Délmagyar logó

2019. 05. 20. hétfő - Bernát, Felícia Még több cikk.

Emberhátrányban is nyert a Vidi - galéria

Kecskemét - A Magyar Bajnok Videoton és a Magyar Kupa győztes Kecskemét csapott össze a Széktói Stadionba péntek este a Szuperkupáért. A Videoton emberhátrányban is 1-0-ás győzelmet aratott és elhódította a serleget.

KTE-Ereco – Videoton 0-1 (0-0)
Széktói Stadion, 4500 néző. Vezeti: Fábián (Varga Zs., Tóth V.)
KTE: Németh - Alempievics , Radanovics, Balogh B., Mohl (Bertus, 68.) - Ebala, Csukics (Gyurcsó, 86.) - Foxi, Dosso (Sztokics, 80.) - Tököli (Bori, 31.), Litsingi Vezetőedző: Tomiszlav Szivics
Videoton: Tujvel – Brachi, Horváth G., Lipták, Elek (Vaskó, 67.) - Nagy D. (Gosztonyi, 77.), Mitrovics, Sándor Gy. (Polonkai, a szünetben) - Walter (Vasziljevics, 71.), Hector - Alves (Nikolics 92.). Vezetőedző: Paulo Sousa
Gólszerző: Alves (84.)
Sárga lap: Csukics (17.), Ebala (33.), Horváth G. (46.), Mitrovics (55.)
Piros lap: Lipták (66.)

Vége! A Videoton emberhátrányban is megnyerte a Magyar Szuperkupát!

4500 szurkoló látogatott ki a Szuperkupa Döntőre - KÉPGALÉRIA

92.perc: A vendégek kihasználják utolsó cseréjüket a gólszerző Alves helyére Nikolics érkezett. Közben Tujvel kapott sárgalapos figyelmeztetést időhúzásért.

90.perc: A KTE nem tud a vendégek kapuja elé kerülni. A Vidi pedig folyamatosan húzza az időt. Három perc a ráadás.

Az eddig csendes vendégtábor a gól óta állva ünnepel és élteti csapatát.

86. perc: Csukics helyére a Videotontól kölcsönkapott Gyurcsó érkezik.

84. perc: Alves kapott egy labdát középről, majd megtolta és jobbal 13 méterről a hosszú sarokba lőtt, 0-1.

80.perc: Dosso helyére Sztokics érkezett, aki rögtön megeresztett egy lövést jó 25 méterről, de Tujvel magabiztosan fogta azt.

77. perc: Nagy Dániel helyére Gosztonyi érkezik.

71. perc: ismét cserél Paulo Sousa. Walter helyére Vasziljevics érkezett. Közben újabb fantasztikus labdát adott Bori középre, de Foxi nem tudta erővel kapura juttatni.

70 perc: a Kecskemét sorra dolgozza ki helyzeteit, előszőr Bori lövését hárította Tujvel, majd Dosso próbálkozott, de ezt is védte a kapus.

68. perc: Cserél a Kecskemét: Mohl helyére Bertus érkezik.

67. perc: Bori végezte el a szabadrúgást, de a kapufáról fölé pattant a labda. Közben Elek Ákos helyett Vaskó a pályán.

66. perc: Lipták szabálytalankodott a 16-os előtt Dossoval, sárgát kapott, de ez már a második volt neki, piros!

64. perc: Foxi bolondította meg a vendég védelmet de lövésébe beleértek így Tujvel védeni tudott.

60. perc: Alvest egyre nehezebben tartják a lila-fehérek, szinte csak szabálytalanul tudják elválasztani a labdától a brazilt. Közben Dosso került a földre, de mire Németh kirúgta az oldalvonalon a labdát, addigra feltápászkodott.

A második félidőben, mind a két csapat aktívabb, de rengeteg a szabálytalanság és a szövegelés.

58. perc: Balogh buktatta Alvest, ez is sárga.

55. perc: Mitrovics kapott reklamálásért sárga lapot.

52. perc: újabb Radanovics, Alves párharc a játékvezető a szerb védőt látta szabálytalannak, de a balról érkező szabadrúgást Németh kiöklözte a mezőnybe.

51. perc: Bori nagyon aktív, eddig nem nagyon tudnak vele mit kezdeni a Videoton védői.

