Délmagyar logó

2019. 04. 21. vasárnap - Konrád Még több cikk.

Igazi szüleihez menne haza a két megmérgezett kisfiú

Az igazi szüleikhez szeretnének hazamenni a kórházból azok a kisfiúk, akiket nevelőanyjuk mérgezett meg kedden egy Baja melletti tanyán.
Ezt állítja a gyerekek édesapja, aki az RTL Híradónál jelentkezett. A két kisfiút meglátogatta a kórházban, a gyerekek részletesen elmesélték neki, hogy a nevelőanyjuk hogyan mérgezte meg őket, és az örökbe fogadott kislányt, aki meg is halt.

A férfi csütörtök délután telefonált az RTL Híradó szerkesztőségébe, azt mondta, nem tudja tovább magában tartani a történteket. Feleségével együtt 6 gyereket neveltek, de évekkel ezelőtt mindet elvették tőlük, mert rossz anyagi körülmények között éltek.

Az édesapa azt mondja, meglátogatta a kisfiait a kórházban. Testileg jól vannak, de lelkileg nagyon megviselte őket, amit a nevelőanyjuk tett. Azt mesélték, végig kellet nézniük, ahogyan nevelt testvérüket megöli a nő.

A férfi úgy tudja, a gyerekeket újra nevelőszülőkhöz akarják küldeni, és már ki is jelölték a családot. Nem érti, hogy őket miért nem kérdezte meg senki, annak ellenére, hogy ők folyamatosan tartották a kapcsolatot a gyerekekkel, és azt is egyértelművé tették, szeretnék visszakapni őket, amint lehetséges.

Az apa szerint a 8 és 11 éves fiai is azt mondták, hozzájuk szeretnének hazamenni.

Olvasóink írták

 • 13. mazsolaszolo 2011. július 23. 19:52
  „Ha egyszer a vér szerinti szülőktől elvették, akkor azok szépen felejtsék el a gyereket. Ne bolondítsák őket azzal, hogy, hogy visszahelyezik oda, ahonnan egyszer más kiemelték. Remélem, hogy ezúttal a gyámügynek esze is lesz, és a helyén. Az kedves "édes szülőket" oda sem szabadni engedni a kölykök közelébe, hogy MOST, amikor (legfőképpen) érzelmileg BETONSTABIL emberi kötésekre, támaszokra lenne a legnagyobb szükségük, olyan embereket kapjanak a nyakukba, akik egyáltalán nem azok - hiszen egyszeer már csődöt mondtak szülőként.

  Azt pedig mindenki felejtse már el, azt a téves és előítélettől átitatott okoskodást, hogy a nagycsalád egyenlő a romákkal, a nagy szegénység szintén. Ha jól tudom, akkor ezek a kiskölykök Kalocsa környéki kis falvakból valóak. Na arrafelé van szegénység, volt mindig is, még a kádári jólét idején is, nem kellett ahhoz romának születni, hogy az ember megtapasztalja a móriczi vagy a Sántha Ferenc megrajzolta Nyomort.

  Remélem, hogy a fiúk ilyen borzalmas trauma után tisztességes ellátást kapnak - minden téren. Mint ahogyan írtam is korábban: pszichiáter, gyámügy, új nevelőszülő, drasztikus környezetváltozás. Akkor van némi esélyük a boldogabb jövőre. Vagy inkább: van esélyük az Életre.”
 • 12. jozko 2011. július 23. 19:22
  „Többre, többre!
  Tessék, hölgyek, urak, csak folyvást!
  Ki nem kaszált még ezen a szerencsétlenségen?

  Mi lesz ebből?
  Emberkereskedelem?
  Húspiac?

