Délmagyar logó

2019. 04. 24. szerda - György Még több cikk.

Kecskemét az Anna-bálon

Kecskemét - Az idei füredi Anna-bál díszvendége a Hírös város. Idén ötszázan báloznak majd a patinás Anna Grand Hotelben, ahová a 40-60 ezer forint közötti jegyek már rég elkeltek.
Balatonfüreden tartották az Anna Grand Hotel dísztermében az idei, 186. Anna-bál országos sajtótájékoztatóját. A nemzetközi hírű társadalmi esemény díszvendége idén Kecskemét lesz.
Zombor Gábor polgármester a sajtótájékoztatón elmondta: az év elején megköttetett együttműködési megállapodás óta a hírös város minden Balatonfüreddel közös rendezvényen örömmel vett részt. Kiemelte: nagy megtiszteltetés hogy július 23-án a híres Anna-bál díszvendége is Kecskemét lehet.

A bál éjféli gálaműsorát is a hírös város adja majd. A Kodály iskola Aurin Leánykara, valamint művésztanáraik, Altorjay Tamás operaénekes és Madarász Éva zongoraművész ebből az alkalomból első közös fellépésükre készülnek.

A város minden évben meghívja Füred 18 éves lányait, akik ingyen vehetnek részt a bálon.
A város minden évben meghívja Füred 18 éves lányait, akik ingyen vehetnek részt a bálon.

Bóka Istvántól, Balatonfüred polgármesterétől megtudtuk, az idei, 186. Anna-bálra mintegy 300 jegyet értékesítettek – a helytől függően darabját 40-60 ezer forint közötti áron – és további 200 vendég érkezik meghívóval. A jegyek rég elkeltek, már csak a várólistára lehet felkerülni azzal a reménnyel, hogy lesznek lemondások.

Annak sem kell bánkódnia, akinek nem jutott jegy, hiszen a kísérőrendezvények között ott az elmaradhatatlan, fergeteges utcabál, a tavalyi bálkirálynő, Kocsis Korinna sétakocsikázása, az új Anna-bál szépe és udvarhölgyeinek bemutatkozása, valamint számtalan előadás és látványosság, mely szórakozást nyújt majd a füredieknek és a turistáknak egyaránt.

A tavalyi Anna-bál szépe, Kocsis Korinna.
A tavalyi Anna-bál szépe, Kocsis Korinna.

Együttműködés a két város között

A Kecskemét és Balatonfüred között megkötött idei megállapodásnak köszönhetően a hírös város már több eseményen részt vett a magyar tenger partján. Nagy sikert aratott Füreden az Aurin Leánykar, a Kecskemét Táncegyüttes műsora, Balanyi Károly és Balanyi Zoltán kiállítása, a Forrás folyóirat szerkesztőinek irodalmi matinéja, a gasztronómia területén pedig a Kecskeméti Krisztián és Kovács Sándor világbajnok mesterszakácsok által főzött Jókai a díszebéd. A Tanyacsárda csapata is remekelt, ugyanis a Jókai bablevesfőző verseny győztesei lettek. Több kiállítás nyílik még, például július 9-től látható a füredi Vaszary Villában egy André Kertész tárlat, mely a Kecskeméti Fotográfiai Múzeum gyűjteménye.

A bált pedig élőben nyomon követhetjük majd a tévéképernyőkön keresztül, hiszen idén is közvetíti a Duna Televízió.
Az idei bál fővédnöke Hende Csaba honvédelmi miniszter, védnökei Zombor Gábor, Kecskemét polgármestere, Bóka István, Balatonfüred polgármestere, Simon Attila, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatója és Ókovács Szilveszter, a Duna Televízió vezérigazgatója. A rendezvénysorozatot július 22-én, pénteken 19.30-kor a két polgármester együtt nyitja meg, és másnap a bál köszöntése is kettejük feladata.

Az Anna-bál kísérőrendezvényeiben Kecskemét szintén aktívan közreműködik. Július 22-én, pénteken 17.30-kor a füredi Kisfaludy Színpadon lép fel a Bohém Ragtime Jazz Band, a Kerek-templom alatti téren kecskeméti hungarikumokkal mutatkoznak be a város jelentős gazdasági szereplői – a Fornetti, az Univer, a Pajor Pálinka – és a Tourinform Iroda. Ezen kívül természetesen ott lesz a Mercedes is: a Vitorlás tér környékén egy oldtimert és egy luxusautót mutatnak be.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felmentették a gyilkos feleséget

Felmentette az emberölés vádja alól a Bács-Kiskun Megyei Bíróság azt a nőt, aki a múlt év májusában egy késsel halálosan megsebesítette ittas férjét. Tovább olvasom