Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska -1°C | 7°C Még több cikk.

Felkerült a Mercedes csillag a kecskeméti gyárra - galéria

Kecskemét - Felkerült a hat méter átmérőjű óriás Mercedes csillag a kecskeméti üzem 31 méter magas gyáregységének tetejére.
A pénteki ünnepség nyitányaként Frank Klein, a kecskeméti Mercedes-gyár igazgatója adott tájékoztatást a beruházás jelenlegi állapotáról. Büszkén jelentette ki, hogy eddig minden határidőt teljesítettek, minden épület időben elkészült. Mintegy 700 dolgozót már felvettek, és ezt a számot az év végégig közel megtriplázzák, 2011 végére tehát már 2000 alkalmazottja lesz a gyárnak. Szintén fontos mérföldkő lesz a gyártósorok beszerelése, hiszen az ősszel már megkezdik a tesztgyártást, hogy aztán 2012-ben legördülhessen az első Mercedes személygépkocsi a gyártószalagokról. Hogy mindezek a tervek teljesüljenek, napi 1500 ember dolgozik a gyár területén.

Felkerült a Mercedes csillag a kecskeméti gyárra - KÉPGALÉRIA

A legnagyobb energiákat ma már a gyártósorok beszerelése köti le, amit májusra szeretnének befejezni. A következő nagy kihívás a munkaerő toborzása lesz. Az igazgató tájékoztatása szerint főként Kecskemétről és a város körzetéből toborozzák a munkatársakat. Arra törekszenek, hogy a Mercedes a régió legvonzóbb munkahelye legyen, hiszen csak így tudnak megfelelni a csúcsminőség biztosítására a gyártás során. Szintén fontos szerepet kap 2011-ben az infrastruktúra fejlesztése. Ide kapcsolódik a vasúti vágányok kiépítése és az úthálózat fejlesztése. Amennyiben ezek a tervek teljesülnek, ősszel megkezdődik a próbagyártás az üzemekben, majd 2012-ben legördülhet az első kecskeméti Mercedes a gyártószalagról.

Hat méteres kecskeméti csillag

A Mercedes-Benz márka szimbóluma az autómobil 125. születésnapján került fel a kecskeméti gyár legmagasabb, 31 méter magas épületének tetejére. A Mercedes-csillag hat méter átmérőjű, tartószerkezettel együtt pedig 10 méteres. Súlya 2400 kilogramm, ami egy forgócsapágyon nyugszik, melyen percenként 1,8 fordulatos sebességgel forog. Fényesre polírozott, lyukacsos nemesfémfelülete és a mögötte található fehér plexiüveg nappal krómozott hatást kelt, míg éjszaka a magasfeszültségű neoncsöves megvilágításának köszönhetően fehér színű.

125 éves az első autómobil

Carl Benz 125 évvel ezelőtt, 1886. január 29-én, Berlinben szabadalmaztatta háromkerekű motoros kocsiját, a Benz Patent-Wagen-t;. Ekkor született meg az első autó, amely valamennyi későbbi modell elődje lett. Az első autó feltalálója, Carl Benz, és a vele egyidőben alkotó, Gottlieb Daimler cégei 1926-ban egyesültek. Megszületett a Mercedes-Benz márka, amely innovációival, műszaki és design megoldásaival azóta is az autózás fejlődésének meghatározója. Ennek apropóján Frank Klein gyárigazgató egy tortával ajándékozta meg a sajtó képviselőit. A finom falatok remek energiapótléknak bizonyultak a vendégek számára, a csillaghoz vezető 180 lépcsőfok megmászásához.

