Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 3°C Még több cikk.

Így készül a KNKSE a következő idényre

Kecskemét - A Kecskeméti NKSE, Korsós Miklós vezetőedző irányításával augusztus 1-jén kezdi a felkészülést a 2011-2012-es bajnoki idényre.
A Kecskeméti NKSE, Korsós Miklós vezetőedző irányításával augusztus 1-jén kezdi a felkészülést a 2011-2012-es bajnoki idényre. Az első hetek kemény alapozással telnek majd, és a későbbi labdás edzéseknél is hetente ötször találkoznak a lányok, olvasható a KNKSE blogján. A csapatról és a következő idényre való készülődésről Bogdándy Ferenc, a KNKSE alelnöke beszélt.

- A nyár a csapatépítés időszaka, hol tart a KNKSE?
- Az elképzelésünk szerinti csapat kezd kialakulni, de még nem végeztünk a munkával. Annak ellenére, hogy augusztusban már elkezdődnek az alapozó edzések, még néhány játékossal tárgyalásban vagyunk.

- Ez azt jelenti, hogy átalakul a csapat?
Igen, ami ezekben az időszakokban szerintem minden csapatnál megszokott. Lesznek távozó lányok, akik tanulmányaik, illetve egyéb okok miatt válnak meg a csapattól, de természetesen helyükre jönnek lelkes, ambiciózus játékosok.

KNKSE - Bőcs mérkőzés. Fotó: Koller István.
KNKSE - Bőcs mérkőzés. Fotó: Koller István.

- Milyen célt tűztek ki a következő idényre?
- Erről még korai beszélni, de az biztos, hogy az eddig elért eredményünk megtartása alapkövetelmény. Mindez a most megkezdett felkészüléstől, a csapat egységéről és a pénztől is függ.

- Utóbbi sok helyen fejtörést okoz. A KNKSE-nél hogyan alakulnak az anyagiak?
- Elsődleges szempont, hogy tartozásaink ne legyenek, mert ezzel kezdeni egy bajnoki idényt minden tekintetben lehangoló. Nálunk ilyen sosem volt és reményeink szerint nem is lesz. Támogatások terén pedig igen kemény munkával tudunk szponzorokat találni, melyben a mostani sporttörvényi változás segítségünkre lehet.

- Életbe lépett az új sporttörvény, hogyan hathat ez változás a csapat működésére?
- A sporttörvény egy lehetőség, melyhez rengeteg munka kell, hogy belőle pénzre váltható támogatás szülessen. Természetesen dolgozunk ezen is. Több elképzelésünk is van, a megvalósításhoz pedig idő szükség. Számításaink szerint a spottörvény adta lehetőségekből reálisan csak az év vége felé származhat bevétel.

- Mit vár a szeptembertől kezdődő idénytől?
- A távozó játékosoknak lehetőséget, új kihívásokat, a hozzánk érkezőknek pedig sok és örömteli munkát, közös sikereket kívánok.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dosso közel Izraelhez

A Kecskeméti TE-ben szereplő elefántcsontparti támadó, Sindou Dosso közel áll ahhoz, hogy az izraeli… Tovább olvasom