Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Három év börtönbüntetést kapott három kecskeméti strici

A vádlottak egy nőt erőszakkal az autójukba ültettek, egy lakásban bezárva tartották, és prostitúcióra akarták kényszeríteni.
Három-három év börtönbüntetésre ítélt a Kecskeméti Városi Bíróság első fokon három vádlottat. A vádlottak egy nőt erőszakkal az autójukba ültettek, egy lakásban bezárva tartották, és prostitúcióra akarták kényszeríteni. Negyedik, többszörösen visszaeső társuk öt év fegyházat kapott.

A vádirat szerint az első- és a másodrendű vádlottak 2010 tavaszán a 44. számú főúton erőszakkal az autójukba ültettek egy prostituáltat, és vádlott-társaikkal együtt arra akartak kényszeríteni, hogy egy kecskeméti lakásban prostituáltként dolgozzon, az ebből származó bevételt pedig adja át nekik. A sértettet folyamatosan őrizték, telefonját is elvették. Mivel tiltakozott, az első-, a harmad-, és a negyedrendű vádlott megütötte, ennek következtében nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A sértettnek négy nap elteltével a lakás erkélyéről sikerült egy járókelőtől segítséget kérnie.

Az ügyészség a másodrendű vádlottat azzal is vádolta, hogy volt élettársát prostitúcióra kényszerítette. Az ügyész az ítéleteket tudomásul vette, a négy elítélt fellebbezett. Mivel az ügyész tudomásul vette az ítéleteket, másodfokon nem lehet súlyosbítani a büntetéseket.

Az elsőrendű vádlottat a bíróság szabadlábra helyezte a jogerős ítéletig, mert indoklása szerint a kiszabott hároméves börtönbüntetésből az előzetes letartóztatásának beszámításával már kettőt letöltött, így a szökés, elrejtőzés veszélye nem áll fenn. A bíróság elutasította a másodrendű vádlott szabadlábra helyezési kérelmét, ő a döntés ellen fellebbezést jelent be. A harmadrendű vádlottat szabadlábon hagyta a bíróság a jogerős ítélet megszületéséig.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Súlyos sérültek az 5-ös főúton történt balesetben - galéria

Két ember megsérült, mikor két személyautó és egy furgon karambolozott Kecskemétnél. Az 5-ös főutat… Tovább olvasom