Délmagyar logó

2019. 05. 26. vasárnap - Fülöp, Evelin Még több cikk.

II. János Pál pápáról nyílt kiállítás Kecskeméten

A néhai II. János Pál pápa magyarországi látogatásán, valamint boldoggá avatási ünnepségén készített fotókból nyílt kiállítás a Karol Wojtyla Barátság Központban, Kecskeméten.
- Nekünk, magyaroknak is nagy adomány volt a lengyel pápa tevékenysége, és az abból leszűrhető üzenet, ami a közösségépítés, a gyengékkel, megkeserítettekkel, árvákkal, betegekkel közös imádság és munka – fogalmazott a tárlat megnyitóján Magyar Anna, a Csongrád megyei Közgyűlés elnöke.

Farkas P. József, a Karol Wojtyla Barátság Központ igazgatója elmondta, hogy a kiállítás alapanyagául szolgáló MTI fotók mellé kiegészítésképpen néhány olyan felvétel is került, amely a Rómából elindult szent ereklye krakkói hazatérését ábrázolja, két fényképet pedig az L'Osservatore Romano című vatikáni laptól kaptak.

A fotótárlat vándorkiállítás egy hónapon keresztül lesz látható a Karol Wojtyla Barátság Központban.
A fotótárlat vándorkiállítás egy hónapon keresztül lesz látható a Karol Wojtyla Barátság Központban.

A fotótárlat vándorkiállítás, amely egy hónapon át, a Karol Wojtyla Barátság Központ alapításának ötéves évfordulója eseményeinek befejezéséig lesz Kecskeméten látható. Az anyag később a II. János Pál pápa emlékét, majd a lengyel-magyar barátságot ápoló intézményekben lesz látható.

A rendezvényen Magyar Anna elmondta, hogy a 2007-ben létrehozott Lengyel-Magyar Barátság Napjához, azaz március 23-hoz köthető rendezvény jövő évi helyszíne Ópusztaszer központtal Csongrád megye lesz. A megyei közgyűlés elnöke - akit idén áprilisban Branislav Komorowski lengyel köztársasági elnök a Lengyel Köztársasági Érdemrend Tiszti Keresztjével tüntetett ki - emlékeztetett arra, hogy Lengyelországban és Magyarországon felváltva ünneplik meg ezt a napot, amelyen az államfők is találkoznak.

A Kecskeméten működő Karol Wojtyla Barátság Központban hátrányos helyzetű embereket fogadnak. – Lelki segítés, munkára visszavezetés is a tevékenységi körünkbe tartozik, de egészségvédő és szenvedélybetegeket ellátó programunk van – mondta Farkas P. József. Mint kifejtette, támogatóiknak, aktivistáiknak köszönhetően naponta 120-130 szegény ember ellátására vállalkozhatnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

40 éves a kecskeméti rajzfilmstúdió - fotók

A kecskeméti rajzfilmstúdió július 1-jén ünnepelte alapításának 40. évfordulóját. Ebből az… Tovább olvasom