Délmagyar logó

2019. 06. 17. hétfő - Laura, Alida 20°C | 28°C Még több cikk.

Ivkovics: Annyit se mondtak, hogy bocs, hibáztunk

Bár Sztojan Ivkovics még nem tette túl teljesen magát a viharos pécsi búcsún, mégis minden idegszálával az átalakított kecskeméti kosárlabdacsapat sikeréért küzd.
- A nyíregyházi és a pécsi felkészülési torna megnyerése után hazai környezetben diadalmaskodott a Kecskemét a Gazdavár-kupán. Ezek után nagy összegben is merne fogadni arra, hogy új csapatával bejut a legjobb nyolc közé az új bajnokságban?
- Egy kosárlabdaedzőnek semmi keresnivalója a fogadóirodában. A cél a felsőházi rájátszás, ez nem vitás, ehhez pedig eredményesen kell szerepelnünk az alapszakaszban. Hiszek a sikerben, miért ne juthatnánk be a negyeddöntőbe? Más nyugodtan tegye fel ránk a pénzét, de én nem fogadok.

- Honnan hová jutott el mostanáig, mióta aláírt a hírös városba?
- A nulláról kezdtünk mindent. Május végén, június elején még nemhogy csapat, klub sem volt. A keret is teljesen új, szétszéledt a régi brigád. Aztán szépen, lassan elkezdtünk építkezni. Ezek a srácok már néhány hét után csapatként küzdenek. Egységesek leszünk, és erősek.

Ivkovics: Annyit se mondtak, hogy bocs, hibáztunk...
Ivkovics: Annyit se mondtak, hogy bocs, hibáztunk...

- Milyen érzés volt a Kecskemét-Pécs mérkőzésen a hazai kispadon ülni?
- Közel sem olyan fura, mint a Pécs-Kecskeméten a vendégen. De ez a szituáció gondolom, nemcsak nekem volt különös, hanem a játékosok közül Wittmann Krisztiánnak, Dénes Gábornak, Tóth Norbertnek és Bencze Zoltánnak is. Nem rajtunk múlott, hogy nem maradtunk Baranyában, a távozásom okai ismertek. Teljesen bizonytalan volt a folytatás, kihúzták a lábunk alól a talajt. A klubvezetők végül mégis engem kiáltottak ki bűnbaknak, és még annyit se mondtak, hogy bocs, hibáztunk. Valamit mégis jól csináltam, ha a fél csapat jött utánam.

Szedeák-verő kecskeméti fiatalok

A korábban a szövetségi kapitányi tisztséget is betöltő Ivkovics kiemelte, nemcsak az élvonalban, hanem a másodosztályban is érdemes lesz odafigyelni a kecskemétiekre. Példaként kiemelte, hogy az NB I B Keleti csoportjának nyitányán a tehetséges fiatalokból álló Kecskeméti Főiskola csapata, 91-71-re páholta el a szegedi együttest, a Szedeákot.

- Feltűnő, hogy nemcsak a magyar mag képviseli a nívót, a légiósok is magas színvonalon kosárlabdáznak. Ez különösen igaz a szerb Zlatko Bolicsra.
- Pedig az eredeti tervek szerint őt le sem igazoltuk volna. Miután azonban hiába vártunk a tavalyi idényt Szolnokon kezdő, Zalaegerszegen befejező Don Wilsonra, elkezdtünk egyeztetni Boliccsal. Nagyon jól jártunk vele. A többi külföldivel voltak kisebb-nagyobb problémák. Kestutis Marciulionis tíz kiló súlyfelesleggel érkezett, Ian Johnson ujjtöréssel, Mike Dale pedig egy pocsék idény után. A szezonnyitóra mind a hárman százszázalékos állapotban lesznek, azt garantálom.

- Eltökélt, mint mindig. Csak azért is a kosárlabda fellegvár lesz Kecskeméten?
- Ezen dolgozunk. És nemcsak ábrándozunk, hanem valóra is váltjuk az álmainkat. Nem ez lenne az első példa ebben az országban arra, hogy a semmiből hirtelen lesz valami. Kemény munka vár ránk.

Ivkovics még nem tette túl teljesen magát a viharos pécsi búcsún, mégis minden idegszálával a sikerért küzd.
Ivkovics még nem tette túl teljesen magát a viharos pécsi búcsún, mégis minden idegszálával a sikerért küzd.

- Zökkenőmentes volt a váltás? Mit szólt a család a költözéshez?
- Sok minden szólt Pécs mellett - szinte minden. Ennek ellenére jó döntés volt Kecskemétre jönni, jól érezzük itt magunkat. Gyorsan beilleszkedtünk. Timi főz, a gyerek az óvodában. Én meg rohanok a csarnokba edzést tartani…

Béres Tímea majdnem szegedi lett

Sztojan Ivkovics felesége, Béres Tímea felhagyott a kosárlabdázással a nyáron. Pedig sokáig úgy tűnt, hogy a legutóbb Brnóban szereplő, a Valenciennes-nel Euroliga-győztes, sokszoros válogatott center a Szeviép-Szeged játékosa lehet, végül azonban mégsem írt alá a Tisza-partiakhoz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zuschlag-per: a politika megpróbálta befolyásolni a pályázatokat

A politika minden időszakban megpróbálta befolyásolni az európai uniós ifjúsági pályázatokat, de az EU szigorú döntési mechanizmusa miatt nehezebb volt ezeket a kéréseket teljesíteni. Tovább olvasom