Délmagyar logó

2019. 05. 21. kedd - Konstantin Még több cikk.

Hazajöttek nyaralni

Kecskemét - Nagyváradról érkezett az a 17 fős csoport, amely egy hétig ingyen nyaralhatott a Hírös városban. Kecskemét egyik nevezetességét sem hagyták ki a gyerekek.
Tizenhét nagyváradi általános iskolás és tanáraik élvezhettek egy teljes hetet Magyarországon teljesen ingyen. A gyerekek nyaralásának anyagi fedezetére még márciusban szerveztek a kecskeméti Lions és Rotary klubok jótékonysági estet, ahol a Nagyváradi Állami Színház Szigligeti Társulata szórakoztatta a nagyérdeműt a Katona József Színházban.

A szervezők az egy hetes nyári kikapcsolódás fő céljaként az erdélyi gyerekek magyarságtudatának erősítését, és tartalmas vakáció eltöltését jelölték meg. A csoport ellátogatott a Szórakaténusz Játékmúzeumba, a Kecskeméti Rajzfilmstúdióba, megtekintették a főteret övező épületeket, az Országzászlót, és a strandon is pancsolt egy napot a négy általános iskola kitűnő tanulóit tömörítő társulás.

A gyerekek nemcsak Kecskeméten belül mozogtak: voltak a fővárosban, Ópusztaszeren, Bugacpusztán, és ellátogattak a Magyar kertbe, illetve a Tiszakürti Arborétumba is.hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egezsegedre, Kechkemet!

Gulyás, puszta, barackpálinka, nemcsak húsz éve voltak városunk kuriózumai. Csupán a keret változott: mindezt egy pezsgő, fiatalos városban kapjuk meg. Tovább olvasom