Délmagyar logó

2019. 07. 17. szerda - Endre, Elek 16°C | 25°C Még több cikk.

Jogosnak érzi 86 milliós végkielégítését a volt BKV-s

A 14. rendű vádlott, Szalainé Szilágyi Eleonóra meghallgatásával folytatódott a Kecskeméti Törvényszéken az úgynevezett BKV-ügy tárgyalása.
Hagyó Miklós volt szocialista főpolgármester-helyettest és 14 társát bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel és más bűncselekményekkel vádolja a Központi Nyomozó Főügyészség. Az ügy vádlottjai az ügyészség szerint összesen másfél milliárd forint vagyonvesztést okoztak a BKV-nak azzal, hogy felesleges szerződések megkötésére vették rá a közlekedési társaság vezetőit. A közlekedési vállalatnál esetenként tízmilliók mentek el a menedzserszerződések alapján kifizetett végkielégítésekre is.

A vádirat szerint Szalainé Szilágyi Eleonóra tizennegyedrendű vádlott, a BKV humánpolitikai igazgatója 2008. január 24-én megállapodást kötött Antal Attila vezérigazgatóval a munkaviszonyának 2008. december 31-ével közös megegyezéssel való megszüntetésére. Jutalom címén 16,4 millió forintot, végkielégítés címén 69,8 millió forintot, összesen 86,2 millió forintot fizettek ki neki.

Szalainé Szilágyi Elenonóra több millió forintos végkielégítésére és továbbfoglalkoztatására 2009 júliusában derült fény. A humánpolitikai igazgatónak ugyanis hiába fizettek ki 2008-ban mintegy százmillió forint végkielégítést, havi 1,2 milliós fizetéssel a cég továbbra is foglalkoztatta. A vállalat volt humánpolitkai igazgatója különösen nagy kárt okozó csalás bűntettének vádja miatt áll a bíróság előtt.

Szalainé Szilágyi Eleonóra az őt érintő egyik vádponttal kapcsolatban vallomást tett, a BKV menedzserszerződéseivel kapcsolatos vádpontban viszont nem. A tárgyaláson elmondta: ez volt élete első munkahelye, 1972 szeptembere óta dolgozott a cégnél, és hangsúlyozta, hogy ez az összeg neki járt. A pénzt amúgy sem költötte el, mert zár alá helyezték. Minden törvényes volt, minden szabályos volt – ismételgette a tárgyalás során. Úgy véli, indokolatlanul került a vádlottak padjára, és hozzátette, legalább 25 BKV-st fel tudna sorolni, aki hasonló feltételekkel távozott a cégtől.

Olvasóink írták

 • 4. macs 2012. július 13. 18:03
  „Miért keverik a nettót a bruttóval? mert így jobban hangzik és jobban borzolja a kedélyeket?
  Idézek egy másik cikkből:
  "a kollektív szerződés szerinti végkielégítés alapján 14 havi bére, továbbá 100 nap felmentési idő járt a munkaviszony közös megegyezéssel történő megszüntetése esetén."
  Nos, a kollektív szerződés szerint durván járt neki 17 havi bér. S mivel a kollektív szerződés a cég minden alkalmazottjára vonatkozik, elfogadom, hogy még van 25 ember, aki hasonló feltételekkel ment el a cégtől.
  Szerintem nem ez a baj, hanem az, hogy visszafoglalkoztatták. Ismereteim szerint, aki már kapott végkielégítést, azt nem lehet újból alkalmazni a cégnél, illetve lehet, csak vissza kell fizetnie a kapott pénzt.”
 • 3. klj-54 2012. július 13. 17:00
  „Ha jogszerű volt akkor a politikusokat kéretik bezárni, akik ezt lehetővé és jogszerűvé tették!”
 • 2. Együgyű 2012. július 13. 14:43
  „,,Jogosnak érzi 86 milliós végkielégítését a volt BKV-s"
  A főnökök és vezérek tekintet nélkül minden velük kapcsolatos jó dolgot jogosnak tartanak részükről. Csak a kettesek kihasználása és földbetiprása a lényeg az egyesek részéről. (Tisztelet a kivételnek.) Azt jól tudják a fejesek, hogy a jog valójában Őket védi. A jog ugye nem egyenlő az igazságossággal főleg az igazságérzettel! ,,Szalainé Szilágyi Eleonóra az őt érintő egyik vádponttal kapcsolatban vallomást tett, a BKV menedzserszerződéseivel kapcsolatos vádpontban viszont nem. A tárgyaláson elmondta: ez volt élete első munkahelye, 1972 szeptembere óta dolgozott a cégnél, és hangsúlyozta, hogy ez az összeg neki járt. A pénzt amúgy sem költötte el, mert zár alá helyezték. Minden törvényes volt, minden szabályos volt - ismételgette a tárgyalás során. Úgy véli, indokolatlanul került a vádlottak padjára, és hozzátette, legalább 25 BKV-st fel tudna sorolni, aki hasonló feltételekkel távozott a cégtől. Jó példázza ez is, hogy ha "az én tehenem megdöglik, akkor dögöljön meg a szomszédé is.". Kihasználni mindenkit és mindent maximálisan a lehetőségekhez képest! Az élet már ilyen! Mennyi végkielégítést kapott egy mezei munkás, ha a BKV-nál 1972 óta dolgozott? Vélelmezem az arányok nem igazságosak.
  Aki nem érti, azt sajnálom!
  Más véleménye mindenkinek lehet a demokrácia jegyében.
  OFF.”
 • 1. szatyi 2012. július 13. 14:21
  „"legalább 25 BKV-st fel tudna sorolni, aki hasonló feltételekkel távozott a cégtől."

  Akkor összesen mennyi lóvé folyt ki ebből a cégből? És csodálkozunk, hogy csőd előtt áll?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Milliárdos viharkárok Bács-Kiskunban

A bejelentett károk közel negyven százalékát a villámcsapások okozták. Az elmúlt másfél hónapban… Tovább olvasom