleges életfogytos,tehát nem őrzik elkülönítve.A többi fegyházbüntetésre ítélt fogvatartottal kerül egy zárkába.A büntetését nem harmadolják,30 év letöltése után,2038-ban a Bv.bíró dönt majd arról,hogy szabadon engedi vagy marad.Legkorábban 2038.április végén szabadulhat,de ahhoz a Bv.szabályait maradéktalanul be kell tartania,példamutatóan kell viselkednie közel 30 évig.Tetoválásai már nincsenek,a haja az előzetesben töltött 16 hónap alatt megnőtt.Ő is magyar és az áldozat is magyar volt.”
 • 47. trofimenka 2010. augusztus 31. 22:02
  „Én adnék egy választási lehetőséget ezeknek a gyilkosoknak: vagy végezze ugyanúgy ahogy az áldozata, vagy a legkeményebb börtönbe legyen élete végéig, ahol nem a tévézésről szól az élet, meg a bűnbocsátásról, hanem az életben maradásról. Megérdemelné! Sok embernek fáj, ha elhagyják, de ha szeretek valakit, akkor szeressem és ne az életét oltsam ki. Nem csodálkozom, hogy el akarta hagyni a csaj ezt a férget...”
 • 46. novaklaszlo56 2010. augusztus 31. 21:47
  „Á! Nincs már itt semmilyen kihívás: minden eldőlt rég. Csak nem mindenki látja még. És nem is fogják soha: végigtapossák magukat egy pár évtizednyi ösvényen, félelmek közt, boldogtalanul, és nem értik azokat a kínokat, amelyeket saját maguknak okoznak. "Ez nem az én dolgom. Az meg a maga baja. Mi közöm hozzá? Nehogy már én legyek a felelős azért, ami tőlem száz kilométerekre történik! Mindenki aljas, szemét, de én nem! Aki élni akar, az csal, lop... Aki nem csal, lop, az hülye. Aki hülye, haljon meg! De aki engem meglop, jaj annak!" Stb.
  Szebb jövőt! (Odébb lesz még, mi?)”
 • 45. vimvirepellere 2010. augusztus 31. 21:26
  „44. hozzászólás novaklaszlo56 2010.08.31. 20:57

  Aha. A fekete lovag sohasem veszít, keveredik itt a Gyaloggalopp, meg a Dark Knight, egy pszichoanalitikus eszmefuttatással. Hát sok sikert a problémáid megoldásához, bizony komoly kihívás elé nézel itt a páncélok színezésével.”
64 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kevés az akácméz és drága

Egy üveg akácméz 1000-1500 forint körül mozog, azonban ez az összeg még mindig alacsonyabb mint a szomszédos, uniós államokban. Tovább olvasom