Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Halálos baleset az M5-ös autópályán: az áldozat nem kötötte be a biztonsági övet

Az autó felszaladt a szalagkorlátra, majd az árokba csapódott, az egyedül utazó szerb sofőr kirepült a járműből. A helyszínen életét vesztette.

Mint arról korábban beszámolt a police.hu, 2018. március 8-án 21 óra 45 perc körül az M5-ös autópálya Szeged felé vezető oldalán halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt. A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján Felsőlajos térségében egy 33 éves szerb állampolgár közlekedett BMW 120 D típusú személygépjárművével.
 

Mivel az autó sebességét feltehetően nem az út- és időjárási viszonyoknak megfelelően választotta meg, a sztráda 61-es kilométerénél felszaladt a szalagkorlátra, és onnan az árokba csapódott, ahol egy fának, illetve a vadkerítésnek ütközött. A helyszíni szemle adatai alapján az járműben egyedül utazó férfi a biztonsági övét nem használta, így az autóból kirepült. Ennek során olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

A biztonsági övet a passzív biztonsági eszközökhöz soroljuk, tehát jelentősége nem a baleset elkerülhetőségében, hanem a már bekövetkezett baleset következményeinek a csökkentésében mutatkozik meg. Tegyen a saját biztonságáért, használjon biztonsági övet! - hívja fel a sofőrök figyelmét a police.hu.

A rendőrség arra kéri a járművezetőket, hogy minden esetben az út- és látásviszonyoknak, és az adott útszakaszra vonatkozó sebességkorlátozásnak megfelelően vezessék járműveiket. A sebesség túllépése növeli a baleset bekövetkezésének kockázatát.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Országosan több mint 45 ezer laptopot adnak át a pedagógusoknak

Megkezdődött annak a több mint 45 ezer laptopnak az átadása, amelyet a digitális kompetencia… Tovább olvasom