Délmagyar logó

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 4°C | 20°C Még több cikk.

Kábítószert termesztettek

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya jelentős mennyiségre elkövetett visszaélés kábítószerrel bűntett gyanúja miatt folytatott eljárást három férfival szemben.
A büntetőeljárás 2012. július 24-én indult, miután a nyomozók Tázlár külterületén, egy dűlőúton intézkedés alá vonták A. Zoltán 33 éves császártöltési és Zs. Gábor 43 éves soltvadkerti lakosokat. A férfiak megalapozottan gyanúsíthatóak azzal, hogy a dűlőút melletti földterülten kábítószer-gyanús növényt termesztettek. A megtartott házkutatás alkalmával 51 tő Cannabis Indica növényt találtak a rendőrök, illetve az azok ültetéséhez, termesztéséhez használatos eszközöket foglaltak le a férfiaktól. A rendőrség gyanúsítottként hallgatta ki, majd őrizetbe vette a két elkövetőt.

A nyomozás során a Zs. Gábor soltvadkerti lakóhelyén tartott házkutatáson 183 tő, A. Gábor császártöltési lakóhelyén 17 tő Cannabis Incdica növényt találtak a rendőrök. Utóbbi gyanúsított otthonából három tasak fehér por, illetve hét tabletta is előkerült. A vegyészszakértői vélemény szerint a por kábítószernek minősülő amfetamint, a tabletták új pszichotróp anyagnak minősülő pentedront tartalmaznak.

A szakértő az összesen 251 tő növényi egyedről megállapította, hogy azok kábítószernek minősülő Cannabis Indica növények, melyek mennyisége a tőszám alapján jelentős mennyiségű.

A büntetőeljárás során sikerült beazonosítani a kábítószer megrendelőjét, F. Krisztián 36 éves keceli lakost, akit a rendőrök elfogtak, és gyanúsítottként hallgattak ki. A nála tartott házkutatás alkalmával hűtőszekrényéből 69 db. rózsaszín és 452 db. zöldeskék színű kábítószergyanús tablettát, valamint 10 gramm fehér színű kábítószergyanús port foglaltak le a nyomozók. A vegyészszakértő megállapította, hogy a fehér por kábítószernek minősülő amfetamint, a tabletták pedig új pszichoaktív anyagnak minősülő pentedront tartalmaznak.

Zs. Gábor és F. Krisztián előzetes letartóztatásban vannak, A. Gáborral szemben lakhelyelhagyási tilalom van érvényben.

A nyomozás során kiderült, hogy a férfiak értékesítés céljából termesztették a kábítószert, így mindhárom személyt jelentős mennyiségű kábítószer forgalomba hozatal bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt is kihallgatták.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya a nyomozást befejezte, a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldi meg a Bács-Kiskun Megyei Főügyészségnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Feljelentés a Soltvadkert és Vidéke Takarékszövetkezet ügyében

Kecskemét - Több mint egy esztendő telt el azóta, hogy a Soltvadkerti Takarékszövetkezet működését… Tovább olvasom