48. perc: Horváth G. vette el Boritól a labdát két kézzel, sárga lap. Majd szabadrúgást Alempievics végezte el, de négy kecskeméti is elvétette a fejest így a fehérváriak felszabadítottak.

46. perc: Alves indult meg Radanovics mellett, de ismét az oldalhálóba lőtt.

Elkezdődött a második félidő!

A szünetben cserélt a Videoton: Polonkai érkezett Sándor György helyére.

A Sport Tv információi szerint Christian Ebalát egy francia élvonalbeli klub megfigyelői nézik a helyszínen.

A mérkőzés eddig közepes iramot hozott. Mind a két csapat sok hibával játszik, de ezt még egyik együttesnek sem sikerült kihasználnia. A nézők reménykednek a jobb folytatásban.

Vége az első félidőnek!

KTE-Ereco - Videoton Szuperkupa Döntő - KÉPGALÉRIA

45. perc: az utolsó percek egyértelműen a kecskemétieké voltak, a Videton percekig át sem lépte saját térfelét.

44. perc: Foxi vállalt el egy szabadrúgást jó 25 méterről a középmagas lövést Tujvel csak ütni tudta.

40. perc: A mérkőzés legérdekesebb jelenete: Elek Ákos indult meg a kapu felé, majd a kimozduló Németh mellett elhúzta a labdát, de ahelyett, hogy az üres kapuba passzolt volna elbukott saját lábába és kirúgás következhett.

39. perc: Bori második jó beadását most Litsingi fejelte mellé.

37. perc: Brachi vállalt el egy szabadrúgást jó 35 méterről, lövését Németh ütötte szögletre.

35. perc: Dosso ívelt Borihoz, aki meghúzta a jobb szélt, majd nagyon jó adott be, a "feladó" érkezett középen, de csak megcsúsztatni tudta a labdát, így kirúgás következett.

33. perc: Ebala kap szövegelésért sárga lapot.

32. perc: Alves vállalkozott lövésre 25 méterről, de labdája méterekkel Németh kapuja fölé szállt.

31. perc: Tököli Attila nem tudja folytatni a játékot helyére Bori Gábor érkezik.

25. perc: első komoly Vidi helyzet: Brachi adott szép labdát Alvesnek, aki vezette egy darabig a játékszert majd 10 méterről az oldalhálóba bombázott. Tököli is az oldal vonal mellett, neki a jobb combjával akadtak problémái.

24 perc: Lipták sokadik szabálytalansága után kapott sárga lapot, most Tököli volt az áldozat.

22. perc: Mohl kér ápolást az oldalvonal mellett, bal combja sérült meg. A stadionban közben zúg a Kecskemét, Kecskemét!

21. perc: Foxi ismét sok gondot okoz a Vidi védőinek, de a "forintos" labdákat a társak rendre eladják.

17. perc: Cukics kapott visszahúzásért sárga lapot.

15. perc: percenként rúgja a szögleteket a két csapata, de eddig nem sikerült igazán nagy gólhelyzetet egyikből sem kialakítani.

10. perc: Elek Ákost az oldalvonal mellette percek óta ápolják, Litsingi csapta arcba egy összecsapás után, feltehetőleg felrepedt a szája. Közben Alves eresztett el egy bombát jó 20 méterről, de Németh ki tudta ütni a bal felső sarok felé tartó labdát, majd Balogh tisztázott.

8. perc: az első említésre méltó esemény történt a pályán. Foxi inditotta be Tökölit a védelem mögé, de indítása kicsit hosszúra sikeredett, így Tujvel megelőzte a KTE támadóját.

Közben megérkezett a Videoton szurkolótábora is a vendégszektorba, ahol körülbelül 400-an foglalnak helyet, és eddig csendben szemlélik a mérkőzést.


4. perc: az iramra eddig nem lehet panasz, mind a két csapat támadólag lépett fel, de a kapuk ezidáig nem forogtak veszélyben.

A KTE kezdte a mérkőzést!

A csapatok most érkeznek a gyepre, a We Are The Champions nótára, nemsokára kiderül, melyik együttes érezheti majd magáénak a dalt.

Az újjá szerveződött kecskeméti szurkolói csoport mostantól az Alföldi Brigád nevet viseli és ezen a meccsen avatják fel az új drapériájukat.

A lelátókon a kezdés előtt a nagy meleg ellenéri is, körülbelül 3000 ember foglal helyet, a vendégszektorba még csak most kezdtek el szállingózni az emberek.


