Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Fringe-függők

Kecskemét – Olyan művészeket kérdeztünk a Fringe-jelenségről, akik már több alaklommal szerepeltek a kecskeméti, művészeti fesztivál színpadán. Arra voltunk kíváncsiak, ők miben látják a Fringe jelentőségét.
Egyre népszerűbb az öt éve kezdődött kecskeméti őrület, a Fringe: évről-évre több a tehetségét megmutatni kívánó fiatal és a kortárs művészet iránt érdeklődő néző is. A delmagyar.hu olyan Fringe-fellépőket kérdezett meg, akik már rutinos fellépőnek számítanak, hogy ők miben látják a kecskeméti művészeti fesztivál sikerét. Mi az, ami miatt újra jelentkeztek az idén már négy naposra bővített Fringe-re?

– Az idei a harmadik alaklom, hogy a Fringe színpadára állok. A tavalyi produkcióm után hónapokig felismertek az utcán: te vagy az a lány a Fringe-ről, nagyon jó a hangod, csak így tovább, kiabálták utánam számos alkalommal – mesélte Jakobicz Dorottya, a Kecskeméti Ifjúsági Otthon (KIO) Musical stúdiójának tagja. A 17 éves lány szerint a mai fiataloknak sok lehetőségük adódik arra, hogy megmutassák tehetségüket, de még kevesek élnek a kínálkozó alkalommal, ezért tartja jó kezdeményezésnek az öt évvel ezelőtt indult Fringe-t, ugyanis a fesztivál egyre több embert mozgat meg, mind az indulók, mind pedig a nézők köréből.

Jakobicz Dorottya harmadik alkalommal lépett színpadra a Fringe keretei között. Idén öt különböző stílusú számmal kápráztatta el a közönséget.
Dorka harmadik alkalommal lépett színpadra a Fringe keretei között. Idén öt különböző stílusú számmal kápráztatta el a közönséget.

A Step and Go Táncklub vezetőjét, Polyákné Nagy Enikőt próba után csíptük el pár szó erejéig, ő azt a tényt emelte ki a Fringe pozitív tulajdonságai közül, hogy a gyerekek – a Step and Go Táncklubba járó alsó tagozatosok – az egész városnak meg tudják mutatni, mit is tudnak. – Ez egy hangulatos fesztivál, ami a fiatalokhoz szól, más fiatalok segítségével. Erre nagy szükség van – mondta a táncoktató, aki eddig mind az öt fesztiválra készített fel gyermekcsoportokat különböző standard és latin táncokból.

– Tavaly itt veszítette el a szüzességét a zenekarunk, ugyanis erre a fesztiválra állt össze a banda – mesélte pajkos mosollyal az arcán Kovács Balázs, a Drum and Folk kecskeméti zenekar frontembere. A fiatalok – akik a népzenét, a reggae-vel és a hip-hop-pal vegyítik – idén második alkalommal indulnak a Fringe-en. – Aki tehetséges, az mindenképpen megtalálja az utat, hogy kitűnjön a tömegből, de kétségtelen, hogy nagy szükség van az olyan kezdeményezésekre, mint a Fringe, és az olyan intézményekre, mint a KIO, mert a művészeket segíteni kell az előrejutásban, főleg a fiatalokat – vallotta Kovács Balázs.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Adri nem tartja ellenfélnek VV Anikót

Nem bánná a Való Világ Bécijének kedvese, ha a fiú flörtölne villabeli társával, Anikóval! Adrienn ugyanis nem tartja ellenfélnek a villalányokat. Tovább olvasom