  Lassan ott tartunk, hogy a gyerekeket be kellene tenni a tanúvédelmi programba -
  és örökre eltüntetni a szenzációhajhászók elől!
  Most jönnek majd a pénzért árult beszámolók....
  Olyanoktól, akik ott sem voltak, de "első kézből" hallották.”
 • 11. deszkás 2011. július 23. 18:48
  „NIEMAND! Hát pénz a mozgatórugó. Miskolc környékén ez bevett szokás:pl anyuka beadja a négy gyereket állami gondozásba a testvére meg kiveszi és gyerekenként cca havi 50 000ft + juttatások (ruhapénz, O napközitérités.....) esetleg a gyerekek még a lakásukat se hagyják el.És ezt senki még az Orbán kormány se veszi észre.”
 • 10. niemand 2011. július 23. 14:20
  „A gyerekeket sajnálom, de egyszer állami gondoskodás, utána vissza. Nem kellene kicsit következetesebbnek lenni? Hogy javultak meg ennyire a körülmények hirtelen?”
 • 9. keresztény 2011. július 23. 12:01
  „"Igazi szülő" az aki szereti és gondját viseli a gyermeknek!”
 • 8. Micimacko85 2011. július 23. 10:51
  „De nem a magyar gyarapszik velük, hanem a c...ny. Az nem ugyanaz! Lassan mi leszünk a kisebbség, és nem ők. Egyszer olvastam valahol, egy csoki ember levelét, amiben leírja, hogy milyen lesz Magyarország a mondjuk 50 év múlva. Szerinte <moderálva> fogják uralni az országot, mert már most vannak közöttük diplomások, és mi magyarok pedig leszünk a kisebbség. Döbbenetes volt olvasni, de lassan tényleg ott tartunk, hogy hihető, amit jósolt. Szisztematikusan leírta, hogy milyen lépések után és hova fognak eljutni, és eddig jó úton járnak. Mi magyarok annál kevésbé, sajnos.”
 • 7. Cinea 2011. július 23. 10:00
  „A tv-ben azt mondták, az "édes"szülők eddig havonta egyszer látogatták a gyerkeket, és felajánlották nekik, h a körülményekre tekintettel többet lehetnek velük, de azok nem kívántak élni a lehetőséggel, ezután is elég nekik a havi 1 alkalom. Fel nem foghatom, mit tud az ilyen szülő, h ennek ellenére mégis hozzájuk kivánkoznak a gyerekek???? 6 gyerek szanaszét... de ezek legalább tettek valamit, h ne fogyjon a magyar”
 • 6. deszkás 2011. július 23. 09:44
  „Majd akit az a gyámhatóság 3 óra alatt kijelölt! :((”
 • 5. pinksugar 2011. július 23. 09:17
  „4! A hurok egy biztos fogamzásgátló. Nem kell rögtön az árnyoldalit látni. Igen persze lehet teherbeesni az mellett is, de nem ez a tendencia. Ezideig az IUD a legbiztonságosabb. De jó, vegyük,hogy terhes maradt valaki, nem tudom azt tudja-e,hogy igazolt IUD melletti terhesség megszakítása ingyenes!!! Tehát nincs kifogás,csak nyafogás,és felelőtlenség!!! 2011-et írunk,tehát a fogamzságátlás senkinek nem akadály!!!!!”
 • 4. bambinaXX 2011. július 23. 09:09
  „3! az élet soxor árnyaltabb ennél: hurok mellett is teherbe lehet esni, több ilyen esetet ismerek..
  de abban egyetértünk, hogy ne csináljon gyereket az, aki nem tudja eltartani.
  ugyanakkor biz. családok kapnak állami segítséget(segélyeket), önkormányzati lakást - mert ők "kisebbség".. majd lelakják, borzalmas állapotban hagyják ott. nincs ez így jól.”
 • 3. pinksugar 2011. július 23. 08:55
  „Minek kellett 6-ot szülni? Ha tudom,hogy nem igazán fényesen élek, akkor szülök 2-őt. és azokat tisztességesen, a lehetőségeimhez méltóan felnevelem. Nem hallottak ezek a fogamzásgátlásról?? Írtózom ezektől az állat fajhoz hasonlító,csak ösztönből szexelő, és fialó embernek kinéző nem tudom miktől!!! Előre kellene gondolkodni. Egy méhen belüli eszköz jelenleg 5000.-,és ez 10 évre megoldja a teherbeesést. Nem tudnak meghatni, mitöbb elítélem őket, és biztos nem engedném őket gyermeket nevelni.”
 • 2. csillogás 2011. július 23. 08:35
  „"rossz anyagi körülmények között éltek." szerinted miért?”
 • 1. KamuNeni 2011. július 23. 08:33
  „Miert vesztettek el oket eloszor is? Ha annyira karjak akkor miert voltak nevelo csaladban? Nem ertem”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Anna-bál: előételként virágporos libamáj praliné

Virágporos libamájpraliné, lilahagyma lekvár, lestyános sült padlizsánkrémleves és fügés mustármártás is kerül majd az Anna-bál vendégeinek tányérjára július 23-án. Tovább olvasom