Délmagyar logó

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra 0°C | 11°C Még több cikk.

Elkészült Kecskemét kerékpáros térképe

Kecskemét - A Magyar Kerékpárosklub kecskeméti területi szervezete a Zöld ernyő projekttel közösen elkészítette Kecskemét kerékpáros térképét.
Kecskeméten egyre többen ülnek kerékpárra, hogy gyorsabban, egészségesebben közlekedhessenek. Az utóbbi időben egyre több kerékpárút készül, újul meg, azonban eddig hiányzott ezen útvonalak összefoglaló térképe. Sajnos a városban még nem egységes a kerékpárutak hálózata, ezért a térkép készítői külön figyelmet fordítottak arra, hogy alternatív, kis forgalmú utakat is ajánljanak a kerékpárral közlekedők számára.


A kiadvány elülső oldalán Kecskemét város kerékpáros térképe látható, kiegészítve a kerékpáros boltokkal és szervizekkel, míg a hátsó oldalon hasznos tanácsok kaptak helyet, olyan témakörökben, mint pl. hol kerékpározzunk és hol ne, hogyan közlekedjünk, melyek a kerékpár alapvető tartozékai, és melyek azok a KRESZ táblák, amelyek külön a kerékpárosok számára kijelölt utakat jelölik. A részletes utcajegyzék segítségével pedig bárki könnyedén megtalálhatja célját. A városban elszaporodott kerékpárlopások kapcsán külön bekezdés hívja fel a figyelmet a kerékpár helyes lakatolására is, amelyre a Kerékpárosklub tagjai is külön fel szeretnék hívni a város lakosságának figyelmét.
A kiadvány első körben 2000 példányban jelent meg, s már elérhető a legtöbb kerékpáros boltban és szervizben, a Tourinform irodában és a Kecskeméti Ifjúsági Otthon épületében a Zöld ernyő klubban is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szombaton szurkolói ankétra várják a kosárszurkolókat

Kecskemét - Szombat este szurkolói ankétét rendez a Messzi István sportcsarnokban a Kecskeméti KSE… Tovább olvasom