Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Hírös Hét Fesztivál: Legyen valami pezsgés

Kecskemét – Csütörtök este a finom ízeké és a pörgős zenéé volt a főszerep a Hírös Hét Fesztiválon. Míg a nagyszínpadon a Hooligans dübörgött, addig azok, akik nem akarták, hogy „legyen valami pezsgés", a Hírös Vacsorát kóstolhatták meg.
- Harmadik alkalommal hirdettük meg a vacsorát, közel ötszáz vendéget szolgálunk ki – árulja el Garaczi János, a vacsora főszervezője. Az ezer forintos jegyért ebben az évben grillezett ételeket kóstolhatott meg a nagyérdemű: flekken, csirkemell, és más finomságok voltak terítéken. A törekvés célja, hogy a befolyt összegből olyan gyermekek iskoláztatását támogassák, akik valamilyen szociális gonddal küzdenek. – Próbálunk segíteni. A gyerekek íróeszközöket, tankönyveket és más – az iskolához elengedhetetlen – dolgokat kapnak.

A nagyszínpad környékén szinte mozdulni sem lehetett, amikor a Hooligans a húrok közé csapott. Habár a fiúk kis késéssel indítottak, Csipáék magabiztosan maguk köré gyűjtötték a nézősereget.

Szenzációs hangulat és hatalmas tömeg a Hooligans koncerten - GALÉRIA

A közel másfél órás koncerten a tömeg fokozatosan csoportokba rendeződött. Míg hátul csak ácsorogtak, s néha tapsoltak, addig legelöl óriási pörgésnek lehettünk szem- és fültanúi. Pogó, hajdobálás, ördögvilla, eszeveszett ordítás… minden, ami nem hiányozhat egy rock koncertről.

Akik mindezektől távol akartak maradni, azoknak természetesen továbbra is nyitva állt a borutca. Habár a Hírös Hét Fesztivál megnyitóján a pincészetek még a melegre panaszkodtak – hiszen bort leginkább kellemes hűvös időben, 23-24 fokban a legjobb fogyasztani – úgy tűnik ez mégis az előnyükre vált, hiszen óriási forgatag alakult ki az esti órákban. – Én leginkább csak az ismerősök miatt jöttem be, de meglepően sokan vannak. A meleg szinte elviselhetetlen ebben a tömegben és még a padok is foglaltak – válaszol Deák Dorina amikor arról kérdezzük, hogyan is érzi magát a fesztiválon.

Hírös vacsora - jótékonysági vacsoraest Kecskeméten - GALÉRIA

- Lehet, hogy a hőség miatt nem élvezhető túlságosan a koncert, de látszik, hogy mi vagyunk kevesebben, óriási a tömeg a nagyszínpad előtt. Rengetegen vannak itt ma este, ilyenkor döbbenünk rá, hogy mennyi embert nem ismerünk a saját városunkból! – teszi hozzá Kun Petra. - Összességében jól telik a nap, szombaton mindenképpen itt leszünk a tűzijátékon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Hét témája: a kecskeméti Hírös Hét Fesztivál

A Hét témája című rovatunkban ezúttal arra voltunk kíváncsiak, mennyire elégedettek a kecskemétiek a… Tovább olvasom