Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Három autó is áthajtott az elütött kutyus felett

Kiskunhalas - A csodával határos módon maradt életben az a kölyökkutya, akit egy kamion ütött el a napokban, majd három autó is áthajtott felette a kiskunhalasi Lidl áruház előtt.
A Mázli névre keresztelt kiskutyát egy kamion gázolta el Kiskunhalason a Lidl áruház előtt. Ezt követően még három személyautó is átment fölötte. Mázlija volt a kis túlélőnek, mert az elsődleges orvosi vizsgálat szerint törések nélkül, kicsit komolyabb zúzódásokkal, de sikerült kikeverednie a kerekek alól. Állatbarátok azonnal a segítségére siettek, majd a Kiskunhalasi Állatvédő Egyesület aktivistái is rövid időn belül a helyszínre érkeztek, állatorvoshoz vitték a kutyust. Mázli állapota az óta kielégítő, vannak ugyan fájdalmai, de az állatorvos szerint jó esélye van a teljes felépülésre.

Mázli csodával határos módon úszta meg a kalandot.
Mázli csodával határos módon úszta meg a kalandot.

A kiskunhalasi állatvédők évente több száz balesetet szenvedett, állatkínzásnak kitett, vagy utcára került kutyát és macskát mentnek meg. Munkájukat egyre nagyobb társadalmi elismerés övezi, hazai és külföldi szakmai kapcsolataik révén egyre magasabb színvonalon látják el tevékenységüket a Halasi Állatsegítő Alapítvány támogatásának köszönhetően, az önkormányzattal és más hasonló civil szervezetekkel együttműködve.

Olvasóink írták

 • 8. randika 2011. április 02. 18:25
  „annyira édes kis pofija van!!!remélem lesz gazdija is gyorsan:)ha mi nem hoztunk volna már el 2 menhelyes kutyát esküszöm elhoznám ha keresztény ha muszlim akkor is:)”
 • 7. Onis 2011. április 02. 18:23
  „Hát ő tényleg mázlista volt:)hajrá Mázli!”
 • 6. Wacky 2011. április 02. 17:35
  „"Mázli állapota az óta kielégítő"

  az "azóta" szót egybe írjuk, már boccs!!

  "de az állatorvos szerint jó esélye van a teljes felépülésre" ha csak zúzódása volt akkor nagyon valószínű... egy kis szeretet még a lelkén is segít, aranyos eb :))”
 • 5. Jozsoci 2011. április 02. 16:18
  „Talán "névadó ünnepséget" kellett volna írni. Az "átkosban" csak az kapott vállalati segélyt, aki ilyenre vitte a gyermekét. Nem kéne szavakon lovagolni. Egyébként nem hiba, ha ha egy kutya is keresztény.”
 • 4. Nátrix73 2011. április 02. 16:14
  „Elég szomorú, hogy milyen sok az olyan autós, aki szemrebbenés és lelkiismeret-furdalás nélkül hajt át élő, érző lényeken, hogy arról a néhány ... (ide mindenki helyettesítse be a legtrágárabb, leginkább becsületbe gázoló szavakat, amiket csak ismer) embertársunkról ne is beszéljünk, akik direkt utánakapják a kormányt egy-egy átszaladó kutyának, macskának. Sajnos utaztam már ilyen sofőr mellett is.”
 • 3. Nátrix73 2011. április 02. 16:10
  „2. ferdzso 2011.04.02. 14:15

  "A Mázli névre keresztelt kiskutyát egy kamion gázolta el Kiskunhalason a Lidl áruház előtt." A cikk első mondata. Szerintem varadipal barátunk a "keresztelt" szóba kötött bele. Annyiból jogos, hogy a keresztség valóban keresztény szentség, varadipal ugyanakkor azt felejti el, hogy számos olyan szavunk van, ami idővel másodlagos jelentéseket kapott. Ilyen a "keresztelni" is, ami azóta a köznyelvben a "nevet adni" jelentéssel egészült ki. Valóban pontatlan fogalmazás, de szerintem csak az lát benne szentségtörést, aki akar.”
 • 2. ferdzso 2011. április 02. 14:15
  „"1"! váradi...Nem a cikket nem értem , hanem a hozzászólást. (Gyorsan elolvastam párszor, de akkor sem.)Meg magyaráznád, mert szerintem, sokan mások sem értik, hogy mi köze a "Mázlinak" a kereszténységhez?!”
 • 1. varadipal 2011. április 02. 13:37
  „Azért a keresztelőn én is ittam volna egy pohár bort az eb egészségére. Hogy a firkász honnan vette a kiskutya keresztény mivoltát, azt nem írta meg.Ha a kutya muszlim volt, akkor a cikkíró ferdít!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Látogatói rekordot döntött a kiskőrösi Agrár Expo

Több mint nyolcezren voltak kíváncsiak a magyar élelmiszerek, hungarikumok népszerűsítését célul tűző rendezvényre. Tovább olvasom