Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

Ez az uszoda lett a legmenőbb beruházás - fotó

Az új kecskeméti versenyuszoda és élményfürdő és annak tervezői nyerték az Építészfórum által nyolcadik alkalommal megrendezett Média Építészeti Díja rendezvény különdíját. Az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület által második alkalommal átadott elismerése Mikó László vezető tervező munkáját tartotta a legjobbnak a beküldött pályamunkák közül.
A idei Média Építészeti Díjra benevezett épületek tervezői közül azokat kívánta jutalmazni az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület, akik munkájában az építészeti minőség oly módon jelenik meg, hogy azzal együtt az épület felhasználói számára funkcionális, hosszú távon gazdaságosan működtethető épület valósult meg, az alkalmazott építészeti eszközök reflektálnak az épület rendeltetésére és a tervezésben és megvalósulásban a fenntarthatósági szempontok megfelelő súllyal szerepet töltenek be.

Kecskemété lett Európa egyik legszebb fürdője -GALÉRIA

Az Egyesület választása a Mikó László vezető tervező irányításával készült kecskeméti versenyuszoda és élményfürdőre esett.
„Az uszodára azért esett a választásunk, mert egyszerű, a funkcionális igényeknek megfelelő építészeti eszközökkel hozta létre az épületegyüttest. Az épület korszerű anyagokból épült, megjelenése nem hivalkodó és harmonikusan illeszkedik környezetéhez" – mondta Árendás Gergely, az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület elnöke.

Az uszoda Kecskeméten található a város sportolásra, szabadidő eltöltésre kijelölt részén. A versenyuszodarész 10 pályás 50 méteres medencét, 25 méteres bemelegítő medencét és tanmedencét tartalmaz 750 fős lelátóval. Az élménytér 1700 m2 vízfelülettel belső és külső élménymedencéket, csúszdákat, szaunát, gyógyászati és fitnesz-szolgáltatást kínál. A létesítmény öltözőkapacitása 1300 fő, két étterem és üzlet működik benne. Az uszoda jelenleg próbaüzemben működik; a 13 ezer négyzetméter alapterületen, 6 milliárd forint értékű beruházás műszaki átadása folyamatban van.

Olvasóink írták

  • 1. Juzek 2012. október 27. 20:17
    „Tisztelettel kérdezem-a mellett, hogy gratulálok-, hogy mi a címe a létesítménynek, azonkívül, ha arról az uszodáról van szó, amelynek udvarán gyógyvizes medence volt, az itt miért nincs leírva, ha már ott járt a riporterük?
    Én a volt kecskeméti uszodát többször is hívtam, de nem veszik fel a telefont!
    talán még se így van ahogy mondják?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Beszakadt az út Kiskunhalason

Óvatosan, és körültekintően közlekedjen, aki a Botond utcán motorozik, biciklizik vagy autózik a… Tovább olvasom