Délmagyar logó

2019. 06. 18. kedd - Arnold, Levente 19°C | 27°C Még több cikk.

Ittasan ütötte el az idős nőt, otthagyta az autóbejárón

Cserbenhagyta az elütött asszonyt Kecskeméten. Soha ne vezessenek ittasan! Soha!

Kecskeméten, a Mályva utcában január 21-én 11 órakor egy 64 éves helyi férfi az általa vezetett Chevrolet Aveo típusú személygépkocsival ittas állapotban közlekedett. Haladása során járművével az úttestről jobbra lehaladt, és ott elütötte az egyik ingatlan bejáróján tartózkodó 78 éves asszonyt, aki könnyű sérülést szenvedett. A balesetet követően a sofőr a helyszínről úgy ment tovább, hogy nem győződött meg arról, hogy a nő megsérült-e, segítségnyújtásra szorul-e.

A járőrök a balesetet követően 50 percen belül otthonában fogták el a férfit. A sofőrt előállították a rendőrök, vele  szemben járművezetés ittas állapotban vétség és segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Kecskeméti Rendőrkapitányság - írta a police.hu.


A rendőrség arra figyelmeztet: az alkohol már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést. A szeszesital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek, lassabban mozognak a szemet mozgató izmok, és a mentalitásban is kedvezőtlen változások történnek.

Hazánkban zéró tolerancia van érvényben, mely a szeszesital fogyasztásának teljes tilalmát jelenti a gépi meghajtású jármű vezetője részére, a jármű vezetése előtt és alatt egyaránt. Soha ne üljön ittasan gépi meghajtású jármű volánja mögé, valamint olyan járműbe sem, melyet láthatóan ittas személy vezet! Ne engedje meg családtagjának, rokonának, barátjának, ismerősének sem, hogy ittas állapotban gépi meghajtású járművet vezessen!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Apa és 13 éves fia sérültek meg súlyosan a tázlári balesetben - galéria

Apa és 13 éves fia sérültek meg súlyosan a tázlári balesetben - galéria
Kisbusz és személyautó ütközött össze szombaton késő délután. Tovább olvasom