Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Felsőoktatási konferenciát tartottak Kecskeméten

A hazai felsőoktatás legfontosabb szereplőinek részvételével, „TDK - Felsőoktatás – Minőség" címmel szervezett konferenciát az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) és az Országos Tudományos Diákköri Tanács (OTDT), Kecskeméten.
A tanácskozáson a készülő felsőoktatási törvényhez is megfogalmaztak javaslatokat a résztvevők, ami a napokban nyilvánosságra került vitaanyag miatt kiemelt aktualitást adott a konferencia eredményeit ismertető sajtótájékoztatónak.

A tehetséggondozás kiemelt szerepére, valamint a felsőoktatásban egyre nagyobb problémának számító tömegesedésre szerette volna felhívni a figyelmet a „Minőségfejlesztés a felsőoktatásban" kiemelt program keretében, az Oktatáskutató Fejlesztő Intézet, valamint az Országos Tudományos Diákköri Tanács – derült ki a péntek délelőtti sajtótájékoztatón. A fenti kérdések megvitatása mellett, a felsőoktatás legégetőbb kérdéseiről is tanácskoztak Kecskeméten, ahol- többek között - előadást tartott Dr. Pálinkás József, az MTA elnöke, és részt vett Dr. Dux László, a NEFMI felsőoktatásért felelős helyettes államtitkára is. A Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozathoz kapcsolódó kétnapos országos fórum levezető elnöke és főszervezője, Dr. Szendrő Péter, az Országos Tudományos Diákköri Tanács elnöke volt.

A tanácskozáson részt vettek a felsőoktatás országos irányító szervezetek és a felsőoktatási intézmények vezetői is.
A tanácskozáson részt vettek a felsőoktatás országos irányító szervezetek és a felsőoktatási intézmények vezetői is.

A kétnapos rendezvény feladata, hogy a készülő felsőoktatási törvényben a tehetséggondozás és a tudományos diákköri munka kellő súllyal jelenjen meg. A konferencián résztvevő felsőoktatási szakemberek elfogadnak egy olyan nyilatkozatot, amely a rendezvényen megfogalmazott javaslatok, például a Tudományos Diákkörök finanszírozására vonatkozó elképzelések alapján született meg.

A tanácskozáson részt vettek a felsőoktatás országos irányító szervezetek és a felsőoktatási intézmények vezetői, a Magyar Rektori Konferencia Tehetséggondozási Állandó Bizottságának tagjai, az intézményekben működő tudományos diákköri tanácsok elnökei és hallgatói képviselői, valamint az OTDT és szakmai bizottságainak tagjai. A Városháza Dísztermében megrendezett második nap főelőadója Dr. Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke volt, aki „Tehetségeinket veszni hagyni a legnagyobb pazarlás!" címmel tartott előadást.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Vasas-szakszervezet a TE Ganz-Röck államosítását javasolja

Vegyék állami tulajdonba az állammal szemben felhalmozott tartozások ellentételezéseként a TE Ganz-Röck Zrt.-t, tartalmazza az a levél, amelyet a Népszava ismertet a pénteki számában. Tovább olvasom