Olvasóink írták

 • 15. Léni 2011. január 29. 12:39
  „Ezért bizony Gyurcsány és Bajnai a hibás!!!!!!!!”
 • 14. Buvana 2011. január 29. 11:40
  „Botka Gazsi csak a plázákhoz ért meg az ilyen non-produktív, pénznyelő helyek megteremtéséhez..szégyen”
 • 13. Halálfaló 2011. január 29. 08:44
  „eddig vörös volt és ötágú”
 • 12. frakk 2011. január 28. 20:36
  „Ok semmi baj , igazad van, ha Kecskeméti vagy különösen. Lehet én is elköltözöm hozzátok, mert amit Botka csinál Szegedből azt már a Vidám színpadon paródiában is lehet játszani. 15 év improduktivitás”
 • 11. olegunnar 2011. január 28. 20:16
  „Én nem vitázni akarok veled,miért is tenném,hiszen kecskeméti vagyok,így örülök az egésznek.Csak feltünt,hogy Szegeden mintha egyedül te lennél aki szeretne hasonló befektetöket.Mindenki másnak mintha csak a lézer számítana,ami ugyanolyan fontos,ha nem még fontosabb,de attól még komoly termelö munkahelyekre is szügség van.És ez az árkád????????????????Nem is értem.Tényleg ez a legfontosabb szegednek?Mindegy Botka tudja”
 • 10. frakk 2011. január 28. 20:06
  „Ja és hogy segítsek, Sindelfingen-ben a Mercédesz csillagot hamarabb láttam, mint ez a neves Herr Frank Klein. :))”
 • 9. frakk 2011. január 28. 20:03
  „1: oleggunnar. Már hozzászólni sincs kedvem, annyira más véleményen vagyunk. Haver fogd fel , én a semmittevést nem viselem el, az improduktivitást. Az ilyen munkahelyről elmentem egyszerűen. Ahol küzdeni kellett, ahol produktív munka mellett vidám társaság volt ott élmény dolgozni. Sosem a munka zavart , hanem a semmittevés, mert akkor az idő sem megy. Félig egy másik nemzet szemlélete is velem született, (találd ki melyik nemzeté) ez az évek során sok más magatartásbeli formával bővült. Takarékosságra neveltek, és elmondhatom az életben nagyon sok szépet láttam, felháborít a nemtörődömség,”
 • 8. hién 2011. január 28. 18:47
  „a csillag rozsdamentes? mert ha igen a cigok, majd azt is lelopják!”
 • 7. strangerrr 2011. január 28. 18:43
  „Örülök. Csak halkan kérdem: ez nem gyarmatosítás?:)”
 • 6. EAM 2011. január 28. 18:19
  „Voltam mar egyszer Stuttgartban a Mercedes központban.
  Egy dolog tünt fel nekem, ami ugyan ugy lathato
  Wolfsburgban a Volkswagen, vagy Münchenben a BMW központban:

  Bemegy az ember a sok biztonsagi kontroll utan a föepületbe,
  a portas mellett ami szemebe tünik az embernek egy "nyil"...

  Egy iranymutato tabla, egy nyil.
  Ez all rajta:

  "Weiterbildungsraum"
  ("Tovabbkepzesi terem")

  Ez, nem veletlen...!”
 • 5. Pepejeans 2011. január 28. 17:18
  „Hihetetlen, hogy a mai világban ilyenről is lehet hallani! Gyárépítés, munkahelyteremtés és a többi! Nagyon jó hír!”
 • 4. EAM 2011. január 28. 16:36
  „Nyugat-Berlinben is egy magas irodahaz tetejen is van egy ilyen, mar több evtizede.

  Akkoriban, amikor meg volt az NDK, a nyugatiak
  jol bevilagitottak estenkent es forgattak, hogy
  a kommunista Kelet-Berlinböl-bol is jol lassak...!

  :)))”
 • 3. Carlo 2011. január 28. 16:11
  „Szegedre Lézer lesz, bár, elférne mondjuk a Ferrarinak is egy leányvállalata, mennék oda portásnak”
 • 2. Joda 2011. január 28. 14:45
  „Minden városba kellene egy ilyen, és ehhez hasonló gyár, hogy az emberek tudjanak hová menni dolgozni.”
 • 1. olegunnar 2011. január 28. 14:35
  „Na szerintem ez megint jó kis vita poszt lesz,nemsokára jön frakk,és kezdödhet a muri.Amúgy hatalmas gratula mindenkinek aki részt vett a munkálatokban,nem semmi,hogy egy év alatt egy ekkora gyárat felépítsenek.Remélem ezután sem lesz semmi baj,és nemsokára megkezdödhet a gyártás is.Hagy jöjjön csak a városnak a bevétel.Hajrá Kecskemét,hajrá vidék.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Uniós forrásból új járműipari intézet épül a Kecskeméti Főiskolán

Az autóipari képzés egyik meghatározó centrumává válhat a Kecskeméti Főiskola egy másfél milliárd forintos fejlesztésnek a révén. Tovább olvasom