Köszöntjük olvasóinkat a KTE-Videoton Szuperkupadöntőjének online tudósításán!

Beharangozónk:

Péntek este 7 órakor kezdődik a Szuperkupadöntő a Hírös városban. A Videotonnak van miért visszavágnia, hisz májusban 3-2-es vereséget szenvedtek a Kecskeméttől a Puskás Ferenc stadionban a Magyar Kupa fináléjában.

A nyáron a Videotonnál edzőváltás történt: Mezey György helyét a volt portugál válogatott Paulo Sousa vette át. A fehérváriak első keretétől Présinger Ádám, Marko Andjics, Gyurcsó Ádám (Kecskeméti TE-Ereco, kölcsönbe), Lázár Pál, Bojan Djordjic, Damir Milanovic, Sebők Zsolt és Sitku Illés távozott eddig. A mai napon ráadásul a volt csapatkapitánnyal Farkas Balázzsal is szerződést bontott a klub. Hiába hozták szóba több csapattal is a tavalyi gólkirály André Alvest, úgy tűnik a támadó nem hagyja el a bajnokcsapatot. Három Ibéria játékos érkezett az együtteshez, a védelembe Sanchez Cabrera Hector és Brachi Álvaro, a középpályára pedig Fernandez Balufo Walter. Még egy új játékosról kell említést tenni, az Újpesten nagyon jó szezont futó Nikola Mitrovicsal erősítette meg a Fehérvár az amúgy sem gyenge középpályáját. Kölcsönből visszaérkezett Goran Vujovics, Horváth Gábor és Ponczók Csaba. A Videoton játékosok és Paulo Sousa is komolyan veszi a Szuperkupa döntőjét, és mindenképpen nyerni szeretnének.

A KTE-nél is volt kisebb-nagyobb játékos mozgás. Távozott a kölcsönből érkezett Preklet Csaba, és Goran Vujovics. Az érkezők között van a kölcsönből visszatérő Simon Attila, aki egy évig a Zalaegerszeg csapatát erősítette. Aláírt Mohl Dávid is, aki eddig kölcsönben szerepelt a kecskeméti együttesnél. Ugyancsak szerződést kapott a holland Kelvin Maynard, aki az Olhanense-től érkezett, de Igor Pisanjuk és Joca Sztokics is a lila-fehér gárdát fogja erősíteni a következő szezontól. A Videotontól is érkezett egy játékos kölcsönbe, a fiatal Gyurcsó Ádám a középpályán és a csatársorban is bevethető.

A két együttes a tavalyi szezonban háromszor is találkozott, az első mérkőzésen még Urbányi Istvánnal a kispadján szenvedett csúfos 4-2-es vereséget hazai pályán a KTE-Ereco gárdája. Később tavasszal, egy tartalékos csapattal 2-2-es döntetlent értek el a lila-fehérek a Sóstói Stadionban. Majd májusban a Magyar Kupa döntőjében találkozott egymással a Videoton és a Kecskemét, ahol is Foxi mesterhármasának köszönhetően 3-2-es győzelmet arattak a Hírös városiak, amellyel elhódították a kupát.

- Teljesen át kellett alakítani a programot, mivel idén nagyon korán indul a szezon. Rövid időn belül hatalmas munkát kellett elvégezni, amit csak agresszív tempóban és stílusban lehet. Éppen ezért látszik is még a játékosokon némi fáradtság, és ezért pihentettem többeket is a keddi Bistrita elleni felkészülési találkozón. Szüksége van a fiataloknak is a játékra, hiszen hosszú szezon elé nézünk, ahol mindenkire szükség lesz, és nagyon oda kell figyelni mindenki formában tartására. Bízok benne, az elvégzett munka meghozza majd gyümölcsét - nyilatkozta a Bistritia elleni mérkőzés után, Tomiszlav Szivics vezetőedző.

Olvasóink írták

  • 1. Jozsoci 2011. július 08. 19:48
    „Most a 40. perc van utoljára kiírva. Ezek szerint 0:0. ez nincs kiírva.
    Hajrá Kecskemét! /Szegedről/.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendőrkézen az angyalföldi gyilkos

Elfogták azt a szerb állampolgárságú, albán férfit, akit a vasárnapi angyalföldi gylikossággal gyanúsítanak. Többféle fegyver: géppisztoly, maroklőfegyver és kézigránát is volt az elfogottnál. Tovább olvasom