Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Harcművészeti bemutató Kecskeméten - galéria

Kecskemét – Az Aikido, Kung-Fu és Capoeira is bemutatkozott a hétvégén rendezett XI. Nemzetközi Harcművész Bemutatón.
A tánc, az ének és a színjáték helyett ezúttal a harcművészeteké, és a fegyvereké volt a főszerep Kecskeméti Kulturális Központban. Az érdeklődők belepillanthattak a különböző harcművészetek világába, megismerhették azok történetét, alapjait és az eredetüket. A nézőket elvarázsolták a látottak. A bemutatók alatt érezni lehetett a feszültséget, a harci kiáltások, ütések hangja mellett egy légy zümmögését is hallani lehetett volna.

- Tavaly ősszel kezdtem el a Ju-Jitsut – mesélte a 8 éves Pallagi Norbert a delmagyar.hu munkatársának. - Az alapfokon már túl vagyok, és nagyon élvezem. Jellemzője, hogy főleg önvédelemre épül, nem támadásra. Éppen a csípődobást tanuljuk – meséli lelkendezve. Már szalad is a bemutatójára fehér edzőruhájában, és a narancssárga övében, ami a gyerekfokozat jele - mondta társa, aki a színpad mellől szorított Norbinak.

XI. Nemzetközi Harcművész Bemutató - KÉPGALÉRIA

- Az Aikido alapítója a XX. század leghíresebb harcművésze, Morihei Veshiba - mondja Domján Gábor mester. - Jellemzően nincsenek támadó technikája, inkább az ellenfél támadóerejét használja fel annak harcképtelenné tételére. Nyolc éves kortól ajánlott, viszont nincs felső korhatár. Van olyan szint, amit csak hatvan éves kor után lehet elérni. Kecskeméten 30-40 felnőtt és ugyanennyi gyerek űzi ezt a harcművészetet, nemtől, kortól függetlenül. Élethosszig tartó egészséges testmozgást, tartást és fegyelmet ad. Késsel, bottal és szamuráj karddal történő harcot, és ezek elleni védekezést is oktatunk.

A lelátón sok lelkes és fiatal rajongóval találkoztunk: - Egyedül jöttünk el megnézni az egyik osztálytársukat, aki Nambudozik - mesélte a 13 éves Felföldi Martin és a 11 éves húga Eperke. - Nagyon érdekes ez a rendezvény. Élőben láthatjuk azt, amit csak a filmekben. A Kung-fu bemutató tetszett a legjobban, mert az volt a leglátványosabb tették hozzá a fiatalok.

- A Capoeira egy életstílus - ezt már Makách Dániel mesélte munkatársunknak. - Valakinek ez az élete, akad, aki sportként tekint rá vagy hobbiként űzik. Egy biztos az egész életemre nagy hatással volt. Kecskeméten 10-15 fő tanulják ezt az önvédelmi stílust Formado Marcelo mestertől.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy üveg pia miatt került rá a bilincs

Őrizetbe vettek a hétvégén egy kecskeméti hajléktalant, aki egy üveg szeszesitalt próbált meg ellopni az egyik kecskeméti élelmiszerüzletből. Tovább olvasom