Délmagyar logó

2019. 05. 24. péntek - Eszter, Eliza Még több cikk.

História Park: még áprilisban megkérik az építési engedélyt

Kecskemét - Már kidolgozták a Kecskemétre tervezett História Park üzleti terveit, ám annak helyszínéről még mindig nem nyilatkoznak az illetékesek. Az alapkő letételét idén szeptemberre ígérik.
Jelenleg is tárgyalnak az állami szervekkel a Kecskeméten megvalósuló História Park befektetői annak érdekében, hogy egy átfogó egyezség szülessen a pénzügyi finanszírozáshoz - értesült a delmagyar.hu.

A beruházással kapcsolatos legfrissebb információ, hogy a napokban Kecskeméten járt Francois Nicolas, a projekt cég egyik ügyvezetője, aki elmondta, továbbra is bíznak benne, hogy 2013-ban már látogatókat fogadhatnak a kecskeméti História Parkban. Ehhez azonban 15-15 millió forintos tagi kölcsönt kértek a História Park munkáit végző Történelmi Témapark Kft.-ben 25%-os tulajdonrésszel bíró Bács-Kiskun Megyei Önkormányzattól és Kecskemét Megyei Jogú Város önkormányzatától is.

Történelmi csaták élőben

A középkori elemekből álló fogadófaluban éttermek, kávézók és kézműves boltok kapnának helyet és egy korabeli stílusú szálló építését is tervezik. Az elképzelések szerint a nándorfehérvári csatát 2500 fős nézőtér előtt elevenítenék fel, egy másik színtéren Szent István király uralkodását mutatnák be, s láthatóak lennének a Hunyadiak dicső évtizedei is. A beruházás mintegy 83 millió euróból valósul meg, tehát mintegy 24 milliárd forintból.

Mint megtudtuk, az ügyvezetés által összeállított féléves költségvetés tartalmazza a magyar ügyvezető bérét és annak járulékait, a management és pénzügyi tanácsadás költségeit, az alvállalkozói költségeket, valamint a szükséges utazási költségeket és marketing kiadásokat. A benyújtott számítások alapján a Kft. féléves költségvetése mintegy 30 millió forint lesz, melyet fele-fele arányban kértek biztosítani a megyei és a városi önkormányzattól, és ezt a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat már el is fogadta.

Francois Nicolas beszámolt arról is, hogy áprilisban szeretnék benyújtani az építési engedélyt, majd szeptemberre tervezik az ünnepélyes alapkőletételt. Ha minden jól alakul, 2013-ban már látogatókat fogadnának a História Parkban, ahol összesen ezer ember foglalkoztatását tervezik – mondta a francia üzletember.

Olvasóink írták

 • 4. olegunnar 2011. április 07. 06:09
  „Szerintem van 30 millája,de mivel a város is tulaj lesz,ezért neki is van kötelezettsége.”
 • 3. kekeczke 2011. április 06. 17:40
  „2013-ban már látogathatókat fogadhatnak ? :D”
 • 2. kecskeméti2 2011. április 06. 16:55
  „Én sem értem. a nagy francia befektetőnek nincs 30 millája? csúnya egy történet lesz akkor ebből.”
 • 1. N.P. 2011. április 06. 16:25
  „Azzal kezdik, hogy kérnek egy kis kölcsönt. Ha ez egy 24 milliárdos beruházás és ezt nem állami pénzből akarják megcsinálni akkor ez a 30 milla nem oszt, nem szoroz........”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendőrkézen a fojtogató utcai rabló

A rendőröknek a sértett segítségével sikerült elfogni azt a 26 éves férfit, aki kedd délután fojtogatott, majd kirabolt egy sétáló nőt Baján. Tovább olvasom