Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Kamu tesztírók a KRESZ vizsgákon

Csütörtökön folytatódott a Kecskeméti Törvényszéken annak a nyolc vádlottnak a tárgyalása, akiket egy autós iskolában történt visszaélések miatt vesztegetéssel, és egyéb bűncselekmények elkövetésével vádolt meg az ügyészség.
A vádirat ismertetésekor elhangzott, hogy az elsőrendű vádlott, Cs. Pál egyéni vállalkozóként működő gépjárművezető oktató és 2010. január 21-től egyben az egyik kecskeméti autós iskola vezetője. Az erre vonatkozó engedélyt a Nemzeti Közlekedési Hatóság bocsátotta ki.

A vádlott 2009-ben és 2010-ben több, gépjárművezetői tanfolyamra jelentkezőnek felkínálta azt a lehetőséget, hogy helyettük más személyt küld be az elméleti vizsgára. Ez történhetett úgy is, hogy a jelentkező keresett más személyt, de úgy is, hogy ezt a vizsgán ténylegesen részt vevő személyt az autósiskola vezetője „hajtotta fel". Jellemzően olyan jelentkezőknél fordult ez elő, akik nem Kecskeméten vagy környékén, hanem jóval távolabb laktak, és már több ízben nem sikerült az elméleti vizsgájuk.

Volt olyan eset, amikor Cs. Pál a fenti ajánlat megtételekor a vizsga elintézéséért meghatározott összeget kért. Az elméleti vizsgákra, amelyeket a Nemzeti Közlekedési Hatóság Dél-alföldi Regionális Igazgatósága Kecskeméti Képviselete szervezett, Cs. Pál vádlott jelentette be a vizsgázókat. A vizsgákra Kecskeméten került sor.

Az Elméleti vizsgajegyzőkönyv a Nemzeti Közlekedési Hatóság által hatósági jogkörben kiállított sorszámozott közokirat, amely a vizsgán való részvételt és a vizsga eredményét közhitelűen tanúsítja. A vádiratban foglaltak szerint hat személy helyett más ment be a vizsgára a bejelentett személy személyi igazolványát és lakcímkártyáját, illetve ha korábban a vizsga már sikertelen volt, fényképes vizsgalapját bemutatva.

Olvasóink írták

  • 2. TrombiFrédi 2012. augusztus 24. 10:48
    „És még mennyi, de mennyi Cs. Pál van szerte az országban, akár mint oktató, akár mint vizsgabiztos és még ki tudja milyen pozicíóban!?”
  • 1. deszkás 2012. augusztus 24. 10:04
    „Vajon miért nem csodálkozok?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Többmilliós betörés Kunadacson

Mintegy kétmillió forint értékben loptak el különféle tárgyakat egy kunadacsi tanyáról az elmúlt… Tovább olvasom