Délmagyar logó

2019. 03. 26. kedd - Emánuel 6°C | 14°C Még több cikk.

Elhúzták maguk előtt a mézes madzagot Szankon

Szank - Elhúzták maguk előtt a mézes madzagot az 5. Méz- és Meggyfesztiválon, a szankiak.
A rendezvény péntek este és szombaton egész nap várta az oda ellátogatókat. Pénteken, a megnyitótón köszöntötte Mára Krisztián és Király Tamás a fesztivál házigazdái azt a több ezer embert, akik ellátogattak az eseményre, majd Szank polgármestere Patkós Zsolt megnyitotta a fesztivált és beszédében hangsúlyozta, hogy nagy dolog egy ilyen nagyméretű fesztivál egy ilyen kis községben és megköszönte a szervezőknek, hogy kitalálták öt évvel ezelőtt és az óta is megrendezik évente. A megnyitót követően feltűnt a fesztivál kabala figurája, Maci Laci, aki limuzinnal érkezett a Meggykirálynő verseny döntős jelöltjeivel. Az este további részében többek között fellépet Dombovári István a Showder Klub humoristája, Majka és Curtis színpadra lépésével a lány hadak sikításától lett hangos a nézőtér, utána Pál Dénes a TV2 Voice című tehetségkutató nyertese, Radics Gigi az 5. megasztár győztese, majd Charlie volt, aki még jobban felpörgette a hangulatot.

A szombati nap is a programok sokaságával folytatódót. A színpadon találkozhattunk a közeli községek kulturális egyesületeivel. Voltak, akik citeráztak, akik népdalokat énekeltek, és akik táncoltak. Élvezhettük Balázs Pali koncertjét és Ihos József humorista produkcióját. Súlyemelő bajnokságot is szerveztek ahol, amatőr és profi szinten megmérethették erejüket.

Elhúzták maguk előtt a mézes madzagot Szankon. Fotó: Bornemissza Péter

Nagy fába vágták a fejszét a mai napon, hiszen Guiness-Rekord kísérlettel próbálkoztak a szervezők, nem hiába. Négy évvel ezelőtt 2000 méter mézes madzagot feszítettek ki, amivel be is kerültek a nagy könyvbe, idén a saját mézes madzag rekordjukat döntötték meg közel 1000 fesztiválozóval. A mézes madzagot húzó emberek egymást segítve tették meg azt a hosszú utat. A madzagot húzó sor első emberei a község polgármestere és Maci Laci voltak. 3620 méter lett az új rekord jelentette ki Sebestyén István hitelesítő.
A színpadon és ünneplésül egy 1000 fős szanki meggyes tortát szeleteltek fel és adtak a rekord sikerének megünneplése alkalmából a résztvevőknek. A nap további programja az 5. Meggykirálynő választás volt ahol 17 gyönyörű lány mutatta meg magát a közönségnek a mindennapi, fürdőruhás és koktél ruhás viseletükben. A zsűri elnöke Ritzl László volt és mellette helyett foglalt a többiekkel, a tavalyi Mézkirálynő győztese Újvári Krisztina, Kasza Tibor a Szépségkirálynő műsorvezetője.

Az eredményhirdetés előtt Kasza Tibor szórakoztatta a közönséget. Az idei év Meggykirálynője a kiskunfélegyházi Tímár Zsanett lett. A fesztivált a Bon-Bon és a DJ Novák Retro showjával zárták.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pest megyétől Bács-Kiskun megyéhez kerülhet Nagykőrös

Bács-Kiskun megyéhez kerülhet a jövő évtől Nagykőrös. Tovább olvasom