Délmagyar logó

2019. 05. 21. kedd - Konstantin Még több cikk.

Ez történik, ha ittasan ül volán mögé - árokban ért véget az aznapi út

Az 52 éves hartai lakos ivászat után ült autóba. Sajnos nem utasként.
A Kalocsai Rendőrkapitányság munkatársai nyomozást folytattak járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésnek megalapozott gyanúja miatt egy 52 éves hartai lakos ellen. - írja a police.hu.

A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi Hartán, a Bajcsy-Zsilinszky utcában közlekedett egy Fiat személygépkocsival a városközpont irányába 2019. március 9-én 12 óra 30 perckor. Egy enyhén balra ívelő kanyar utáni egyenes útszakaszon a jármű megcsúszott és árokba sodródott.

A rendőri intézkedés során a sofőrrel szemben felmerült az ittasság gyanúja, amit a vele szemben alkalmazott légalkoholmérő készülék pozitív értéke is alátámasztott, így őt gyanúsítottként hallgatták ki.

A Közlekedésrendészeti Osztály a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat a napokban átadta a Kalocsai Járási Ügyészségnek.

Hazánkban zéró tolerancia van érvényben


Az alkohol már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést. A szeszes ital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek, lassabban mozognak a szemet mozgató izmok, és a mentalitásban is kedvezőtlen változások történnek.

Hazánkban zéró tolerancia van érvényben, mely a szeszes ital fogyasztásának teljes tilalmát jelenti a gépi meghajtású jármű vezetője részére, a jármű vezetése előtt és alatt egyaránt.

Soha ne üljön ittasan gépi meghajtású jármű volánja mögé, valamint olyan járműbe sem, melyet láthatóan ittas személy vezet! Ne engedje meg családtagjának, rokonának, barátjának, ismerősének sem, hogy ittas állapotban gépi meghajtású járművet vezessen!
- hívta fel a figyelmet a rendőrség a honlapjukon.
 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Áramütés ért egy munkást: kigyulladt a ruhája, lezuhant, újra kellett éleszteni - fotók

Áramütés ért egy munkást: kigyulladt a ruhája, lezuhant, újra kellett éleszteni - fotók
Áramütés ért egy munkást, a Bács-Kiskun megyei Kiskőrösön, a Rákóczi utcában. Tovább olvasom